Dolar (USD)
32.31
Euro (EUR)
34.92
Gram Altın
2297.61
BIST 100
9056.2
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

10 Ağustos 2016

Yeni Kapı; Yeni Biz

Bir metin, kaleminin çile odasıdır. Veciz bir söz ise daracık bir çilehane...Kalemin çilesini lüks sayacak günlere, ne ki şehitlere tanık olduk. Yani yaşayarak tanıklık yapan yiğit insanların kanatlarını çırpıp çekip gidişine dünyadan. Bizi vatani vazifede bırakarak. 15 Temmuz'dan beri sosyal medyaya aldığımız notlar var. Bir nevi bu tanıklıkların günlüğü gibi. Bu sayfamda onları paylaşmak istedim.

...

Sosyal medya iki de bir yolumu çevirip; " Olimpiyat Oyunları için heyecanlı mısın?" diye mikrofon tutuyor. Cevap: "Milli İrade'm daha fazla heyecan kaldırmıyor evladım. Sen git oyuna oynaşa. Kalbimi yorma."

...

Fillere karşı kuş hafifliği, kanat çırpıntısı...

Tanklara karşı yalın kalp, yalın aşk.

Darbeye karşı şiir.

...Top of Form

-Batıya iç savaşın nefis muhasebesi olduğunu anlatmak istiyorum. Bizim daimi savaşımız...İçinden savaşanlar ülkesi, içinden barış çıkardı. Batının diliyle: "Sürprizzz!"
...

Bottom of Form

Bütün mazlum milletler dönüp ordularına bir bakacaklar bundan böyle.

"Bu hakikaten bizim ordumuz mu?" Ve diğer bütün kurumlarda bir silkinme olacak.

Top of Form

...

Bir dava, biyolojik soyla veya maddi bir değerle nihai anlamda sürdürülemez, asıl soy soyluluktur. Ebter olan, tükenecek, bitecek olan soysuzluktur. Kevser olan ise sınırsız bolluk kaynağı manevi değerler, erdemlerle donanacak soyluluktur. İnsana soyluluk yakışır
soysuzluk değil. Biz bunları her gün okuduğumuz Kevser suresinden öğrendik.

...

İrade'nin serüvenine bakmak lazım. Allah insanı yarattı. O'na irade verdi. Allah bu milleti yarattı. Ona Milli İrade verdi. İnsan olarak irademizi gösteremediğimiz, her kavramı yiğitçe, adam gibi yaşayamadığımız, iman, hayat, sevgi, bağlılık, aşk gibi konularda dahi acze düştüğümüz malum. Milli İrade'den ferdi iradelerimize bir göz atma zamanı. Hani "Küçük cihattan büyük cihada dönüyoruz." demiş ya Peygamber as, nefis ile savaşa...Bildiğimiz savaştan dönerken. Eğer iç savaşımızda başarılı olursak zafer ahirete dek bizim olur zaten.

Hazır mis gibi bir bayrak gölgesini sermişken baş üstümüze...Her şeyin hakikisini seçmek ve kararlılıkla yaşamak için.

Top of Form

...

Devrim devrim diye yıllardır baş ağrıtanlara, mızmız konformistlere, halk, 15 Temmuz Devrimcilik Mektebi açtı. Bir gecede öğreteceğini öğretti. Harbi devrim; elini, varını yoğunu taşın altına koymaktır. Top of Form

Bottom of Form

Top of Form

Bottom of Form

...

Uzun süredir gelmiyordum. Sultanahmet eşrafı o gece eve varıncaya kadar neler yaşadığını anlatıyor. "Direkten döndük vatancak" diyorlar. Bir yandan kısık bir sesle "Dokumacı kızlar yalellii leelli" türküsü zıplıyor dar sokakta. Çalgıcı birlik birazdan burada olur. "Yoksa normal hayata mı dönüyoruz?' cevapsız çağrısı ile, "Hayır bizim normal hayatımız zaten arifce, bilinç uyanıklığı ile yaşanacak bir ihsan olmalıdır, olursa!" hedefi buluşuyor zihnimde...Bir yandan dinlemeye çalışıyorum etrafı. Lokantaya misafir bir doktor, hasta olan personele heyecanı yasaklıyor. Atılıyorum: "Heyecan bize emrivaki bu vatanda. Kalbimize yapışık! "diyorum. "Lütfen reçetenizi daha gerçekçi hale getirin..."Gülümsüyoruz, düşmanlarımız aklımıza düşerek. Canlı bir ülkedeyiz. Ölümsüzlük kol geziyor sokaklarda.

...

Öyle bir "gün indi" ki geceden. Halk Hakk'tan sevildi. Horluktan hürlüğe tahliye...

...

Kuran bilinci "Her Allah diyene kanma!" der, Yunus suresi seksen beşinci ayetinde.

...

Ölsek Allah'a varacaz. Kalsak Allah'ta kalacaz. Kalacağız değil. Kalacaz.

...

Oturup yeni baştan darbe ile ilgili bütün videoları izlemeye çalıştım.
Kahraman milletin ortak bir cümlede özellikle birleştiklerini tespit etmek için özel bir gayrete lüzum yok. Diyorlar ki: "Bizde bu iman oldukça, bize bir şey olmaz. O sırada başka bir şey oluyorsunuz."

Olağanüstü anlarda, diğer normal zamanlarda olamayacağımız bir güçle donanmanın anlatılmaya çalışıldığı bir durum bu. Ana kaynakta "Eğer siz normal zamanlarda dosdoğru olursanız zor zamanda ayaklarınız sabitleştirilir. Kaymaz doğru olandan." anlamını içeren bir ayeti hatırlıyorum. Arayıp bulalım o Allah sözünü...

Şöyle ki; sıradan zamanlarda istikrarlı dosdoğruluğumuz, olağanüstü durumlarda heyecanlı dosdoğruluğumuz şeklinde iki koldan hayata yürüme, hodri meydane durma konusunda derinleşmeliyiz.

...

Mahşeri birlik...YENİ KAPI. YENİ TÜRKİYE. Eski; yeniydi. Yeni de eskiyecek. Eskimeyen, çağlar üstü değerlerle....Hep beraber akalım bu "milli ırmağa..."

...

Bayrağın gölgesinde kahvaltı. Orta mı şekerli mi mızmızlık tadı...Bizler hala buralarda vazifeli. Eksiğiz. Şehitlerimiz...Onlar artık Allah u Teala'nın çok özel misafirleri...

 
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan