Dolar (USD)
34.00
Euro (EUR)
37.84
Gram Altın
2820.57
BIST 100
9577.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Yerli hocalarla şampiyonluk

HER alanda olduğu gibi sporda da harikalar ortaya koymak amaçtır ve esastır. Bunun vasıtası ve omurgasını da yerli sporcular oluşturmaktadır. Başarı geç de gelse yerli oyuncu yetiştirmekten vazgeçmemeliyiz. Bu oyuncuları temel alan bir sistem oluşturmalı ve buna da Türk spor ocağı adını vermeliyiz. Dışarıdan alacağımız antrenör ve sporcular oyuncularımıza eğitim vermelidirler. Bu seçkin eğitimciler sporcularımıza evrensel etik ve teknik kuralları öğretmelidirler. Milli ruhu ve eğitimi vermek bize düşer. Bunları kaleme almamazın sebebi bir tespitimizdir. Buna göre son 13 sezonda takımlarımız yerli hoca vasıtası ile şampiyonluk elde ettiler. Demek ki yerli oyunculara ve hocalara fırsat ve imkan verilirse mesafe alınıyor.

Dışarıdan Derwall gibi antrenörler ya da Alex ve Hagi gibi futbolcular alınmalıdır. Emekliliği gelmiş veya tükenmiş isimlere para vermenin sporumuza vereceği hiçbir katkı yoktur.

Not-1: Sırbistan ve Macaristan maçlarında istediğimiz sonucu alamadık. Bunu alışamama süreci diye yorumlamak gerekir.

Not-2: Pandemi sebebiyle federasyonların aldığı kararları destekliyoruz. Bu arada maske, mesafe ve temizlik kuralına uyalım diyoruz.

Not-3: Refikam, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Beyin Cerrahisi’nde başarılı bir operasyon geçirdi. Prof. Dr. Ali Kafadar, Prof. Dr. Ziya Salihoğlu’na, Prof. Dr. Barış Küçükyörük, Prof. Dr. Yusuf Tunalı, Doç. Dr. Emre Eşkazan ve asistan kardeşlerime ayrı ayrı şükran ve minnet borçluyum. Uzun yıllar hocalığını yaptığım fakültemle gurur duyuyorum. Bir teşekkürüm de ev bildiğim psikiyatri anabilim dalındaki mesai arkadaşlarımadır.

Not-4: Haçlı seferleri istikbalimizi ve bağımsızlığımızı tehdit ediyor. Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetimize sahip çıkmalıyız.

Not-5: Prof. Dr. Süleyman Yalçın’ın adının bir hastaneye verilmesi son derece isabetlidir. Muhterem Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı arz ederiz. Prof Dr. Ayhan Songar hocamızın adının da bir sağlık kuruluşuna verilmesi hususunu yüksek makamdan istirham ederiz.

Not-6: Üniversitelerin online eğitime geçmesi yerinde bir karardır.

Sonuç: Türk spor ocağı sistemleşmelidir.