Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
34.68
Gram Altın
2400.85
BIST 100
10336.5
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

20 Ağustos 2015

Yeni Türkiye medyasına saldırı!

Bu kadar kin, nefret, hakaret, iftira ve yalanlarla "Yandaş" ve "Havuz" medyası denilerek hedefe konulan Yeni Türkiye'nin "Milli" medyasına saldırılar, bugün fiili suikasta, cana kasta, öldürme gayeli cinayet girişimine dönüştü.

Bu kadar saldırının ardından tetikteki terör gruplarının harekete geçmeyeceğini mi sanıyordunuz?

Hatırlarsanız bir siyasi parti lideri, seçim kampanyası esnasında kürsüden eline aldığı Yeni Türkiye medyasını temsil eden gazeteleri sallayarak açık açık onları hedef göstermişti.

***

Bugün kar maskeli ve silahlı iki terörist, İstanbul Hadımköy'de Star Medya Grubu Başkanı Murat Sancak'ın aracına kurşun yağdırdı. Suikast girişiminde aracına 20'ye yakın mermi isabet eden Murat Sancak saldırıdan yara almadan kurtuldu.

24 Televizyonu ve Star Gazetesi'nin bulunduğu binanın bahçesine de 24 Temmuz'da zaman ayarlı bomba atılmış ve saldırıyı MLKP adlı terör örgütü üstlenmişti.

***

Türkiye, halen medyada sol şiddeti "makul" gören sözde "solcu" kılıklı tiplerin hegemonyası altında. Ve bu tipler şiddet deyince sadece "devleti" hatırlıyor.

PKK'nın, DHKP-C'nin veya diğer marjinal terör örgütlerinin bugünlerde içine girdiği yoğun şiddet ve terör sarmalını bile kınayamıyorlar.

Solcu geçinenden ulusalcısına ve Paralelcisine kadar bu medyadaki egemen anlayış, hala şiddetin failine değil kime yöneldiğine bakarak tavır alıyor.

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın katledildiği terör saldırısında bile teröristlerin PR'ını yaptılar. Terör saldırılarına gerekçe olarak da utanmadan, Gezi olaylarında marjinal örgütler tarafından sokaklarda öldürülen çocukların ismini kullandılar.

***

Milli medya mecrasındaki hemen hemen tüm yayın organları, Gezi olaylarından bu yana gerek telefonla gerek internet yoluyla tehdit ediliyor.

Niye "Yeni Türkiye medyası" ve "Milli medya" diyoruz?

Çünkü milli medyanın dışındaki gazeteler, her gün şehit haberlerinin geldiği bugünlerde bile "8 asker öldü", "Bombalı tuzak 8 şehit" gibi faili belli olmayan, teröristin adını dahi veremedikleri karartma haberlerle manipülasyon peşinde.

***

Yeni Türkiye'nin milli medyasını saldırılarla susturmak, yıldırmak isteyenler, aslında tüm Türkiye'ye ve milletimize gözdağı vermek istiyor.

Türkiye, geçmişte de bu yıpratma, yıldırma taktiği ile yapılan basın cinayetlerini çok yaşadı.

Kim ne yaparsa yapsın, terör nereden gelirse gelsin, ülke olarak bu zor günlerde bunların da altında kalkacağımıza inanıyorum.

Çünkü kendimi bildiğim, siyasi bilincimin oluşmaya başladığı 12 Eylül 1980 darbesinden bu yana Türkiye, hiçbir zaman eskiye dönmedi, geçmişe nazaran daha iyi günlere doğru yürüdü.

Yarının da bugünlerden çok daha iyi olacağını inanıyorum.

***

Türkiye büyüdükçe, geliştikçe iç ve dış destekli terörizmin ivme kazandığına şahit olduğumuz günlerden geçiyoruz.

Terör toplumsal kaos ve korku iklimi oluşturmak ister.

Bize düşen ise korkmadan bu topraklardaki asli ruh damarına tutunarak birlik olmaktır.

***

Bu alçakça saldırıyı lanetleyerek başta Murat Sancak olmak üzere Esmedya yayın grubuna, Star gazetesi ve TV24 yönetici ve çalışanlarına bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.