Dolar (USD)
34.26
Euro (EUR)
36.99
Gram Altın
3020.11
BIST 100
8838.6
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE
23 Ekim 2024

Masumiyet katliamına başkaldırı

Yani bebek katliamı…

Soykırımcı “medeniler”…

Yenidoğan Çetesinin kan donduran yöntemleriyle İsrail’in hastane bombalaması farklı değil; aynı mihrakın sevk ve idaresinde yapılmakta.

Fakat…

Bu azgın çağa karşı Anadolu vicdanı, merhameti, irfanı ve bilgeliği de boş durmamakta…

Kırıkkale Üniversitesinde Rektör Prof. Dr. Sayın Ersan ASLAN’ın himayelerinde 17-18 Ekim 2024 tarihleri arasında 1’inci Uluslararası Her Yönüyle Çocuk Kongresi düzenlendi.

Kongrenin açılışında Rektör Hoca şöyle diyordu:

“Cezayir, Bosna Hersek, Amerika Birleşik Devletleri, Endonezya, Kosova ve Romanya başta olmak üzere farklı ülkelerden uzman isimlerin katılımıyla gerçekleşen kongremizin dünya barışına katkı sağlayan, dünyayı sevgiyle kucaklayan bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. 20 ana başlık altında dünya çocuklarıyla ilgili konular uzman isimler tarafından ele alınacak ve tartışılacak. Dünya çapında yaşanan acı olayların en büyük mağduriyetini yaşayanlar çocuklar olduğu için kalbimiz yaralı. Gazze'de İsrail saldırılarında 18 bin çocuk öldü. 22 bin çocuk annesini ve babasını kaybetti. Geçmişte Bosna'da yaşanan savaşın da en büyük mağduriyetini yine çocuklar yaşadı. Burada günümüzde çocukların yaşadığı fiziksel ve ruhsal mağduriyetlerin önlenmesi ve geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlamak için neler yapabileceğimizi, neleri hayata geçirmemiz gerektiğini konuşacağız. Bu yönüyle de kongremizin bizi derinden üzen sorunların çözümüne katkı sağlayacağına inanıyorum. Çocuklarımızın, torunlarımızın huzurlu, mutlu ve barış içinde yaşamalarını istemez miyiz?

Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aygen Çakmak ise:

"Çocuk hayatın anlamı ve en derin anlamlarından biridir. Onlar geleceğe yeni bir bakış, saf bir sevgi ve umut vaat eder.

Bugün ülkemdeki çocuklar sınavlara giriyor, hayalleri var, okulları var, aileleri var. Ama Gazzeli çocuklar için hayaller de, okullar da, sınavlar da, anne babalar da artık yok! En acısı da kendileri yok... Bugün burada en değerli varlığımız olan çocuk konusunu aile, çevre bilinci, edebiyat, eğitim, felsefe, hukuk, iletişim, kütüphane, maneviyat, oyun, psikoloji, sağlık, sanat, spor, özel gereksinimli çocuklar, risk altındaki çocuklar gibi her boyutuyla ele aldığımız kongremiz; sunumlar, atölye çalışmaları ve panel oturumu ile sizlerin değerli katılımları ve katkıları ile zenginleşecektir. Kongrenin değerli bilimsel çalışmaları paylaşmak, sonuçları toplum yararına kullanmak, araştırmaları teşvik etmek gibi önemli yararları yanında güncel araştırmalara ulaşma ve çocuk konusunda farklı alanlarda çalışan meslektaşlarımızla fikir alışverişinde bulunarak bunların geleceğe dönük bilimsel projelerin geliştirilmesinde katkıda bulunacağına inanıyorum.” diyerek vicdanı, merhameti boğazlayan şu çağda Anadolu’nun sesi, soluğu oluyordu.

Öte yanda ise çocuklardan katiller peydah edenler rutin ifsatlarına devam ediyorlar

“Bizim Çocuklar”dan FETÖ elebaşı ABD’de öldü.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel bu katile “özel şahıs” diyerek korumaya devam ediyor. Daha azgınını buluncaya kadar bununla idare edecekler…

"Haberleri gördüm ancak sunabileceğim hiçbir şey yok. ABD'de yaşayan özel şahısları ilgilendiren konularda yorum yapmam." diyor.

Emperyalizmin, İsrail’in acı kaybı…

Bild gazetesi de ölüm haberini şu cümlelerle verdi:

"İslamcı Gülen cemaatinin karizmatik lideri Fetullah Gülen, hayatını kaybetti."

Türkiye’de ise FETÖ elebaşının ölüm haberini “Fetullah Gülen öldü” başlığıyla veren “dinsiz-dinci” medya ibretliktir.

FETÖ, çocukları “Işık Evleri”nde, PKK dağlarda katletti…

“PKK terör örgütü değildir; silahlı halk hareketidir.” diyenleri hapishanelerde ziyaret edenler, teröristlere selam göndermede yarışanlar, ‘kent uzlaşısı’ adı altında iş birliği yapanlar, milletin makamlarını belediyelerde peşkeş çekenler de bu şebekenin mensuplarıdırlar.

Yıllardır nüfus planlaması adı altında kürtajla doğmamış çocukları da öldürdüler.…

Savaş,,

Açlık…

Hastalık…

Tağşiş…

Uyuşturucu…

Kimliksizleştirme…

Cinsiyetsizleştirme…

 
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme