Dolar (USD)
32.60
Euro (EUR)
34.72
Gram Altın
2497.28
BIST 100
9474.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

26 Aralık 2020

Yeni bir yıla şerle girilmez!

Yeni bir yıla girmek için kapılar çoktur... Ya yasak olan ve her türlü şer barındıran kapılardan girilecek, ya da şükür ve kanaat kasasına bağlı teslimiyet kapısından, sarsılmaz bir iman anahtarı ile girilecektir. Neticesi: İbadetteki kararlılıkla 365 günü ışıl ışıl bir hayat ve de ebedi saadetler… Ubudiyetin zirvelerini niyet ederek, ümitsizliği arkalarda bırakacak, hayırlar getireceğine inanarak yeni bir yıla girmek sadece bizim için hayırlı olmaz; inşallah üzerimizde bulunan musibetlerinde define vesile olacaktır. Korona virüsü gibi bir nevi Dabbet-ül arz varken, dessas Avrupa’nın yeni yıl çılgınlığını taklit etmek; virüsü de ve daha büyük tokatları da hafife almak olacaktır.

Emperyalistleri taklit etmek; onların çiğnediğini çiğnemektir... Kendi inancının şartlarını, geleneğini yaşatmak ise; din kardeşiyle aynı ziyafette kendine düşeni afiyetle yemektir. Bizi sadece ilim yönünden taklit etmiş hatta İbn-i Sînâ’yı okullarında okutmuş, Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’nin düşüncelerinden faydalanmaya çalışmış, Hüccetü'l-İslam: İmam-ı Gazali’ye hayranlığını vs. gizlememiş ama Müslüman Türk’ün tek bir örfünü, inancını yaşamamış Batı’lıyı taklit ederek yılbaşı kutlaması yapmak; Hıristiyan dünyasının dava adamlığından geri kalmak demektir.

Bize düşman ve emperyalist diyerek tanıttıkları Batı’nın hayat tarzını Müslüman milletimize özendirmeleri ne kadar gariptir. “Yedi düvelle savaştık” Düşmana – emperyalistlere kafa tuttuk diyeceksin, onlardan farklı bir hayat yaşamayacaksın. Bu tavır düşmana benzeme gayreti değil de nedir?

İnancı, hayat tarzı bizlerden çok farklı olan Hıristiyan dünyasının âdetini, özel günlerini onlarla yarışırcasına yaşamak, irade ve şuur olarak halen emperyalistlerin güdümünde olduğumuzu göstermez mi? Bak kardeşim: Senin orucunu, namazını taklit etmemiş bir kez olsun seninle duygudaşlık kurmak için mübarek gün ve bayramlarını yaşamamış Batı’nın yılbaşı kutlamasını büyük bir iştahla taklit etmek, sofraları donatıp, hindiyi assolist yapmak ve yeni bir yılın kapısını alkol ile yıkamak söyle bakalım; bu neyin kafasıdır? Yeni bir yıla, arsız, ölçüsüz ve çılgınca tepinerek ve yürüyen şişe olarak girmek mukaddesat ve milli değerler için şehit olmuş ecdadımızın kemiklerini sızlatmaz mı? Ecdadına namlu çevirmiş ve vatanını pis çizmeleri ile kirletmiş, inançlarımıza saldırmış, analarımızın başörtüsüne ve namusuna el uzatmış hatta atamızın kabrini tekmelemiş Haçlıların Noel Babasından sana ne? Yeni yıl kutlamasından sana ne? Düşün: O gece bir yerlerine kırmızı geçirirken Al Bayrağımızın rengine büyük bir saygısızlık yapmış olacaksın. Kırmızı çamaşırdan ziyade; kanındaki kırmızının hakkını vererek yaşamak, ecdadına büyük bir teşekkür olacaktır!

Ulubatlı Hasan’ı şehit etmiş, Murad-ı Hüdavendigâr’ı sırtından hançerlemiş, Ömer Halisdemir’i otuz kurşunla vs. nice kahramanlarımızı lime lime ederek şehit ettirmiş alçak Haçlının yeni yıl kutlamalarını taklit etmek, birazcık milli duygusu olanlara asla yakışmayacaktır ve tarih bu düşüncesizliği hiç affetmeyecektir. Sadece tarih mi? Başta yüce Allah ve Hz. Peygamberimiz asla affetmez! İllaki taklit edeceksen; ilim ve fendeki çalışmalarını taklit et. Hakikatte barbar ve pislik olan bu hain Batı’ın hayat tarzı ve gelenekleri asla taklit edilemez! Dini bayramlarımız, mübarek ve milli günlerimiz bize yetmiyor mu ki yeni bir yıla barbar emperyalistler gibi kudurarak ve sarhoş olarak girilsin, yeni bir yılın kapısı o şekilde aralansın. Bu yazdıklarım ancak Müslümanları bağlar. Gayrimüslim vatandaşlarımızın Yeni Yılını tebrik ederiz... Elbette Müslüman olmayanlar yeni yıl kutlaması yapacaktır. Sözümüz aklı karışık, ya da başka arızalar etkisinde olan kendi milletimizedir… Yeni bir yıla günahla değil; tövbeler ile girilir… Müslüman, yeni bir yıla geçen yılın muhasebesini yaparak girer. İşte yeni yıl kutlamasını taklit ettiklerimiz karikatürlerle Hz. Peygamberimize saldırıyor ve o alçaklarda “İzmir Mizah Festivali”ne davet ediliyor. Ve birileri Türkçe ibadet diye fesat çıkarmaya çalışıyor. Tüm bu oyunlarda sen kalk batıyı taklit et. İnsanda biraz mide olması lazım…

Son söz: Müslüman değilseniz, batılılar gibi İslam adetlerinden hoşnut değilseniz, Müslümanları yüz yıllar boyu sömüren haçlı ile gizli bir bağınız var ise yılbaşı kutlaması yapabilirsiniz. Nefret ettiğiniz Kurban Bayramı kurbanına inat; hindiyi kızartıp, alkolle murdar edebilirsiniz. O sizin itikat murdarlığınız olur ki bizi de hiç ilgilendirmez… İnananlar yeni bir yıla şerle ve günahla girmeyecek... Yeni yılınız, koronasız, günahsız ve Allah’ı razı edecek şekilde ve de bereketli olsun, tebrikler…