Dolar (USD)
34.01
Euro (EUR)
37.98
Gram Altın
2831.72
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

19 Eylül 2024

​Manevi Vatan

Görünen o ki 5 Kasım seçimleri ve sonrası, ABD için hiçte kolay geçmeyecek. Zira borcu 35 trilyon dolara ulaşan, bir süper güç söz konusu. Hatta ABD yıllık vergi gelirinin, faiz ödemelerini dahi karşılayamadığı verilerle sabit. Üstelik Körfez ülkelerinin “PETROLÜ YUAN İLE SATABİLİRİZ” ilanıyla, doların küresel rezerv özelliğinin sarsılması da cabacı. Eyaletler arası bir iç çekişme riski ise hiç olmadığı kadar fazla. Hal böyleyken “hangi aday ABD’yi düzlüğe çıkartabilir” derseniz? İşlerinin çok zor olduğu ortada. Nitekim bu husus iki başkan adayının, karşı karşıya geldikleri televizyon programına da yansıdı aslında. Harris,piyasaya ve fiyatlara müdahale edeceğini fütursuzca dile getirirken; Trump’un,“Rusya-Ukrayna savaşını bitireceği” gibi idealist söylemler sarf etmesi zaten bu demek değil mi? Tabi iki başkan adayının, İsrail’e destek konusunda hem fikir olması da gerçekten manidar.

Kısacası “ABD büyük bir ivmeyle, yere doğru çarpmak üzere ilerliyor” diyebiliriz bu manzara karşısında. Sonuçta ZULÜM İLE ABAD OLUNMAYACAĞINI, er geç onlar da tadacaklar. Fakat asıl soru, yere çakılırken kimleri de yanlarında sürüklemek istedikleri? Kaldı ki böyle bir gücün, kolayca sahneyi öyle terk etmeyeceğini çocuklar dahi tahmin edebilir. İşte tamda bu noktada küreselci Bill Gates’in, geçenlerde CNBC MakeIt'e verdiği demecin ufkumuzu açtığını ifade etmek mümkün. Keza; "günümüz dünyasındaki çok fazla huzursuzluk,'BÜYÜK BİR SAVAŞI' tetikleyebilir" diyerek endişelerini dile getiren Gates’in, "eğer büyük bir savaştan kaçınırsak, büyük ihtimalle önümüzdeki 25 yıl içinde başka bir PANDEMİ olacak" sözlerini bu minvalde değerlendirebilirsiniz.

Anlayacağınız EGEMENLER,Yeni Dünya Düzeni adına büyük bir kapışma içerisindeler. Ülkeler de yeni gelişmelere göre,pozisyon almak için uğraş veriyorlar özetle. Ancak olan biteni önceden gören Devletimizin; BRICS üyelik süreci, Türk Devletleri Teşkilatının dizaynı, Mavi VATAN atılımları, GÖK VATAN planları, Savunma Sanayi yatırımları, ZENGEZUR ve KALKINMA YOLU hamleleriyle bayağı bir mesafe aldığını kimse inkâr edemez. Gelgelim bu durumun, birilerini hiçte mutlu etmediğiy senet. Mesela KÜRESELCİ BİR KLİK İLE BAĞLANTILI İran’ın;Esed Rejimini Türkiye ile görüşmemesi için zorlaması, Zengezur Koridoru için tehditler savurması ve Kalkınma Yolunun yapılmaması için, PKK/YPG'ye desteği ile bilinen Bafel Talabani ile görüşmesi bunu fazlasıyla gösteriyor. Almanya’nın Eurofighter alımını engellemesi yanında, Siemens’in Akkuyu Nükleer Santrali için bazı parçaları göndermesine mani olmasını da buraya ekleyebiliriz elbette. Fransa’nın Ermenistan’a silah yığmasını, ABD’nin Yunanistan’a yürek yedirmesini ve İsrail’in Arzı Mevud hayalini ise daha saymıyorum bile.

Hülasa Dünya, adım adım bilinmez bir meçhule doğru yol alıyora çıkça. Yani İnsan hayatı, ciğeri beş para etmez zalimlerin iki dudağı arasına hapsolmuş durumda. O nedenle birilerinin pis emelleri uğruna, bizim üstümüzde de planlar yapmasına şaşırmamak gerekir. Hatta sonuç alacaklarını bilseler ,tıpkı 100 yıl önceki gibi üzerimize gelecekleri bile şüphe kaldırmaz. Ama ŞİMDİLİK bizi alt edemeyeceklerini düşündüklerinden, dolaylı yolları tercih ettiklerini kesinlikle yadsıyamayız. Dayandıkları tek şey ise BİZİ BİZ YAPAN DEĞERLERDEN, İNSANIMIZI UZAKLAŞTIRMAK maalesef. Zira son dönem yalanlarla, algılarla, kriminal olaylarla ve bazı ideolojik saplantılarla, ARAMIZA NEFRET TOHUMLARI SERPMELERİ bundan başka bir şey değil. O yüzden herkesin uyanık olması elzem. Aklımızı başımıza almamız, bir ve bütünlüğümüze halel getirecek tavırlardan uzak durmamız ve hepsinden önemlisi, bir gün ALLAH’A HESAP VERECEĞİMİZİ UNUTMAMIZ da hayati öneme sahip. Sn. Cumhurbaşkanımızın “İÇ CEPHE VURGUSU” da, zaten bundan ibaret seyrediyor.Çünkü egemen yamyamlar MANEVİ VATAN’ ımıza ne kadar zarar verebilirlerse, iç cepheyi o derece zayıflatacaklarını çok iyi biliyorlar. Yoksa siz hala anlamadınız mı?