Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.80
Gram Altın
2414.76
BIST 100
9645.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

03 Haziran 2016

Yok hükmündesiniz!

Almanya 1915 tasarısını kabul etti.

Geçen hafta, Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB ile mülteciler konusunda varılan Geri Kabul Anlaşması'nın iptal edilebileceğini ve vize muafiyetinin şartlara bağlanmasını reddetti.

Ardından Almanya'nın, Türkiye'de askeri üs kurma talebi geri çevrildi.

Anında Almanya sözde Ermeni soykırım tasarısını gündeme getirdi.

Dün de Alman Federal Meclisi, Ermenilerin 1915 olaylarıyla ilgili iddialarını "soykırım" olarak tanımlayan karar tasarısını kabul etti.

***

Türkiye'deki 1915 olaylarına dair Ermeni tezleri, 1965'ten bu yana 30'a yakın parlamentoda kabul gördü. Ermeni lobisinin rahat çalışma imkanı bulduğu ülkelerin başında ise ABD ve Fransa geliyor. ABD'nin her sene tepemizde Demokles'in Kılıcı gibi sallandırıp sonra hep aynı tiyatroyla "Büyük felaket" diyerek geçiştirdiği orta oyunundan gına gelmiş durumda.

Ermeni iddialarıyla ilgili ülke parlamentolarının aklı hep ya 24 Nisan öncesinde ya da ülkelerindeki kritik seçim dönemlerinde ve Türkiye'yi siyaseten köşeye sıkıştırmak söz konusu olduğunda gündeme getiriliyor.

ABD Senatosu'nda kabul edilmeyen 'soykırım' iddiaları, ABD'nin 41 eyaletinde ise "Ermeni Soykırımı" olarak kabul ediliyor. Ermeni iddialarını kabul ederek bunu "Soykırım" sayan sadece ülkeler değil.

Bazı uluslararası kuruluşlar da örneğin, "BM Ayrımcılığın Önlenmesi ve Azınlıkların Korunması Alt Komisyonu", "Avrupa Konseyi , "Avrupa Parlamentosu", "Dünya Kiliseler Konseyi" ve "İnsan Hakları Derneği" gibi örgütler de Ermeni iddialarını kabul etmiş durumda.

***

1925 olayları ile ilgili Ermeni iddialarının 'soykırım' olarak kabul edilmesinin hiçbir hukuki bağlayıcılığı ve yaptırım gücü yok. Karar yok hükmünde anlayacağınız. Mesela Almanya'nın aldığı karar da öyle. Sadece Türkiye'nin Almanya ile ilişkileri biraz daha soğuklaşacak.

Almanya'da yaşayan Türk vatandaşları ve genel olarak Müslüman kamuoyu bundan sonra biraz daha tedirgin olacak. Oy kullanacakları zaman biraz daha düşünerek oy atacaklar vs.

Tedirginlik de şuradan kaynaklanıyor. Çünkü bunun anlamı, bir Avrupa ülkesi kafasına göre tarihi çarpıtıp, arşivleri yok sayarak siyasi kararlarla istediği ülkeyi hedefe koyabilir. İslamofobinin (İslam düşmanlığı) bu kadar yaygın olduğu, özellikle PEGİDA gibi ırkçı partilerin yükselişte olduğu Almanya gibi bir ülkede yarın "Müslümanlar demokrasi düşmanıdır, çalıştırılmamalıdır, gerekirse sınır dışı edilmelidir" gibi kararlar da alınabilir.

***

Bugün Türkiye'yi 100 yıl önceki vahim bir olaydan dolayı mahku00fbm etmeye kalkanların, ülkelerindeki Müslümanlara düşmanlık içeren tasarıları da parlamentolarından çıkarmayacaklarının garantisi yok.

Daha 70 yıl önce 2. Dünya Savaşı'nda ülkesindeki Yahudilere soykırım yapan Almanya'nın Türkiye'yi 'soykırım' yapmakla suçlaması da ayrıca ironik.

Haritaları kafalarına göre düzenleyen, DAİŞ'i türetip İslam dünyasına nizamat vermeye kalkan, 475 bin Suriyelinin canice katledilmesini, mültecilerin Akdeniz'de boğulmasını keyifle seyredenlerin, 3 milyon mülteciye bakan, 100 bin insanı denizde boğulmaktan kurtaran Türkiye'yi suçlaması tam anlamıyla oksimorondur!

Sadece aldığınız kararlar değil bizim için sizler de yok hükmündesiniz!