Dolar (USD)
32.52
Euro (EUR)
34.76
Gram Altın
2419.63
BIST 100
9756.95
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

26 May 2015

Yakup çıktı telaş arttı




Toplaşın hele, Mustafa Kemal'in askerleri, diyeceğim var!

Bekir Coşkun HDP'ye oy istiyor. Keza Cemaat de HDP'ye, MHP CHP'ye, MHP HDP'ye, Milli İttifak CHP'yeu2026

Tiran hükümranlığının yan kolu olan 'jokaben' idare ve köşeyi dönünce tutsak aldığı 'oligarşik' brükrasi halk idaresinde, 'çoktan seçmeli' yöntemler dener.

Üniversite sınavlarında çıkan türden soru şeklinde değerlendirseniz de cevap değişmez.

Belki sınava girmeden evvel biraz ictimai hayatınıza daha yaku00een baksanız, hatta onun üzerine çalışsanız, imtihanlarda başarınız daha yüksek olacaktır. Hani 'hocam bu bilgi gerçek hayatta ne işimize yarayacak' sorusuna bakışımızı bilakis 'hayattaki öğreti ve kazanımlar, ders ve imtihanlarda ne işimize yarar' değerlendirmesi gibi.

Binaenaleyh, Tiran'ın halk dilinde en basit izahı, 'üçkağıtla, dalavereyle iktidarı ele geçiren şahıs' demektir. İlk bilineni de 'Giges', parayı bulan Lidyalılar'ın başı.

Rivayetler çeşitli, öne çıkan, 'sıradan çoban' olan Giges, kralın sadakatini kazandıktan kelli, zamanı gelince herifi haklayıp tahta kuruluyor. Bunun bir de, eksik ve tam teşebbüscüleri vardır, 'anımsatalım!'

Jakoben ise, bir partinin 'kendi seçkinleriyle' hayali düşmanlar yaratarak, devlet yönetmesi ve kurdukları mahkemelerle insanları toplu halde katletmesi ile tanımlanıyor.

Bunun da çıkış noktası, Fransız devrimi sonrası 'Maximillien Robespierre' önderliğinde sözde 'karşı devrimcilere' haddlerini bildirmek için binlerce insanın katledilmesidir.

Bu, hep 'Makyavelizm' ile karıştırılsa da, aslında pek farkı olmayan, birbirini tamamlayan 'despotik' umdelerdir. Bizdekinin aksine 'insan ölmesi mühim değil, yeterki devlet yaşasın' kafasıdır.

Oligarşi ayağında, yine bu üst iktidara bağlı, değişik ama yine 'ayrıcalıklı despotik yapılar' sözkonusudur. Kimi zaman tek başına, kimi zaman hepsi beraber değişik hükümranlıklar icra ile varlıklarını sürdürürler.

Bu aralar bu lafları çok duyar olduk ya, hani 'devri sabık' teşne, 'devri saadet' özlemle yad ediliyor. Siz, şuuraltı boşalmasının iştiyakı deyin şuna.

Şimdi samimi olun, dürüst olun! Yüksek sesle söylemenize gerek de yok. Bu tablo Türkiye Cumhuriyeti'nde şu an için çizilebilir mi, yoksa geçmişe doğru gittikçe hatları belirginleşip mücessimleşiyor mu!

İşte tüm telaş, mevziyi müstahkem gördükleri her kale düştükçe ve hatta 'inlerine' girildikçe, 'denize düşen' Kemalist, Komünist, Ulusalcı Fethullah'au2026, beriki ötekinin kucağınau2026, 'az kaykıl kız' durumlarına geldiler!

'Aşçı bahçivana, bahçivan hizmetçiye, hizmetçi şöfere, şöfer uşağa, sonra hepsi uşağa! Olay Türkiye'de, 'muhalefetde' geçiyor zaten abi!'

Gönül isterdiki dava düşsün ama bu bile can çekişen vesayetin şah damarına vurulan son darbelerden biri, Yakup Köse'nin tahliyesidir!




***

Hoş geldin ey Dost. Nazu00eere hakikat oldu, nazenler teğanni, Bir güneş açtı, hem de edayi mücahidi.
Yazarımız Yakup Köse artık aramızda.

@yusufserce twitter.com/yusufserce