Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.94
Gram Altın
2323.01
BIST 100
9097.33
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

02 Şubat 2015

Yakup Köse'nin Borusu

Yazıyı 'sarkastik', yahut 'ironik' ele almak için özel çabaya gerek bırakmayan, kendiliğinden 'hazin' bir durumu var.

Hayır, Yakup Köse elbette katil olsa, ne bu kadar ceza alırdı, ne de bu kadar tahkire maruz kalırdı. Zaten nice gelmiş gecmiş katiller gibi esamesi bile okunmazdı!
Düzenini kuran kurmuş, adalet bir ceberrutun elinden çıkıp daha azılı, daha fenası olan kumpas düzenekli yine Israil, Mossad güdümlü 'Paralel Çetenin' eline geçmiş.
'Katil olsan daha iyiydi' diyesi geliyor insanın! Hiç değilse anlamsızlıklar içinde boğulmaz elbet sayılı günler geçer, çocukluğunu bıraktığın 'mapusun' sadece çok acı bir hatıra olduğunu kabul eder yürür geçerdin. Ama eğer 14 yaşında 'Sıhhi Tesisatçı babanın oğlu' olarak evinde su borusu bulunursa 'devlete bu 'boruyu' döşeceğin endişesi' ile derdest edilip zamanın 28 Şubatçıları tarafından ademe mahkum edilmen kaçınılmaz.
Ama ne olur? Gün olur devran döner, seni mahkum ettiren cunta içeri girer. Belki bi nebze tesellidir.
Hayır, 'intikam hissi değil' hatta belki haklılığının ispatı algısı bile değil ama, sadece basit, sana haksızlık yapıldığının özrü mahiyetinde, insanların, herne kadar aksi de olsa 'bu var ya bu, Devleti yıkacakmış', evinde bi su borusu çıkmışu2026 zinhar yüzverilmeye töhmetine bir gönderme olur.
Nihayet 7 sene sonra Yakup Köse dışarı çıkar çıkmasına ama bu onun için maddi çıkıştan ibarettir ve 'fikirleri' hala sakıncalı, hala tutsaktır. Çünkü o, 'su borusuyla' değil egemenlere başkaldırısıyla tehdittir!
Ve Yakup Köse rahat durmaz. Insan olmanın erdemi adına, haktan dogruluktan yana olma, zalimin karşısında mazlumun yanında olma adına yine öne atılır.
Önce Adnan Oktar denen 'kendisinde Mehdi alametlerinin tümünün bulunduğu! öngürülen' ama kendisinin buna 'ben demiyorum' diye karşılık veren, aynı zamanda belki de 'Mehdi' olmadığının net kanıtını 'Israil'e direnmenin Aptalca ve Yararsız'(hep aynı telden, ortak ses çıkması sizin de dikkatinizi çekti mi?) bulmasıyla ortaya koyan ve 'kareler içinde gizlenene' itiraz etti.
Sonra hukuğun bir zalimden daha beteri doğrudan 'vatan hainlerinin' eline geçtiği hakikatin kabullenemez ve egemenlere yine baş kaldırır. Aslında aynı hedefe saldırdığı için tam da 'O Fetullah Buraya Gelecek' twitleri arkasından yeniden derdest edilir!
Emin olmak adına, Yakup Köse için açılan davaların tümü doğrudan Israil savunucularına olan tepkisinden olduğunu hatırlatmak isterim!
Cuhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan önceki akşam sordu 'Yakup Köse Katil mi?'
Gerek yokki katil olmaya! Diğer tarafından okursanız 'hakkın da yok katil olmaya!' Malum kesim gerekirse zaten katilleri de belirlemiştir! Hani diyorlardı ya, 'bu ülkeye kominizm gelecekse onu da biz getiririz!' Tüm faili meçhullerin, bu tür sözde örgüt eylemlerinin arkasindan kontrgerilla cikmadi mi? Öyle ya, onlardan birisiysen içerde, mapusda işin ne?

Ama bizim ülkede 'Tayyip Diktatör', ama Yakup Köse içerde. Hergün televizyonlarda, gazetelerde ağzına geleni say ama 'Tayyip Diktatör.'
Hani Ali Ismail Korkmaz, Berkin Elvan savunucuları? Yakup Köse hakkında tek kelam duyamadık?!
Düne kadar gücünü pekiştirmek için Yakup Köse'yi kahraman ilan eden Fetullah çetesinin yayın kuruluşu gazetelerine manşet yapıp '28 Şubat Maduru', 'çocukluğunu çaldılar' diye kendilerini bir nevi kahraman gösterenler, Yakup Köse'nin sözde 'lütuflarını' suratlarına çarpıp 'vatan sevdasının kendi hürriyetinden önce olduğunu orataya koyunca' iş ters tepti!
Boşa heveslenmesinler ama, bu 'Paralel Çete Mensupları' az çok Islamı yüzünden görseler de, çıkarları için kullansalar da, onu içine sindiren Yakuplarda yeis olmaz, yılgınlık olmaz. Bunu da bilmeleri lazım! Yakupların dayandığı kudretin önünde kimse duramaz. Onlar öyle inanmışlardır ki, hassasiyetleri asıl hesap vercekleri 'Makamdır'
Peki ya hani basın özgürlüğünü savunanlar? Hani 'Charlie Hebdo' için yas ilan edenler? Hani 'Özgür basın' susuturulamazdı? Tabii sizin özgür basın eşittir 'paralel basın'!
Bazı ucuz, sahte kahramanları, özellikle 'sosyal medyada' etkin olmaya çalisanları da söylemeden geçemiyeceğim! Emre Erçisler, Önder Ataçlar ısrarla tutuklanmak istiyor, 'ha bugün gelecekler ha yarın' deyip manüpile peşinde koşuyorlar. Suçun varsa elbette ama Ekrem Dumanlı gibi 'fırçanı tarağını hazır tut' sonra gelin beni 'tutuklayın' de!
Ha, suçu olan kendini biliyor ve çoktan topukluyor, her nereyse aidiyetleri! Ama Yakuplar bu memlekete sevdalıbu memleketin evladı, gidecek baska yerleri YOK!
Yine de 'hazır olun' derim, çünkü bu paralel çetenin sağından solundan bulaşmış, hele de bunlar gibi tetikçiliğine soyunmuş insanların 'temiz' kalması çok zordur!

Tez zamanda, ama herkes için 'adaletin tecellisi' temennisiyleu2026.

 
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan