Zaferlerle dolu bir ay: Ağustos
İslam'da fetihlerin amacı, ilahi naslar ile teyit edilen, öldürmek için değil yaşatmak için adaleti getirmek ve zulmü kaldırmaktır. Tarih boyunca Müslümanların verdiği mücadele, inanç ve düşünce yollarını tıkayan engelleri kaldırmak, filizlenen düşünce ve inançlar akabinde devlet kurmaktır. Zira devlet gücü olmadan İslam'ı yaşamak mümkün değildir. İslam'ın fetihlere girişme sebebi tebliğ içindi. Tarih boyunca tebliğ faaliyetlerinde en tesirli ve bereketli usul ise, nezaket, zarafet ve faziletlerin fiilen yaşanarak hal ile sergilenmesiyle olmuştur.
İlahi emirle yola çıkan İslam ordusunun savaşmadan gerçekleştirdiği ilk fetihtir Mekke'nin Fethi. Fatihi de Hz. Muhammed 'dir. Uhud'da Ayneyn tepesindeki okçuların başına tayin ettiği komutan, Abdullah bin Cübeyr tarihe kazınan komutanlardandır. İslam tarihinin en önemli komutanlarından bir diğeri, tarihe savaş kaybetmeyen komutan olarak geçen, Seyfullah (Allah'ın Kılıcı) lakabıyla anılan Halid Bin Velid'dir Bir diğeri İki Cihan Güneşi Efendimizin "Allah ve Resulünü seven Üsame'yi sevsin!" iltifatına mazhar, Resu00fblullah'ın dostu lakabıyla meşhur bir komutan Usame bin Zeyd'dir. Tarihin kaydettiği bir diğer komutanlar, okla attığını vuran, güçlü bir vücut yapısına sahip olduğu rivayet edilen Sa'd b. Ebu00fb Vakkas, imanda azmin ve sebatın sembolü, Ammar Bin Yasir, Ashab-ı Şura'ya seçilmiş altı zattan biri Talha bin Ubeydullah, üst üste kazandığı zaferlerle kafirlerin ve münafıkların korkulu rüyası haline gelmiş Selahaddin Eyyu00fbbu00ee, askerlerinin geriye dönüş ümidini kırmak için bütün gemilerini yakan Tarık bin Ziyad, ilk Müslüman Türk hükümdarı Abdülkerim Satuk Buğra Han, Malazgirt ovasında yapılan meydan savaşında Selçukluların kazandığı büyük zaferle Türklere Anadolu kapılarını açarak Anadolu'yu İslam yurdu haline getiren, Büyük Selçuklu Devleti'nin ikinci hükümdarı, fethin babası, veli, büyük cihangir Sultan Alparslan.
Zaferlerle dolu Türk tarihinde Ağustos ayının önemi farklıdır. Malazgirt'ten Büyük Taarruz'a, Otlukbeli'nden Çaldıran'a, Mercidabık'tan Kıbrıs'ın fethine kadar büyük zaferler hep Ağustos ayında olmuştur.
Muş'ta bulunan Malazgirt Ovası'nda Selçuklu Sultanı Alparslan ve Doğu Roma İmparatoru Romen Diyojen arasında gerçekleşen, Anadolu'nun Türklere yeni yurt olmasını sağlayan bir meydan savaşı olan Malazgirt Zaferi (26 Ağustos 1071)
Erzincan'ın Tercan Ovası'nda "Otlukbeli" denilen yerde, Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet'in komuta ettiği Osmanlı Ordusuyla Akkoyunlu İmparatoru Uzun Hasan'ın komuta ettiği Akkoyunlu ordusu arasında yapılan Otlukbeli Zaferi (11 Ağustos 1473)
Van'ın 90 kilometre kuzeydoğusundaki Çaldıran Ovası'nda, yapılan, Osmanlı Devleti'nin kaderini tayin eden ve Anadolu birliği yolunda atılmış önemli bir hamle anlamına gelen Çaldıran Zaferi (23 Ağustos 1514)
Osmanlı Devleti ile Memlük Devleti arasında, Halep şehrinin kuzeyinde gerçekleşen, Hilafet'in Osmanlı'ya geçmesine sebep olan Mercidabık Zaferi (24 Ağustos 1516)
Sırplara ait iken Türklere karşı savunulamadığı için Macarlara terk edilen ve Kanuni'nin komutasındaki Belgrad'ın Fethi (29 Ağustos 1521)
Kanuni Sultan Süleyman komutasındaki Osmanlı Ordusu'yla, Macaristan Kralı 2. Layoş'un yönettiği Macar Ordusu arasında, bugüne kadar yapılmış en büyük savaş olan Mohaç Zaferi (29 Ağustos 1526)
Venediklilerin elindeki Doğu Akdeniz'in en büyük adası olan, Osmanlılar için coğrafi konumu itibarıyla önem arz eden, Sultan 2. Selim'in emriyle Lala Mustafa Paşa tarafından başarılan Kıbrıs'ın Fethi (1 Ağustos 1571)
Kurtuluş Mücadelesi'nin önemli dönüm noktalarından, 23 Temmuz-7 Ağustos arası yapılan, manda ve himayenin reddedilmesi, ilk kez ulusal bağımsızlığa koşulsuz olarak karar verilmesi ve ilk kez "Milli Sınırlar" dan bahsedilerek, Mondros Ateşkes Antlaşması'nın imzalandığı anda Türk vatanı olan toprakların parçalanamayacağı gibi önemli maddelerin yayımlandığı Erzurum Kongresi (7 Ağustos 1919)
Türk Ordusu'nun Yunanlı işgalcileri bozguna uğrattığı, bütün şiddetiyle 22 gün 22 gece süren, Gazi Mustafa Kemal'in başkomutanlığını yaptığı ve Dumlupınar'da yenilgiye uğrattığı Yunanlıları İzmir'e kadar kovalayıp 9 Eylül'de denize dökerek büyük bir zafere imza attığı Sakarya Meydan Muharebesi (23 Ağustos 1921)
Böyle bir tarihe sahip olan Türk Milleti'ne diz çöktürmek için şimdi bütün şer güçler elbirliği yapmış, ekonomik ve siyasi olarak üzerine çullanmaktadır. Ağustos ayına denk gelen ekonomik saldırılar adeta tarihin tekerrürü olmuştur.
Bu kadim millet inşallah bunların da üstesinden gelecek ve geleceğe emin adımlarla yürüyecektir.