Dolar (USD)
34.28
Euro (EUR)
37.46
Gram Altın
2928.55
BIST 100
8876.22
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE
12 Ekim 2024

​Direniş Ruhu

Son İran füze saldırısı önceki gibi olmadı. İran, İsmail Haniye, Hasan Nasrallah ve Abbas Nilfuruşan’a yapılan suikastlere Hipersonik Fettah füzeleri ile karşılık verdi. İran’da ateşlendikten 10 dakika sonra füzeler İsrail’deydi. Hızı, saatte 6 bin km. Fettah, hedefini 15 bin kilometre hızla vuruyor. Hızından dolayı radara, hava savunma sistemine yakalanmıyor. Böylece, İsrail’in köpeksiz köyde değneksiz gezmesi olayı bitti.

İsrail’in yaptığı kirli savaşta inanılmaz bir sansür uygulaması var. İran vuruyor, hiçbir zarar yok! Hizbullah vuruyor, füzeler boş alana düşüyor! Mossad’a göre boş bir kovan bir Filistinliyi öldürdü, hepsi o kadar. Bu da Goebbels usulü propaganda! Halbuki ABD için yapılan tespitlere göre İsrail’de başta havaalanları, askeri tesisler ve savaş uçakları büyük zarar gördü. 300’ün üzerinde üst düzey İsrail subayı füze saldırısında öldü.

İran füze geliştirmede Türkiye’den daha ileride… Fettah’tan daha büyük ve hızlı olan Sarmat füzesi nükleer başlık olmadan tek başına bir şehri yerle bir edecek gücü sahip. Hızından dolayı hava savunma sistemlerine yakalanmıyor. İranlı yetkililer onun için İsrail’i uyardılar: Biz sadece sizin saldırganlığınıza cevap verdik. Cevap verirseniz karşılığı ağır olur!

***

7 Ekim 2023, insanlık tarihinin en asil meydan okumalarından biriydi. Kassam Tugayları’nın bir avuç mücahidi, yıllardır kuşatma ve açlıkla terbiye edilen Filistin’in teslim olmayacağını Aksa Tufanı ile haykırdı. Herkes şaşırmıştı, kimse beklemiyordu. Halbuki canı sıkıldıkça katliam yapan İsrail’i kimse görmüyordu! Duvarların içine girilemiyor, ötesi görülemiyordu. Hastalar ve bebekler sessizce ölüyordu. Şimdi ABD bombalarıyla ölüyor.

İsrail, 7 Ekim’den beri bir tonluk bombalarla çadırları bombalıyor, hastane ve okulları yıkıyor, cami ve kiliseleri yerle bir ederek katliamlar yapıyor. 1940’lı yıllarda Alman soykırımına uğrayan Yahudiler şimdi Filistinlilere soykırım uyguluyor. 7 Ekim’de sadece bir alarm çaldı, duyulan dünyayı uyandıran bir çalar saatin sesiydi… Artık dünya teyakkuzda…

İsrail bir yıldır sivilleri katlederek ne esirleri kurtarabildi ne Yahya Sinvar’ı ele geçirebildi. Bir tek İran’da İsmail Haniye’yi şehit ettiler. Hamas, askeri varlığını koruyor ve savaşıyor. Hamas’ın elinde hala 94 rehine var. İsrail, ilk kez girdiği bu uzun soluklu savaşta direniş ruhuna dokunamadı… O ruh, Siyonist katillerin kâbusu olmaya devam ediyor.

***

Hizbullah bile İsrail’in telsizleri ve çağrı cihazlarını patlatmaktan, sivilleri katletmeye kadar hiçbir kural tanımayan kirli savaşına karşılık vermiyor. Verse, İsrail’de insan kalmaz, tamamı göç eder. Bunun için Hayfa Limanı’ndaki amonyum depolarına bir füze göndermeleri yeterli.

Gazze’de bir yılda kadın, çocuk, yaşlı 42 bin masum sivil ABD bombaları ile katledildi. Camilerin yüzde 80’i yıkıldı. İsrail’in asker ve polis kaybı 1.200 civarında. 13bin asker ise artık hayatını tam engelli olarak sürdürecek. 500 bin İsrail vatandaşı ülkeyi terk etti. Dışarıdan İsrail’e göç durdu. İsrail’in ekonomik kaybı, 80 milyar dolar. İrili ufaklı 60 bin şirket kapandı.

Gazze’ye gelince: Baba şehit, anne şehit, oğullar şehit, kızlar şehit, torunlar şehit… Doktor şehit, mühendis şehit, işçi şehit, çiftçi şehit, öğretmen şehit, avukat şehit, memur şehit, gazeteci şehit… Alooo dünya, burası Gazze!