Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

21 Aralık 2020

​Yaptırımlar ve darbeler

Emperyalist faaliyetler…

27 Mayıs 2013 Gezi, 17/ 25 Aralık 2013 kumpası, 2014’daki 6,7,8 Ekim ( Kobani bahanesiyle) olayları, 2015 sonbaharında ABD’nin Hava Savunma Sistemi Patriotları söküp götürmesinden bir ay sonra çukur – hendek terörünün başlaması, 15 Temmuz 2016’da fiilen darbe girişimi birbirleriyle sıkı ilişkilidir.

Cemal Kaşıkçı’nın katli de bir darbe girişimiydi.

ABD’nin yeni yaptırım kararı da yeni bir darbe girişimidir.

Darbelerden nemalanan malum çevrelerin sokağa çıkmayan esnafa esnaf, öğretmene öğretmen dememe çıkışı, darbe zemini oluşturma çabasıdır.

Dışişleri Bakanı’nın bütçe görüşmelerinde sözünü kesip “ ikinci yarıda biz geleceğiz.” diyen zata Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun “ Ne yapacaksınız? Darbe mi yapacaksınız?” çıkışı önemlidir.

Yaptırımlarla ekonomik ve siyasi dengeleri bozup ‘dostlarına’ ülkeyi peşkeş çekmek istedikleri aşikâr…

Karabağ Zaferi, Türkiye’nin Libya ile yapılan anlaşmaları, bu coğrafyadaki konumu, Türkiye ve İslam düşmanlarının dengelerini fevkalade bozdu.

15 Temmuz’la başlayan millî direnişe yaptırımlarla karşılık veriyorlar. Türkiye, El Bab, Zeytin Dalı, Barış Pınarı, Bahar Kalkanı harekâtları ve Pençe operasyonlarıyla terörü ve onun iş birlikçilerini hareket edemez hale getirdi.

Başta ABD olmak üzere müttefiklerimizin Türkiye’ye yönelik yaptırımları: darbe ve darbe girişimleridir.

1954’te Duyunu umumiye borçları ödenmişti.

Türkiye, Kıbrıs’ta aktif hale gelince çiçeği burnunda yeni ‘müttefikimiz’ ABD, malum çocukları vasıtasıyla 6-7 Eylül 1955’te İstanbul’da provokatif şiddet eylemleriyle ordu içinde cunta yapılanmasının ilk örneklerinden olan ‘Dokuz Subay Olayı’ ile darbe sürecine dümen kırdı.

26 Mayıs 1958’de dokuz subayın altı ay süren yargılanmaların sonucunda cuntayı ihbar eden subay tutuklandı, diğerleri ‘ İnönüseverler’ olarak nitelendirilip serbest bırakıldı.

Bir buçuk yıl sonra, (Haziran 1960 )Menderes Rusya’ya gidecekti 27 Mayıs 1960 fiili darbeyi yaptılar.

Krizli, kaoslu yıllar…

12 Mart 1971cuntası işbaşı yaptırıldı. ABD, zararı karşılamak kaydıyla Türkiye’nin haşhaş ekimini yasakladı.

26 Ocak – 17 Kasım 1974’te görev yapan 37. Hükümetin ortaklarından olan CHP ve MSP, 20 Temmuz 1974’te Kıbrıs Barış Harekâtı’yla Kıbrıs’ta barışı, güvenliği sağlayınca müttefikimiz; Avrupa ve ABD’ yaptırım kararı aldı, uyguladı.

31 Mart 1975 – 21 Haziran 1977 yılları arasında görev yapan 39. Hükümet bu yaptırımlara karşı ABD’nin Türkiye’deki askerî üslerini kapatarak misilleme yaptı. Millî Savunma Sanayii çalışmaları başladı. Tank Palet Fabrikası ve ASELSAN kuruldu. Bu (39.) Hükümete, “ 1. Milliyetçi Cephe” denilmesi de bölücülük faaliyetiydi.

Türkiye’nin ‘müttefikleri’, Türkiye’de terör ve anarşiyi körükleyerek 12 Eylül 1980’de darbe yaptırıp Kasım 1980’de kapatılan üslerini açabildiler.

Terör ve cunta aparatlarıyla saldırıyorlar.

Fransa, Sisi’yi, Fransız Legion d'honneur onur nişanı’ylaTürkiye’deki terör yandaşları, yalakaları da Kobani olayları bahanesiyle 53 vatandaşın öldürülmesine sebep olan, terörist elebaşının heykelini dikeceğini söyleyenin tutukluluğunu ‘ şeref madalyası’ kabul ederek onu nişanladı.

Terörü, cuntayı teşvik…

Arakanlı 100 bin Müslüman, Bengal Körfezi’nde korunaksız yeni oluşmuş ve denizden yüksekliği 2,5 metre olan Bhasan Char’da (Yüzen Ada) ölüme terk edildiler.

BM, her zamanki gibi suskun…

Özellikle Türkiye’deki terör yandaşlarının Müslüman mültecilere düşmanlıkları derin bağlantıların ipuçlarını vermektedir.

Akdeniz’de 250 bin mülteci boğularak can verdi…

Fransa, camileri kapatıyor.

Türkiye’de 28 Şubat sürecinde Taksim’e cami yapılmasını isteyen siyasi parti, Laiklik karşıtı eylemlerin (irticai faaliyetlerin) odağı olmaktan kapatılmıştı.

İslam, düşmanlığının merkez üssü bu zihniyettir.

İkna Odalarını kuranlar, sermayeyi renklere ayıranlar, ülkeyi kundaklamaya girişiyorlar.

Diyarbakır’da evlat nöbeti tutan Ayşegül ve Rauf Biçer çiftinin evini 6 Aralık’ta kundaklamaya kalkışanlara ‘şeref madalyası’ takanlar yaptırımcılardandırlar.