Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

10 Mart 2023

Yeni Siyaset Tarzı...

Değerli okurlarım, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından, Cumhur İttifakı depremzedelerin acılarını önceleyen bir seçim kampanyası yürütme kararı aldı.



Yapılan açıklamalarda, seçim sürecinde yersiz polemiklere girilmeyeceği belirtildi. Hatta, MHP seçim müziği bile kullanmayacakmış.


Gerçekten, Asrın Felaketi millet olarak canımızı çok acıttı. Yaşanan kayıplardan dolayı, şu anda bile birçok kişinin uykuları kaçıyor. Yemek yerken deseniz, lokmalar hâlâ insanların boğazına diziliyor.


Milletin ruh hali buyken, hiçbir şey olmamış gibi seçim kampanyası yürütmek, bizim örf ve adetlerimize uygun değildir. Biz komşumuzun acısını, kendi acısı bilen bir milletiz.


O yüzden, abartılı seçim kampanyaları yapılmamalıdır. Eğer böyle bir kampanya planlayanlar varsa, bütçelerinin önemli bir bölümünü depremzedelerin yaralarını sarmak için kullansınlar. Bu onlar için daha hayırlı olacaktır.


Kimse merak etmesin... Bu millet kimin ne olduğunu iyi bilir. Yani öyle süslü bir iki cümleyle kandırılamaz.


Dün kişi ve kişiler hakkında düşüncesi neyse, bugünde aynıdır. Öyle kolay kolayda değişmez...


Yukarıda yaptığım tavsiyeyi yenilemek istiyorum. Abartılı seçim bütçelerinin önemli bölümü depremzedelere harcanmalıdır.


Gelin biraz empati yapın. Allah göstermesin... Siz depremlerde yakınlarınızı kaybetmişsiniz. Birileri bunu yok sayarak, hâlâ kendi havasında dolanıyor.


Peki böyle kişiler için tepkiniz ne olurdu? En azından bir beddua etmez miydiniz?


Yazıyı, Cumhur İttifakı'nın başlattığı siyaset tarzının, tüm partilere sirayet etmesi temennisiyle bitiriyorum.