Dolar (USD)
34.58
Euro (EUR)
36.31
Gram Altın
2973.54
BIST 100
9651.49
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE
01 Nisan 2017

Yetenek, Elde Tutmak Ve Sürdürülebilir Bağlılık

Üst Düzey Yönetici Temini ve İK Danışmanlığı alanında faaliyet gösteren Ergene Consulting & HGA Group "Yetenek, Elde Tutmak ve Sürdürülebilir Bağlılık" konulu bir panel düzenledi.

Türkiye'nin en iyi İK uygulamalarını gündeme taşıyan toplantıya Unilever, Nestle, Vodafone, Ford Otosan, EnerjiSA, LCWaikiki, Shaya Group (Starbucks), İpekyol ve Atlas Global gibi Türkiye'nin önde gelen 30'dan fazla şirketin insan kaynakları direktörleri katıldı.

Nelere değinildi, şöyle bir özetleyelim;

Ergene Consulting & HGA Group Türkiye danışmanlarından Onur Özgödek "Matematik ve sosyal becerilerin aynı anda kullanıldığı beceriler değer görüyor. Matematik odaklı uygulamaların iş kaybına uğradığı sonucuna varılıyor. IQ ve EQ'nun birlikte kullanıldığı uzmanlıklar olan finansal yönetim, bilgisayar mühendisliği, yönetim mühendis uzmanlığı ve audit yapan uzmanlıklar öne çıkacak. Teknolojiyi üretmek kadar satmak da önemli. ABD'de teknoloji sektörünün büyüklüğü sadece yüzde 3-3,5 düzeyinde. Gelecek, değer yaratma becerisi olup aynı anda bu değeri karşısındakine sunma ve iletme becerisi olan insanların ve şirketlerin olacak." dedi.

Ford Otosan İnsan Kaynakları Direktörü Nursel Ölmez Ateş "Çalışanlarımıza neyi takdir ettiklerini ve onlar için neyin iyi olduğunu soruyoruz. Pozitif duyguları barındıracak ve takdire dayalı sorgu dediğimiz bir yöntemle, psikolojik temelli liderlik eğitimleri veriyoruz. Bu eğitimi tüm yöneticilerimiz de aldı. Ekipleri ile kendi çalıştaylarını gerçekleştirdiler. Modelin özünde 'şunu yapalım, bunu yapalım' yaklaşımı yok. 'Benim için bu lazım, bunu yapacağız' esası var. Her şey 'daha iyi olabiliriz' ekseni üzerine kurulu. Her ekip kendi içinde çalışmalarını yapıyor ve sonuçlarını uygulamaya başlıyor" diye konuştu.

Enerjisa İnsan Kaynakları ve Kurumsal Yetkinlikler Başkanı Hakan Timur "Sizden alışveriş yapan müşteri, geri dönüp tekrar alışveriş yapıyor mu? Ya da ayrılan çalışanlarınızın ne kadarı geriye dönüp sizinle tekrar çalışmak istiyor? Şirketimizde yönetici ve üst düzey yöneticilerin yarattığı organizasyonel iklimi, hangi liderlik stillerini kullandıklarını ve çalışan bağlılığını her yıl ölçüyoruz. Herkesin kendi skor kartlarına bir hedef koyuyoruz ve iyileştirmelerini bekliyoruz. Böylece gündemlerindeki konulara sahiplenme ve çözüm bulmaları yönündeki çalışmalarını destekliyoruz"dedi.

Unilever İnsan Kaynakları Direktörü Ülfet Baykent Uysal da konuşmasında, performansın ölçüldüğü bazı sistemleri olduğu için, esnek çalışma saatleri uygulamasında çalışan neredeyse oradan işlerini sürdürebildiğini söyledi. Yaz saati uygulaması ile de hafta içinde her gün bir saat fazla çalışanın, yaz dönemi boyunca Cuma günleri öğlen işten çıkma esnekliğinin olduğunu belirtti.

Hem çalışanlar için hem de yöneticiler için faydalı bir panel olmuş. Üst düzey yöneticilerin altında çalışanlarına bakış açısı, şirketlerin kurumsallaşmasıyla elbette ki değişiyor ve düzeliyor.

Buna paralel olarak da eskiden pek önem verilmeyen değerler öne plana çıkıyor. Çok sık duyduğumuz müşteri memnuniyeti kavramının, özellikle hizmet sektöründe 'çalışan memnuniyetine' bağlı olduğunun nihayet anlaşılmaya başlanması sevindirici bir durum.

[email protected]