Dolar (USD)
32.59
Euro (EUR)
34.81
Gram Altın
2423.64
BIST 100
9645.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

19 Mart 2016

Yeni Türkiye'nin gazetesi

Milat gazetesi, beş yıl önce yola çıkarken kendine slogan olarak "Yeni Türkiye'nin geleceği"ni seçmişti. Türkiye'nin, 100 yıllık Batı'nın izindeki rotasını daha vizyoner şekilde genişletme yoluna girdiğini öngörüyorduk.

Doksan yıldır "Gelenekçi-gerici" diye 'tukaka' edilen Anadolu'nun evlatları iktidara geldikleri gibi özgürlükleri genişletmek, kangrene dönmüş sorunları çözmek, fukaranın da kendini 'vatandaş' gibi hissedip 'eşit' şartlarda yaşadığı Yeni Türkiye'yi inşa için kolları sıvadı.

Biz de gazete olarak Türkiye'nin yaşadığı bu sosyolojik dönüşümün sözcülüğünü, milletin 'yandaşı' olmayı tercih ettik.

MİLAT YENİLENİYOR

Gazetemizi yakından takip edenler son birkaç haftadır bazı sayfalarımızda yaptığımız provalarımızdan fark etmiştir. Yeni sayfa mizanpajımız için Görsel Yönetmeni'miz Nejdet Arslan, iki aydır harıl harıl çalışıyor. En sonunda bugünden itibaren sayalarımızda uygulamasını göreceğiniz sizler için okunması daha rahat olan bir gazete ortaya çıktı.

Aynı şekilde gazetemizi internetten takip eden okurlarımızın bir süredir şikayetçi olduğu "Milat.com.tr" adresimizde de haftalardır süren bir çalışma vardı. Sitemiz artık tam bir haber portalı kimliğine kavuştu. İnternet editörlerimiz bundan böyle haberleri sizlere çok daha sıcak, taze ve anlık olarak ulaştıracak.

İstanbul'da yaşayan okurlarımızın bildiği gibi iki hafta önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi uhdesindeki otobüs ve metrobüs duraklarındaki billboardlarda bir hafta boyunca Milat gazetesi ve kardeş gazetemiz Yeni Söz'ün reklamları yer aldı. Şu anda reklam ajansımız televizyonlar için de gazetemizin reklam spotlarını hazırlıyor. İnşallah en kısa zamanda televizyonlarda da Milat Gazetesi'nin tanıtıcı reklamları yayınlanacak.

Yeni Türkiye'nin gazetesi olarak okurlarımıza önümüzdeki aylarda daha değişik sürprizlerimiz de olacak inşallahu2026

"BAŞKAN ERDOĞAN"

Terör örgütü PKK, geçen hafta Pazar günü Ankara'da 35 insanımızı katletti. Gazetemizin sürmanşetini yıkarak bu vahşi terör olayını "Kahpe eller devrede" başlığıyla verdik.

Ancak gazeteciler bilir. Birçok gazete taşra baskısını saat 19.00'dan sonra matbaaya göndermeye başlar. Biz de menfur hadise saat 18.45'de gerçekleştiği ve tam olarak ölü-yaralı sayısı belli olmadığı için taşra baskımızı "Ankara'da patlama" başlığı ile verdiğimiz bir haberle gönderdik. Ancak olayın vahameti netleşmeye başladığı gibi gece baskımızda sürmanşetten "Kahpe eller devrede" diyerek haberi geniş şekilde gördük.

Aynı günkü manşet haberimiz ise "Başkan Erdoğan" başlığını taşıyordu. Zira Araştırma şirketi MAK Danışmanlık'ın yaptığı son anketin sonuçları bize ulaşmıştı ve içinde birçok önemli veriyi barındıran bu özel haberimizi manşetten görmüştük

***.

Ankara saldırısının boyutunu vahametinin anlaşılması ile Yayın Kurulu'nda arkadaşlarla manşetimizi yıkıp yıkmamayı da konuştuk.

Sonra şöyle bir düşünce ortaya çıktı. Terör örgütlerinin eylemlerinin amacı "ses getirmek" ve ülkenin tüm medyasının ana gündem maddesi haline gelmektir. Yani yapılan eylem ne kadar vahşi olursa tüm gazeteler mecburen tam sayfa o olaya yer ayırır. Yazılı ve görsel medyanın sayfalarını ve saatlerini hatta günlerini işgal etmiş olmak o terör örgütü için bir 'reklam' ve 'PR' başarısı değil midir?

O nedenle Milat olarak bu kanlı olayı lanetleyerek sürmanşetimizden duyurma kararı aldık. Ki bazı ulusal gazeteler sürmanşetlerinin ancak yarısını veya üçte birini bu olaya ayırmasına rağmen ertesi gün gazetemiz aleyhine sosyal medyada ve yazılı basında birçok iftira atıldı.

***

Özellikle Paralel örgüt mensubu gazeteciler ve Gezici tayfası, Milat gazetesi sanki bu vahşi terör olayını hiç görmemiş, sürmanşetini olaya ayırmamış gibi Milat logosundan itibaren gazetemizin birinci sayfasını keserek sosyal medyada paylaştı.

Asıl niyetlerini ise yazdıkları mesajlarda faş ediyorlardı: "Madem sürmanşeti değiştirdiniz aşağıda 'Erdoğan Başkan' haberinizi niye çıkarmadınız?" diyorlardı.

Mesele anlaşıldı değil mi?

Ne yaparlarsa yapsınlar içlerindeki Erdoğan nefretini gizleyemiyorlar. Dertleri orada PKK tarafından vahşice katledilmiş canlarımızdan ziyade gazetede Erdoğan haberinin olması!

Buradan bir kez daha söylüyoruz:

Onlar ne kadar çıldırırsa çıldırsın Yeni Türkiye kervanı yürüyecek!