Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat’ın sağlık durumuna ilişkin kamuoyunda dolaşan spekülatif iddialara açıklık getirdi.

Bakan Tunç, 29 Mart 2025 tarihinde yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle Polat’a ilk olarak cezaevi polikliniğinde müdahale edildiğini, ardından Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilerek burada uzman doktorlar eşliğinde gerekli tetkik ve tedavilerinin eksiksiz şekilde yapıldığını ifade etti.

Tunç, Mahir Polat’ın sağlık durumunun uzman hekimler tarafından yakından izlendiğini vurgulayarak, sosyal medyada yer alan asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.

'Bütün kontrolleri eksiksiz şekilde yerine getirilmektedir'

Bu süreçte, hekimlerin uygun bulması üzerine hastaneden taburcu edilen tutuklunun, Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda sağlık kontrolleri ve ilaçla tedavisinin devam ettiği bilgisini paylaşan Tunç, "Adı geçen tutuklu, bugün itibariyle sağlık durumunun tespiti açısından Marmara Ceza İnfaz Kurumları Kampüsündeki hastaneye sevk edilmiş, burada yapılan tetkiklerin ardından alınan Sağlık Kurulu Kararı gereğince Adli Tıp Kurumu’na sevki kararlaştırılmıştır." ifadelerini kullandı.

Tüm bu süreçlerde tutuklunun bütün kontrollerinin, tedavisini gerçekleştiren hekimlerin raporları doğrultusunda eksiksiz şekilde yerine getirildiğini vurgulayan Tunç, aksi yöndeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını aktardı.

'Herhangi bir ihmal veya gecikme söz konusu değildir'

Tunç, şöyle devam etti:

Başkan Erdoğan: İsrail terör devletidir Başkan Erdoğan: İsrail terör devletidir

"Önemle belirtmek gerekir ki; Ceza infaz kurumlarında bulunan bütün tutuklu ve hükümlülerin sağlık hizmetlerine erişimi yasal güvenceler çerçevesinde titizlikle sağlanmaktadır. Bu konuda herhangi bir ihmal veya gecikme söz konusu değildir."

Kaynak: Haber Merkezi