Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.94
Gram Altın
2323.47
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

06 May 2016

Yola devam inşallah

AK Parti sadece Türkiye değil dünya siyasal tarihinde eşi benzeri görülmemiş başarılara imza atan, dünya siyasi tarihinde literatürü değiştiren bir kadro ve dava hareketidir. 'İktidar yıpranmasına' rağmen girdiği her seçimde oylarını artırarak çıkan bir parti dünya siyasal tarihinde görülmemiştir.

Geçen yıl ki 7 Haziran seçimlerinden ilk defa oy kaybıyla çıkmasına rağmen 1 Kasım'a kadarki 5 aylık sürede milletin ikazına kulak veren, kendini toparlayan, halka verdiği umutla yeniden milletten emaneti alan AK Parti'nin bu süreçte gösterdiği başarı da literatüre geçecek türdendir.

AK Parti bugün var olmamıştır, yarın da yok olmayacaktır. AK Parti Habil-Kabil çelişkisiyle başlayan ve Kıyamet'e dek sürecek olan bir hakikat arayışının, Hak-Batıl kavgasının, iyi-kötü çatışmasının siyasal mücadelesini veren bir harekettir.

Millet ve düşmanları arasındaki bu ontolojik çatışmada, milletin, ümmetin ve mazlumların yanında durmayı şiar edinen AK Parti, bu millete daha uzun yıllar hizmet edecek dinamizme ve birikime sahiptir.

***

Başbakan Ahmet Davutoğlu önceki gün, 21 ay önce hareketin lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan aldığı emaneti teslim etme kararı aldı. AK Parti, kazasız, belasız, kavgasız, gürültüsüz bir olağanüstü kongre süreci yaşayacak ve Başbakan Davutoğlu emaneti yeni bir isme devredecektir. Allah (CC) bu davada zerre kadar emeği bulunan herkesten razı olsun.

Bu isimlerin veya içinde yaşadığımız bu konjonktürün davası değildir. Bu bir bayrak yarışıdır. Bayrağı 21 ay boyunca onurla ve izzetle taşıyan Başbakan Davutoğlu, kimseyi incitmeden partiyi olağanüstü kongreye taşıyarak, küsmeden, darılmadan, kırılmadan bayrak teslimi yapmanın ne olduğunu dosta düşmana gösterecektir.

AK Parti 22 Mayıs Pazar günü Olağanüstü Kongre'ye giderek bayrak değişimini gerçekleştirecek.

***

2014 yılında 10. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yerine milletin yüzde 52 oyunu alarak Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın Çankaya'dan Beştepe Külliyesi'ne geçmesini, AK Parti'nin tam bir birlik içinde kongresini yapmasını ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkanı olmasını hatırlayın. Hiçbir patırtı, hiçbir gürültü olmadan bu işi başardı AK Parti.

Diğer muhalefet partilerinin bırakın kongreleri, il başkanı değiştirirken bile yaşadığı kaos ve kriz, AK Parti'nin tarihi dönüşüm yaşadığı süreçlerde bile oluşmadı. AK Parti, krizleri yönetme becerisiyle de Türk siyasal tarihindeki tek örnektir.

***

Ulusalcıların, Solcuların, PKK'lıların, Paralel örgütün ve millet düşmanı medyanın tüm tezviratı ve dezenformasyon çabaları bir şeyi değiştirmeyecektir.

Yeni Türkiye, emin ellerde geleceğe doğru yaptığı kutlu yürüyüşüne devam edecektir. Çünkü 'derin millet' firasetiyle, herkesi ve her kesimi tanımakta ve milletin derdini 'dava' olarak sırtlayanları "iyi" bilmektedir.

Terör örgütünün şehirleri yakmak istediği, canlı bombalarla sivilleri katlettiği günlerden geçiyoruz.

Yine küresel güçler, terör örgütü DAİŞ'in, Kilis'te füzelerle ve şehirlerde canlı bombalarla Yeni Türkiye'ye vermek istediği 'mesaj' da bilinmektedir.

AB ile ilişkiler, dokunulmazlık fezlekeleri, Paralel örgütle mücadele, Başkanlık sistemi, yeni anayasa, Suriye krizi ve mülteci trajedisi gibi sıcak gündemlerimiz var.

Bunların yanında hiç durmadan dev yatırımlar hizmete alınıp çılgın projelerin de temeli atılıyor.

***

AK Parti başka ülkeler ve başka hükümetler için 'kaos' ve 'kriz' denilecek tüm gelişmeleri hayatın akışı içinde sessizce çözerek bildiği yolda yürüme kabiliyeti yüksek bir parti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde hiçbir sıkıntı olmadan 'kriz' bekleyenlerin avucunu yalayacağı yepyeni bir sürece giriyor Türkiye.

Türkiye belki de önümüzdeki süreçte daha hızlı bir ivme kazanacağı sürece girecektir.

Dolayısıyla ülkemizi çok daha güzel günlerin beklediğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Durmak yok yola devam inşallahu2026

 
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan