Gülen'den alçak talimat: 'Öldürün'
Sabiha Gökçen Havalimanı'nı işgal etmeye kalkan darbecilere ilişkin kararın gerekçesi açıklandı. Gerekçeli kararda, Gülen'in 5 Şubat 2016'daki konuşmasında siyasi iktidarı 'düşman' olarak niteleyip, örgütün emrindeki askerlere "düşmanı öldürmelerini" emrettiği anlatıldı. Sabah'tan Nazif Karaman'ın haberine göre, 28 tutuklu askerin yargılandığı davada, 8 rütbeli asker sanığa ağırlaştırılmış müebbet verilmiş, 20 sanığa ise aynı suçtan ayrı ayrı müebbet hapis cezasına hükmedilmişti. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, 132 sayfalık gerekçeli kararında, darbe talimatının örgüt lideri Fetullah Gülen tarafından nasıl verildiğine ilişkin yeni bulgulara yer verdi.
İSTİHBARAT SERVİSİ
FETÖ'nün istihbarat toplama faaliyetleri de ele alınan kararda, "Örgütün istihbarat servislerince uygulanan 'İstihbarata Karşı Koyma (İKK)' olarak adlandırılan koruyucu güvenlik tedbirlerini uygulaması, kamu kurum ve kuruluşlarına sızan örgüt üyelerinin, istihbarat literatüründe espiyonaj (ülkenin hükümetlerine, sivil ve asker bürokrasisine, stratejik kuruluşlarına ve diğer hedeflere sızan ajanların kapalı kaynaklardan temin ettikleri gizli bilgileri derleyerek bağlı oldukları örgüte aktarma faaliyeti) ve kontrespiyonaj (kamu kurum ve kuruluşlarına sızan ajanların karşıdaki gücü aldatmak amacıyla yanlış bilgi verme ve dezenformasyon faaliyetleri yürütme) olarak tanımlanan teknikleri kullanmaları, örgütün bir dini cemaat olmayıp bir istihbarat servisi olduğunun açık kanıtıdır" denildi.
'KILICIN HAKKINI VERİN' DEMİŞ
Kararda, Gülen'in 5 Şubat 2016'daki konuşmasına dikkat çekildi. Örgüt liderinin 'düşmanı yenme duası' olarak bilinen duayı okuduğu, konuşma bütünündeki düşman tanımlaması ile örgüte karşı yürütülen mücadeleye öncülük eden siyasal iktidarı kastettiği vurgulandı. Gülen'in konuşmasında, örgüt üyelerinin tutuklanmalarına gönderme yaparak "hürriyetlerine dönük saldırılar karşısında düşmanla savaşılabileceğini, düşmanın öldürülebileceğini, düşmanla karşılaşıldığında mutlaka kılıcın hakkını vermek gerektiği" şeklindeki ifadelerine işaret edildi. Kılıcın TSK'nın temel simgelerinden biri olduğu belirtilen kararda, Harp Okulu'ndan mezun örgüt üyelerine Gülen'in huzurunda kılıç kuşanma merasimi yapıldığı da hatırlatıldı. Konuşmadaki "Öyleyse şimdiden tavrınızı ona göre ayarlamalısınız" sözleriyle de Gülen'in ileride gerçekleştirilecek bir darbe girişimine hazır olmaları yönünde subliminal mesaj verdiği, örgüt liderinin "Düşmanla karşılaştığınız zaman öldürebilirsiniz" talimatı uyarınca, darbe girişimine direnen 250 vatandaşın ve güvenlik görevlisinin şehit edildiği vurgulandı. FETÖ tutuklusu Ali Bulaç'ın, Zaman gazetesinde Fetullah Gülen'in konuşmasından bir gün sonra kaleme aldığı yazıda, "Kılıç kullanmanın mazlumlar için de bir haktır" diyerek örgüt tabanına mesaj verdiği de kararda belirtildi.
ZAMAN YAZARINDAN TABANA 'DEFNE'Lİ MESAJ...
Abdullah Aymaz'ın Zaman'da 29 Şubat 2016'da kaleme aldığı yazıda, Gülen'in 12 Eylül'den önce yazdığı ve Sızıntı Dergisi'nin Haziran 1980 tarihli sayısında yayımlanan 'Nevbahar mesajı' başlıklı yazısından alıntı yapıldığına işaret edildi. Gülen'in bu yazıda "Haberini kah kışladaki bir çiçekten, kah dehlizdeki bir çiğdemden, kah kışladaki bir defneden alıyoruz" ifadelerine yer verdiği, yazıda geçen "defne" benzetmesinin, Genelkurmay Başkanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın simgesinde ve general ile amirallerin şapkalarının kenarlarında sarı sırma şeklinde defne yaprağa bulunduğu düşünüldüğünde hayli ilgi çekici olduğu belirtildi.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.