Dolar (USD)
32.55
Euro (EUR)
34.87
Gram Altın
2428.90
BIST 100
9722.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

29 May 2015

Yine yalan hep yala-n

Bazı tiplerde genetiktir. Toplumun %2-5 arası hayatında en az bir kere, o da nöbetlerde görülür.

Tahmin edilenden çok daha zekidirler ve insanı kandırabilir, hatta 'kullanabilirler' de!

Bu, onların mertebesini/statüsünü belirlemek için gerekli bir davranıştır. İlerledikçe ciddi sorunlara yol açabilir. Çünkü bu yolla birşeyler elde edebilmiş olmaları, onları daha da 'cüretkar' yapar. Sınırlarını belirlemek lazımdır. Aksi halde, kendilerini dünyanın merkezi zannedebilirler.

Aslında büyük ihtiyaçdır. Bir iliteşim aracıdır, haber vermektir, uyarıdır, yani çok anlamı vardır onlar için. Tıpkı bebek ağlaması gibi. Her istediklerini yaparsanız, bunu marifet sanıp 'ödüllendirme' kabul ederler ve bu davranış yerleşir. Engellemek ve davranışınlarını takip etmek, gözlerini kırptığından, vücudunu ufaltmak ve en önemlisi 'yalanmasından' emin olmak gerekir.

Elbette aynıdır, "İnsan psikolojisi dediğiniz şeyin temellerini 'Pavlov', köpekler üzerine atmadı mı?" diyor Profesör Doktor Tamer Dodurka. Kendisi, Türkiye'nin ilk ve bildiğim tek 'köpek psikoloğudur'.

Eğer her 'havlandığında' okşar yahut tam tersi, 'sert çıkarsanız' bu o davranışı ancak pekiştirir.

2006'da $70,500 dolara satıldı. 1981'de İngiltere ziyareti için Leylands Motors kendisine tahsis etmişti. Seat PANDA İspanya ziyaretinde tahsis edildi. 1984'te GMC Sierra, Kanada ziyareti için, 1987'de CIA ajanları ve koruma ordusu eşliğiyle Amerika ziyaretinde kendisine özel yapılan ve 'tek bir kere kullanılan' Mercedes Benz 230 G(araç daha sonra Stuttgart, Almanya Mercedes Müzesine kaldırıldı!), Şili'de, Meksika'da, Filipinler'de de durum aynıydı.

1992'de Portekiz ziyaretine çok özel, UMM şirketi 40 milimetrelik kurşun geçirmez camlardan araç yapıldı.

En nihayet 2011'de yurtdışı seyahatleri için Mercedes Benz M, özel modifiye araç yaklaşık $700,000 dolar(yazıyla Yedi Yüz Bin Dolar) yani 1,860,635(eski parayla yazmaya gerek var mı!) liraya mal oldu. 1992'de Papa hazretleri, artık kullandığı araca 'Popemobile'(Papa aracı) denilmemesini, çünkü bu kelimenin 'undignfied' olduğunu söyledi. Araçların değerlerine bakınca pek de haksız sayılmaz!

Evet, Papa Alitalia uçağı kullanır. Ama 'adi yalancıların' iddia ettiği gibi tarifeli uçak DEĞİL, hususi uçaktır! Bununla da yetinilmez ve İtalyan Hava Kuvvetleri'nin(Aeronautica Militaire) kendisine tahsis ettiği Sikorsky SH-3 Sea King tipi helikoptere biner ve kısa mesafeler için de Vatikan'da husui 2 tane 'heliport' bekletilir!

Wikipedia'nın 'sadece' işine gelen kısmını okumayacaksın aga!

Ne yapacaksınız? Bu haysiyetle 'kafese girip size fındık, fıstık 'çerez' atmamıza izin verecek misiniz', yoksa siz ve/veya 'patronunuz' ayıbınıza karşı Diyanet İşleri Başkanı'ndan 'özür dileyip' buna mahsuben, hususi 'helikopterinizle', birkerecik, ikindide Adana'ya, yatsıda Bursa'ya yetiştirecek misiniz!




***

İnsanı cürmü değil şerefi adam kılar Dostum. Nice payeler alırsın hayatta, en mühimi ancak O'nun katında.
Yazarımız Yakup Köse artık aramızda.

@yusufserce twitter.com/yusufserce