Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.76
Gram Altın
2443.83
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

30 Ocak 2023

Yine muhalefeti piyango sevinci sardı...

Değerli okurlarım, bir kişi piyango bileti aldığında, sonuçlar açıklanıncaya kadar, nasıl kendini zengin zannederse... Bizdeki muhalefetin durumuda işte böyle...



Son 20 yıldır... bunlar her seçim arefesinde, hep şunu dediler: -"Aha geldik geliyoruz... Aha olduk oluyoruz..."


Sandıklar açıldığında gördük ki, ne gelen varmış... Ne de giden...


Yazıyı hazırlamadan önce, Piyango Sevinci başlığını, 2015'te de kullandığımı fark ettim. Bana o gün bu başlığı attıran, -"Aha geldik geliyoruz... Aha olduk oluyoruz" söylemidir.


Çünkü o sıralar, bu söylemin sahada bir karşılığının olmadığını görmüştüm. Bana bu söyleme, bir karşılık biç denilseydi... İşte bir piyango bileti kadar bedel biçerdim.


Hem bal bal demekle, ağızlar tatlansaydı... Arılara gerek kalmazdı. Yani -"Aha geldik geliyoruz... Aha olduk oluyoruz" demeyle seçim kazanılmıyor.


Az kaldı...


Değerli okurlar, muhalefetteki bu anlayışın değişmesine az kaldı. 14 Mayıs seçimlerinden sonra, ülke muhalefeti tümden değişecek.


Nasıl Katı laikçi CHP Genel Başkanının, iki sözünden biri Allah'ın izniyle oluyorsa... Nasıl geçmişine tükürür gibi, "Yeter söz milletindir" sloganı Genel Merkezin duvarına asılıyorsa...


Şimdiden söylemiş olayım... Seçimden sonra, muhalefetteki bütün partiler, başlarına Tayyip Erdoğan gibi bir lider arayacaklar.