Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.70
Gram Altın
2412.31
BIST 100
9645.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

15 Ağustos 2016

Yeniden yeşillendi laikler

Kelli felli kişiler hep bir ağızdan "Eğitim sistemi laik olursa bu tür yapılardan kurtuluruz!" demeye başladılaru2026

FETÖ örgütünün dini bir yapılanma içinde olmadığı kesin. Bunu baktığınız tüm okullarında ve diğer tüm yapılarda görüyorsunuz. En azından referansları İslam dini değil.

Bundan önceki darbeleri yapan silahlı kuvvetler ile onlara yardım eden silahsız kuvvetlere baktığınızda onlarında laiklikten ödün vermediğini görüyorsunuzu2026

Akla şu soru geliyor. Ya bu darbeyi yapanlar FETÖ değil de önceki darbecilerin zihniyetinde olanlar olsaydı bu laiklik tellalları darbenin mi karşısında yoksa halkın mı karşısında olacaklardı?

Ülkenin kamusal alanında çalışanlarına halkın bir kısmını özellikle kapatırsanız her zaman sorun yaşayacağımız kesin. Örneğin; Siz orduya annesi, eşi, kız kardeşi başörtülü diye insanları almayacaksınız, namaz kılıyor diye onlarca başarı belgesi verdiğiniz kişiyi ordudan atacaksınız sonra darbelerle mücadelenin yolu laiklik diyeceksiniz!

El insafu2026

Bu ülkenin insanlarının kavgalarından bir tanesi laikliktir. Bu sorunun çözülmesi gerekir. Laiklik bu ülkede yeni bir din olarak algılanmaya başlanmıştır. Laik olduğunu ve korkuları olduğunu söyleyen insanlar kendi korkuları üzerinden mütedeyyin insanlara yaşam hakkı tanımadılar. Şimdi aynı şeyi FETÖ üzerinden yapmak istiyorlar. FETÖ'de bu insanlara yaşam hakkı tanımamıştı. Ne değişti?

Kusura bakmayın FETÖ dindarları zaten sevmezdi. Siyaset ile uğraşanlarına ise dönüp bakmazdı. Örnek Sayın Erbakan. Laikler de Sayın Erbakan'ı iktidara getirmemek için her şeyi yaptı. İktidara geldiğinde ise gönderebilmek için her şeyi yaptılar. Silahsız kuvvetlerin "sürekli aydınlık için 1 dakika karanlık" gibi dahice eylemlerini unutmadık. Bu eylemlerle silahlı kuvvetler çağrıldı ve 28 Şubatu2026

Sonra ne olduğunu herkes biliyor.

28 Şubat'tan güçlenerek çıkan ve piyasayı hortumlayan iş dünyası, ülkenin en kritik yerlerinde askerlik dışı görev alan postmodern darbeciler, siyaseten hak etmediği koltukları işgal edenler ile bu sürecin koalisyon ortağı FETÖ'dür. Şimdi bu insanlar kalkıp FETÖ'yü bize yamamaya çalışmasın.

Kamu tüm vatandaşlarındır. Hizmet alan ya da veren fark etmez. Şu anda toplumda oluşmuş olan birliktelik havasını güçlendirmek adına herkesin olumlu mesajlar verdiği bir ortamda "laiklik olsaydı bunlar olmazdı" derseniz buna gülmeyiz. Komik olduğunuz doğru ancak sözleriniz komik değil.

Çözümu2026

Laik kesim kendisi ile hesaplaşacak. Biz onlardan herhangi bir şey istemiyoruz. Rövanş yada tazminat talebimiz yok. Onları oldukları gibi kabul ediyoruz. Tek isteğimiz bizim de olduğumuz gibi kabul edilmemiz. Aksi takdirde ne mi olur? Darbe falan olmaz korkmayın. Zira hiçbir mütedeyyin kişinin elinde silah yok. Asker içinde ise subay olarak bir tek mütedeyyin bırakmadan attınız. Toplumun genelinin sayısal olarak ta temsil edilmediği bir askeri yapılanma da ilerde de darbe girişimi olmaya mecburdur.

Sahi, Yurtta Sulh Konseyinin bildirisinin neresinde "İslam" geçiyordu?

Bu ülke insanı hep beraber büyük bir iş başardı. İşi başaranlarla ekranlara çıkanlar farklılaşmaya başladığı anda ise kutuplaştırıcı ifadeler artmaya başladı.

Biz hep beraber birbirimizi dinlemeyi, anlamayı, beraber yaşamanın tekrar yollarını arayacağız. Bunu önemsiyorum. Bu bazen yol kazalarına da neden olsa bunu tekrar tekrar deneyeceğiz. Denemek zorundayız. Sayın Koç ve onun gibi düşünen diğerleri 15 Temmuz gecesi neredeyseniz orada kalın lütfen. Yada etrafınıza bakın ve tepeden baktığınız halkın ne yaptığını biraz da olsa anlamaya çalışınu2026@CavitTatli