Dolar (USD)
32.40
Euro (EUR)
34.91
Gram Altın
2326.10
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

07 Temmuz 2014

'Yeni Türkiye için Bir Projem var' Kampanyası

Sevgili dostlar; yıllardır herkesimden insanı mağdur eden, dışlayan, yok sayan, çocuklarımızın geleceğini harcayan, insanlığımızı paçavraya çeviren, eli silahlı, güçlü, nüfuzlu üstelik devletin her türlü imkanından yararlanarak kirli tezgahlarla ülkede kaos ortamları oluşturan ve bundan asla vazgeçmeyen bir zihniyetin karşısında hak, hukuk, özgürlük, ahlak ve erdem diyerek dimdik durduk. Tam kendimiz için yeni bir yol belirlemeye kalkarken bu sefer de yanımızda olduklarını zannettiğimiz insanlar tarafından bu sefer daha şiddetli, daha içeriden daha sincice bir engelleme operasyonuyla karşı karşıya kaldık. Ve bu tehlike daha henüz geçmiş değil. Velhasıl ülkede halka hala basit, sıradan insan yığınları muamelesi yapan ve Kürt sorunu başta olmak üzere köklü sorunlarımızın çözümünü istemeyen ve bizi sürekli gerileten bir kitle var.

Nasıl ki şimdiye kadar tüm samimiyetimizle ve kararlılığımızla bu tür yapıların karşısında onurlu bir mücadele vermişsek aynı kararlılıkla Türkiye daha demokratik, daha özgür, daha zengin ve adil bir ülke olana kadar bu mücadelemizi sürdürmek mecburiyetindeyiz. Biliyorsunuz yakında halk sandık başına giderek ilk defa doğrudan cumhurbaşkanını seçecek. Kuşkusuz bu sıradan bir seçim olmayacak. Bu seçim ülke tarihinde bir dönüm noktasıdır. Bizler 10 Ağustos'ta bir bakıma Türkiye adına yeni bir sayfa açmak için sandık başına gideceğiz. Bu bakımdan cumhurbaşkanlığı seçimi doğrudan geleceğimizi, itibarımızı, şeref ve haysiyetimizi ilgilendiren çok mühim bir seçim olacaktır. Bu bakımdan Tayyip Erdoğan'ın bu seçimden zaferle çıkması ülke adına çok büyük bir önem arz etmektedir. Elbette asıl iş seçimlerden sonra yeni Türkiye'nin alacağı yol ile ilgilidir. Dolayısıyla Yeni Türkiye'nin inşasında yıllardır hak ve özgürlükler alanında mücadele eden kesimlere çok ama çok büyük sorumluklar düşmektedir. Ancak bunun için öncelikle ciddi bir zihin kırılmasına ihtiyaç var. Söylemleri, bakış açıları her kesimden insanı kucaklayan, farklı görüş ve inançlara saygılı, evrensel ahlak anlayışı üzerine bina edilen yeni ve farklı bir toplumsal bakış açısı üretme zorunluluğumuz söz konusudur. Markar Esayan yerinde bir tespitle yeni Türkiye'nin parolalarını akıl, ahlak ve cesaret olarak ifade etmişti. Ben buna yeni fikirler ve projeleri de ekliyorum. Yeni Türkiye'nin inşasında bir taftan da yeni fikirlere zihnen açık olmak, cesurca tartışmaya hazır hale gelmek ve sürekli proje üretmek durumundayız.

Yeni Türkiye için Proje Kampanyası

Hatırlarsanız geçen hafta Adıyaman'da düşünülen harikulade bir projeden bahsetmiştim. Yazımın bir yerinde bu vakitten sonra"Yeni Türkiye demek bir bakıma yeni fikirler ve projeler demek anlamına gelmeli" demiştim. Bu çerçevede meseleyi biraz daha açarak bunu bir kampanyaya dönüştürmenin daha anlamlı olacağını düşündüm. Ülkede yeni fikir ve projelerden rahatsız olan bir kesime rağmen bizler inadına yeni Türkiye'yi bir proje cennetine çevirebiliriz. Bunun için ilk elde ülke çapında geniş çaplı bir kampanya başlatabiliriz. Projeden kastettiğimin bir takım teknolojik basit icatların gösterimi şeklinde anlaşılmasın lütfen. Yeni Türkiye'nin mimarisinden, sanatına, kültüründen, eğitimine, tiyatro ve sinemasından, yargı, trafik ve yerel yönetimlerine varana kadar birçok alanda üretilecek yeni fikir ve projelerin yaygınlaştırılmasından bahsetmekteyim. Hatta buna gerek ülkedeki barış sürecine gerekse Ortadoğu barışına katkı sunacak farklı organizasyonların ve orijinal fikirlerin üretilmesini de ekleyebiliriz. Kısacası yeni Türkiye'nin inşasına bir nebze olsun katkı sunmak amacıyla birbirinden kıymetli proje ve fikirleri yarıştırabiliriz.

STK'ların, yerel yönetimlerin, kamu kuruluşlarının, özel sektörlerin, bireylerin kısacası ülkenin gelişmesi adına projesi olan hemen herkesin dahil olabileceği bu kampanya, bunu önemseyen bir TV Kanalı aracılığıyla desteklenebilir. Hatta bu kampanya "Pop Star" formatında bir yarışmaya bile döndürülebilir. Şöyle ki; bu organizsayonda büyük-küçük demeden, herkes projesini en fazla 5 dakika olacak şekilde sunumunu hazırlar ve alt elemeleri geçtikten sonra da ilgili kanal aracılığıyla bu fikirler toplumun geniş kesimlerine duyurulur. Projelerin, daha evvel bazı TV Kanallarında da olduğu gibi illa bir icat, ürün ya da fiziksel bir şey olmasına gerek yok, bir yöntem, bir kampanya, bir organizasyon, yeni bir anlayış da olabilir. Örneğin eğitim alanında yeni Türkiye'nin eğitim kalitesini arttıracak farklı alternatif modellerin üretilmesi gibi. Buna yerel yönetimler, sivil toplum, trafik, yargı sistemi farklı yönetim anlayış ve modelleri, sosyal barışa katkı sunacak orijinal fikirler ve organizasyonlar vs dahil edilebilir. Mühim olan yeni Türkiye'nin her bakımdan gelişmesine katkı sunacak fikirlerin ve projelerin üretilmesidir. Gazetemizin Yayın Koordinatörü Ahmet Zeki Gayberi Milat'ın bu tür kampanyalara destek vereceğini ifade etti. Umarım buna bir TV Kanalı da dahil olur.

Kısacası ben ülkenin, elle tutulur, doğru-dürüst projesi olmayan, seviyesiz muhalefetin tutum, tavır ve söylemleriyle vakit harcamaması gerektiğini düşünüyorum. Türkiye artık eski usul anlayışlarla, politikalarla yönetilemeyecek kadar çok gelişti. Bu bakımdan Yeni Türkiye bir taraftan da yeni fikirler ve projeler ülkesi haline gelmeli. Dolayısıyla ülkesinin her alanda gelişmesini arzu edenlerin bu süreçte ciddi sorumluluklar alması gerekir. Bu tür fikirlerin gelişmesi, çeşitlenmesi, hayata geçirilmesi en önemlisi de destek görmesi temennisiyle.

twitter.com/sivildemokrat

 
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan