Dolar (USD)
35.18
Euro (EUR)
36.53
Gram Altın
2966.40
BIST 100
9724.5
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Yahûdilik-Masonluk münâsebeti (93)

“Gazinin Dumlupınırda Meçhul Asker’in mezarı başındaki nutkundan, 30 Ağustos 1924:

‘Arkadaşlar! Sarayların içinde Türkten gayri unsurlara istinâd ederek, düşmanlarla ittifâk ederek Anadolu’nun, Türklüğün aleyhine yürüyen çürümüş gölge adamların Türk vatanından tardı, düşmanların denize dökülmesinden daha rehâkâr bir harekettir!’ ” (Tarih IV 1934: 158-159, 161) (Bu son sözü, Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri, Ankara: Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı Yl., 2006, 5. baskı, II/185-186’da da mündericdir; kezâ: “Kemalizm, İsrâil’in Kuruluşuna Nasıl Yardım Etti?”, Yeni Söz, 31.12.2017/12)

“Artık Gazinin vicdanında sakladığı ‘MİLLÎ SIR’lardan birinin daha ifşası zamanı gelmişti.” diyor…

Sabatay Sevi’nin (1626 -1676) 18 Emri’nin (“Encomiendanzas”) on altıncısı da şöyledir:

“Türklerin âdetlerine riâyete îtinâ edilsin; zîrâ bu sûretle onların gözleri kör edilecekdir! Ve Ramazan orucunu tutmak için sıkıntıya girmesinler! Kezâ onların şeytan için kesdikleri kurban hakkında da! Gözle görülen her şey îfâ edilsin!” (Prof. Abraham Galanté ve Edirne Hahambaşısı Abraham Danon’dan naklen; Prof. Abraham Galanté, Nouveaux Documents sur Sabbétaï Sévi. Organisation et us et coutumes de ses adeptes, İstanbul, 1935, pp. 45-46; Abraham Danon, “Une Secte Judéo-Musulmane en Turquie”, Actes du 11e Congrès International des Orientalistes -1897-, Paris, 1899, p. 65.)

Ali Fethi’nin iftihâr ettiği “Selânik Zekâsı” budur!

“Wilson Umdeleri” ve Walter Lippmann

Buraya kadar, arkalarında Siyonist Emperyalizminin olduğu Farmason Devlet Adamları tarafından ikiyüzlü makyavelist bir anlayışla hazırlanmış Cambon - Grey Mutâbakatının ve -onu tamâmlıyan, onun daha cihânşümûl mâhiyetteki bir versiyonu olan- “14 Umde”nin en mühim vechelerinin, dünyâya Emperyalist İngiltere, Fransa, Amerika Devletlerinin menfâatlerine muvâfık yeni bir nizâm vermek, bu çerçevede Cihân Harbinin –o Harbin daha başlangıcında Emperyalistler tarafından îlân edildiği üzere- başlıca hedefi olan Osmanlı İmparatorluğu’nu topyekûn tasfiye etmek, onun Filistin toprakları üzerinde Yahûdi Devleti’ne götürecek nihâî vetîreyi başlatmak, Anadolu’da, Hânedânı, Hilâfeti, Millî Kültürüyle Osmanlı’yı ortadan kaldırmayı sağlıyacak Laik, Avrupacı bir Devlet kurmak, Osmanlı’nın Sûriye, Irak, Arabistan gibi topraklarını da Fransa, İngiltere ve ABD’nin nüfûz sâhaları hâline getirmek, kezâ Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’nu küçük Millî Devletler hâlinde parçalamak, Almanya İmparatorluğu yerine kolu kanadı kırılmış bir Almanya Cumhûriyeti (Weimarer Republik) ikâme etmek, Çarlık Rejimini Bolşevik İhtilâliyle devirmek olduğunu mevsûkan ve mufassalan îzâh etmiş bulunuyoruz. Bu meyânda, Osmanlı’nın topyekûn tasfiyesi için Ankara’ya gönderilen Sabataî-Mason kadronun elini kuvvetlendirmek maksadıyle –aslında Cambon – Grey Mutâbakatı’nın bir uzantısı ve beynelmilel hukûk nazarından keenlemyekûn hükmünde olan- “Sevr Muâhedesi” tiyatrosunun ortaya konması, ona müstenid hakîkatsiz bir propagandayle Vahîdeddîn Han’ın ve –onun şahsında- Osmanlı’nın gözden düşürülmesi çok mühim olduğundan, bu mevzûu bir hayli genişçe işledik. Araştırmamızın devâmında, “Farmason Devlet Adamlarının Siyonizme Hizmetleri” üzerinde durduğumuz bu bahsi, “Wilson Umdeleri”nde Walter Lippmann’ın rolüne dikkat çekerek ve ABD’nin Farmason Cumhûr Reîsi Harry Truman’ın İsrâil’in Devlet olarak tanınmasındaki büyük rolünü îzâh ederek tamâmlıyacağız.

Woodrow Wlson’dan –onun siyâsetini şekillendiren Siyonist kadroya atfen- hep “Wilson ve Siyonist avenesi” şeklinde bahsetmiştik. O kadronun daha evvel zikretmediğimiz bir mensûbu da, gazete muharriri Walter Lippmann’dır.

Fikir adamı ve gazete muharriri Walter Lippmann (Nevyork, 23.9.1889 – a.y., 14.12.1974), “müreffeh bir hayât yaşıyan, Nevyork’a yerleşmiş, Almanya asıllı büyük burjuva bir Yahûdi âilesinin çocuğu olarak dünyâya geldi. Âilenin, senede en az bir def’a Fransa, İtalya, Avusturya-Macaristan gibi Avrupa memleketlerine seyâhat etme îtiyâdı vardı.” (https://fr.wikipedia.org/wiki/Walter_Lippmann; 6.8.2024) Kıymetli araştırmacı Jacques Bordiot’nun (hakîkî ismi Jean Costes; Bahriye Zâbiti; Agen, 16.8.1900 – Nancray-sur-Rimarde, 3.4.1984) Biographical Dictionary of the Left’ten naklettiğine göre, ebeveyninin isimleri, Jacob ve Daisy Baum idi; bilâhare soy adlarını Lippmann’a çevirdiler. (Jacques Bordiot, “Walter Lippmann”, Lectures Françaises, Pâris, février 1975, No 214, pp. 31-34)

Tahsîlini Harvard Üniversitesi’nde yaptı (1906 – 1909). Talebeliği esnâsında (1909), Sosyalist temâyüllü, güzîdeci (élitiste), [Round Table’la irtibâtlı] bir cem’iyet olan Fabian Society’ye intisâb etti. (https://fr.wikipedia.org/wiki/Fabian_Society; 7.10.2024). Daha evvel (1908) sekiz talebe arkadaşıyle berâber Harvard Socialist Club’ı kurmuştu. (https://www.firstworldwar.com/bio/lippmann.htm; 5.10.2024) Yine titiz bir araştırmacı, velûd bir müellif olan ve genc yaşında vefât eden Yann Moncomble’un (Pâris, 1.7.1953 – a.y., 29.5.1990) tesbîtine nazaran, Harvard Sosyalist Kulübü, Wilson’ın Siyonist avenesinden Hâkim Felix Frankfurter’in teşvîkıyle kuruldu ve ilk Reîsliğini de Lipmann deruhde etti. (Yann Moncomble, La Trilatérale et les secrets du mondialisme, Paris: Faits et Documents, 1980, p. 58) (Başta Henry Coston - Pâris, 20.12.1910 / Caen, 26.7.2001- olmak üzere, neşriyâtlarından pek çok istifâde ettiğim bütün bu araştırmacıları takdîrle, hayırla yâdediyorum…)

1_951d579055351ffa3bc0d60efc53f4ea.jpg

Rather than a reporter, Lippmann considered himself more of a commentator or political philosopher. / Lipmann, kendini, bir gazeteciden ziyâde bir yorumcu veyâ bir siyâset feylesofu olarak görüyordu.” (https://nieman.harvard.edu/articles/re-examining-lippmanns-legacy/; 6.8.2024)

Vefâtında, Amerika’nın Farmason Cumhûr Reîsi Gerald Ford’un onun hakkındaki tesbîti şu oldu: “Milletimizin hayâtında, yarım asırdan fazla, müstesnâ bir rol oynıyan büyük bir Amerikalı…” (Alain Clément, Le Monde, 17.12.1974)

***

Lippmann, 1914’te, Sosyalist temâyüllü, siyâsî bir fikir mecmûası olan New Republic’i neşretmiye başladı. Mecmûasında, Woodrow Wilson’ın seçim kampanyasını ve (Siyonist Emperyalizminin stratejisine muvâfık olarak) ABD’nin Îtilâfçı saflarında Cihân Harbi’ne girmesini destekledi. Daha evvel kendisinden bahsettiğimiz, Wilson’ın “akıl hocalarından” ve Rothschild, Schiff, Warburg, Rocekfeller, Morgan gibi bankaların teşkîl ettiği “Beynelmilel Yüksek Mâliye”nin (la Haute Finance internationale) mûtemedi olduğu ileri sürülen (Jacques Bordiot, L’Occident démantelé; opinions et documents, Paris: La Librairie Française, 1976, p. 17) “Miralay” Edward Mandell House ile bu kampanya esnâsında tanıştı ve işbirliği yapmıya başladı. House gibi o da, Round Table’a intisâb etmişti. 1921’de, House’un öncülüğünde, Round Table’ın Amerika’daki kolu olan Council on Foreign Relations (CFR) têsîs edildi. Güzîdeci bu teşekkülün kadro tesbîtiyle, Lippmann vazîfelendirilmişti. Lippmann, 1932 – 1937 senelerinde CFR’ın Müdürlüğünü deruhde edecek kadar bu teşekkülde mevki sâhibiydi. (Moncomble 1980: 239) Fransızca Wikipedia’nın “CFR” hakkındaki makâlesine göre, o, -el’ân 7.000 kadar Âzâsı olan bu teşekkülün E. M. House, Paul Warburg ve Otto Hermann Kahn ile berâber başlıca dört müessisinden biriydi. (https://fr.wikipedia.org/wiki/Council_on_Foreign_Relations; 5.8.2024) Bunlardan Warburg ile Kahn, Bolşevik İhtilâlini finanse ettiği bilinen beynelmilel Yahûdi bankacılarındandır. (Round Table Groups’un İngiltere kolu, Royal Institute of International Affairs veyâ Chatham House –British Institute of International Affairs ismiyle têsîsi 1923, şimdiki ismini alması 1926-, Fransa kolu, Institut français des relations internationales –têsîsi 1979-, Türkiye kolu, Dış Politika Enstitüsü –têsîsi 1974- ve Türk Atlantik Antlaşması Derneği’dir. Bu sonuncu teşekkül, 24 Mayıs 1956’da têsîs edilmiştir. –Dr. Yüksel Kaştan, “Türkiye’de Demokratikleşme Hareketeri İçinde Sivil toplum Örgütleri 1945/1960”; https://arastirmax.com/en/system/files/dergiler/240/makaleler/2/32/arastirmax-turkiyede-demokratiklesme-hareketleri-icinde-sivil-toplum-orgutleri-1945-1960.pdf; 10.10.2024-)

Daha evvel, Wilson’ın Siyonist avenesinden, silâh tüccarı Bernard Baruch’un Harb Sanâyileri Komitesi’nin başına getirildiğini ve “1. Cihân Harbi esnâsında, muhtemelen, başka herkesden daha fazla bir otoriteye sâhib olmakla” iftihâr ettiğini bahis mevzûu etmiştik. Wilson, Lippmann’a da, 1917’de, Harbiye Vekîli Newton Baker’ın yardımcılığı vazîfesini vermişti. (Mezkûr Fransızca Wikipedia, “Lippmann” maddesi)

Cumhûr Reîsi Wilson, “İnquiry (Tahkîkat)” ismi verilen bir hey’et teşkîl ederek bilâhare “Wilson Umdeleri” veyâ “Wilson’ın 14 Maddesi” tâbir edilen ve dünyâya -kendi menfâatlerine muvâfık- yeni bir nizâm vermeyi (bu çerçevede Osmanlı’yı topyekûn tasfiye etmeyi, Filistin’de bir Yahûdi Devleti, Anadolu’da bir Laik Devlet kurmayı) istihdâf eden beynelmilel siyâset programını bu hey’ete hazırlatmıştı. Muhtelif dallara mensûb pek çok (150 kadar) ilim adamından meydana gelen ve Nevyork’un Belediye Kütübhânesi’nde üç hafta çalışan Hey’ete –daha evvel bahsettiğimiz- “Miralay” Mandell House ile –evvelemirde Cemâati ve mensûb olduğu güzîdeci cem’iyetler, ikinci derecede de şahsî kâbiliyetleri sâyesinde giderek yıldızı daha da parlıyacak olan- Lippmann riyâset ediyordu. (https://fr.wikipedia.org/wiki/Quatorze_points_de_Wilson; 6.8.2024) Lippmann, Inquiry’nin Umûmî Kâtibi idi. Wilson, 1919 Pâris Sulh Konferansı’nda da, onu Amerikan Murahhas Hey’etine dâhil etti ve kendisine, “14 Madde”nin resmî yorumculuğu vazîfesini verdi. (Mezkûr Fransızca Wikipedia, “Lippmann” maddesi)