Dolar (USD)
32.59
Euro (EUR)
34.78
Gram Altın
2497.44
BIST 100
9446.19
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

22 Mart 2022

Zeytinburnu Belediyesi Özelinde

İlçe belediyelerinin programların düzenlenmesinde ne gibi hususlara dikkat edilmesi gerektiği üzerine yazmak istiyordum. Özellikle kültür-sanat gündemlerinin belirlenmesinde siyasî ve ideolojik açıdan farklılaşmanın ne derece etkili olduğunu, coğrafî açıdan birbirine yakın olmasına rağmen seçmen kitlesi olarak farklılaşan belediyeler olduğunu da biliyoruz.

Yerel yönetimlerin kültür-sanat alanına yaptıkları yatırım ve bu alandaki faaliyetleri son zamanlarda bir ivme kazanmalarını sadece fazla sayıda etkinlik ve programa imza atmalarına bağlayamayız. Ayrıca, etkinliklerin nitelik açısından ne kadar yetkin olup olmadıkları, düzenlenen programların muhtevasının da bir o kadar önemli olduğunu belirtmek gerek.

Süreklilikten uzak ve sınırlı bir faaliyet anlayışı ile yürütülen ‘kültür-sanat faaliyetleri önemlidir’ cümlesini kurarken ilçeleri sınırlarında yaşayanlara yönelik kültürel, sosyal, eğitici ve sportif faaliyetler yapmakla yükümlü olduklarını da hatırlatalım istedik.

İlçe belediyeleri, merkezi otorite ve büyükşehir belediyesiyle koordineli yürütmesi gereken kültürel çalışmalarda uyumsuzluğun ana nedeni sağlıklı bir kültür-sanat gündemi oluşturulmadığından kaynaklanmaktadır. Bu açıdan ilçe belediyelerinin kültür-sanat alanında düzenlediği programlara bakıldığında seçmen kitlesinin yoğunluğu ve program türleri belediyelerin bağlı olduğu siyasi pozisyona göre değişiklik gösterebilmektedir.

Yerel yönetimlerin uzun vadeli hedeflerinin belirlenmesinin kültürel planlama açısından stratejik önemi olduğunun altını çizerken kültür-sanat alanındaki faaliyetleriyle önemli işlere imza atan Zeytinburnu Belediyesi’ni tebrik ediyorum.

Genel program türleri yerine bölge halkının istek ve beklentilerini dikkate alıp, kültür-sanat alanında izleyici profili araştırmaları sonucunda muhteva oluşturarak farklı toplum kesimlerini kapsayan programların ardından çıkan eserleri Ankaralı olarak bizlere eriştirmeleri de ayrı bir güzelliktir.

Belediyelerin yüksek bütçeli nitelik ve sürekliliği programlardan kaçınılmaları gerektiğini ifade ederken, belediyelerimizin örnek alınası etkinliklere imza attığını duydukça sevincimiz artmaktadır. Kültürel hafızamıza kalıcı izler bırakan yayınlarıyla bu alanda halkın bilgilenmesinde tamamlayıcı rol oynayan Zeytinburnu Belediyesi’nin çalışmaları takdire şayandır

Bu vesileyle kanunların kendisine verdiği görev ve yetki ile halkın kültür ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik hizmetler sunmaya devam eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’u tebrik ediyorum ve’s-selam.