PLAN VE PLANLAMA NEDİR?
Plan ve planlama nedir sorusu genel olarak merak edilen konular arasındadır. Planlama bir süreç olarak ifade edilebilirken; plan, süreçlerden elde edilen bir sonuç şeklinde açıklanabilir.
Plan nedir sorusunun yanıtı aslında çok geniştir. Kısa tanımlandığında bir karar olarak açıklanabilen plan, geniş olarak bakıldığında geleceğine dair atılan adımlar, verilen kararlar ve ulaşılmak istenen nokta için izlenen yolun bütünü olarak açıklanabilir. Dolayısıyla plan, kişi ya da kişilerin ileri yönelik verecekleri kararlarda ne yapmak istedikleri ile birlikte nasıl yapmak istediklerini kararlaştırma yöntemidir. Planlama ise, planı tam manasıyla ortaya çıkarmak için atılan adımların tümünü içeren süreçten oluşur.
PLANLAMA NEDİR, NASIL YAPILIR?
Birçok kişinin merak edip araştırdığı konulardan biri de planlama nedir, nasıl yapılır sorusudur. Yukarıda da belirttiğimiz gibi planlama bir süreçtir. Planlama süresinde ne yapılacak sorusu yanıt bulur. İzlenecek adımların belirli aşamalar ve düzenlemeler sonucunda nihai bir karara bağlanabilmesi planlama ile mümkündür. İyi bir planlama nasıl yapılır sorusunu merak edenler için, bazı adımların dikkate alınması önemlidir. Planlama ile zaman yönetimi de kolaylaşmış olur. Planlama yaparken öncelikle dikkate alınması gereken hususların başında erteleme fikrinin rafa kalkması gerekir. Dolayısıyla iyi bir planın ilk aşaması ertelemeyi bırakmaktır. Kişinin dikkatini dağıtacak nesnelerden arınması ve yapılacakları listelemesi süreci kolaylaştırır. Planlama örnekleri incelemek de nasıl bir planlama yapılacağı konusunda yol gösterici olabilir. Planlama uzmanı olan bireylerden de yardım alınması sürecin daha iyi ilerlemesi açısından faydalı olabilir.
PLANLAMA TÜRLERİ NELERDİR?
Planlama türleri nelerdir sorusunu merak edenler için, planlama süreci üç aşamadan meydana gelir. Bir süreci ifade eden planlama, plan için gelecekte kapsanan zaman dilimine göre üç farklı çeşitle açıklanabilir. Planlama çeşitleri kısa vadeli, orta vadeli ya da uzun vadeli olarak üç farklı türden meydana gelir. Kısa vadeli planlama, bir yıla kadar olan zaman dilimini temsil ederken orta vadeli planlama 1 ila 5 yıl arasında geçen zamanı ve uzun süreli planlama ise 5 yıl ve sonrasını temsil eder. Doğru bir planlama için planlama defteri de kullanılması faydalı olabilir. Planların düzenli bir şekilde sıralanması planlama defteri ile kolaylaşabilir.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.