Dolar (USD)
34.22
Euro (EUR)
37.04
Gram Altın
3008.15
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Yahudilik-Masonluk münasebeti (83)

Bir Siyonist-Mason teşekkülü: Fransa-Filistin Siyonizm Dostları Derneği

Fransa’da, 1926 senesinde, Memleketin zirvesini işgâl eden bâzı Devlet Adamları tarafından, aynı zamânda Siyonizm-Masonluk berâberliğinin de alenî ve teşkîlâtlı bir tezâhürü olan bir Derneğe vücûd verilmişti: Fransa-Filistin Siyonizm Dostları Derneği (Association France-Palestine Amis du Sionisme)…

Farmason Cumhûr Reîsi Gaston Doumergue’in himâyesi altında, Pâris Meb’ûsu (müteâkiben Devlet Vekîli, Hâriciye Vekîli, Başvekîl, Senatör) Joseph Paul-Boncour (1873 – 1972) ile Rhône Meb’ûsu (müteâkiben Senatör) ve Sâbık Çalışma Vekîli (müteâkiben Sıhhiye Vekîli) Justin Godart’ın (1871 – 1956) öncülüğünde têsîs edilen Dernek, 1948’de İsrâil’in istiklâlini îlân etmesini müteâkib, Fransa-İsrâil Derneği ismini aldı. (Dernek’in kuruluş toplantısı, 23 Aralık 1925’te, Justin Godart’ın evinde yapılmıştı.) Yine 1948’de, bir başka dernek daha kuruldu: Fransa-İsrâil İttifâkı… 1987’de her iki Dernek Fransa-İsrâil General Kœnig İttifâkı Derneği ismiyle birleştiler. Dernek, hâlen de bu isimle faâliyetine devâm ediyor.

France–Israël-Alliance Général Kœnig Derneği’nin Sitesinde (https://franceisrael.fr/histoire/; 19.9.2024), Fransa-Filistin Siyonizm Dostları Derneği’nin têsîsi esnâsında hazırlanmış, Nizâmnâme, Fahrî Reîsler ve ilk Âzâları ihtivâ eden bir matbû sayfanın fotoğrafı bulunuyor. Nizâmnâmenin 1. Maddesinde, Dernek’in gâyesi belirtiliyor:

“Fransa-Filistin Fransız Siyonizm Dostları Komitesi’nin gâyeleri şunlardır: 1) Filistin’de bir Yahûdi Vatanı ihdâsının ortaya çıkardığı siyâsî, hukûkî, iktisâdî, ictimâî ve sâir mes’eleleri tedkîk etmek, hey’et-i mecmûası içinde Filistin mes’elesinin seyrini tâkîb etmek ve bu mevzûda Fransız efkârıumûmiyesi ile irtibâtı muhâfaza etmek; 2) Fransız Demokrasisinin Yakın-Şark’ın bu ehemmiyeti hâiz bölgesinin tanzîmi husûsunda kendine düşen rolü yerine getirmesini teşvîk etmek; 3) Fransa dâhilinde veyâ hâricinde aynı maksadla faâliyet gösteren başka derneklerle işbirliği yapmak. Dernek, bir müddet sınırı olmaksızın kurulmuştur. Merkezi, Pâris’de, Voltaire Rıhtımı 9 Numaradadır.”

France-Israël Sitesinin îzâhatına nazaran:

“Fransa-Filistin Siyonizm Dostları Derneği, bütün millî ve beynelmilel merciler nezdinde Yahûdi Milletinin Millî Vatanındaki mürûr-u zamâna uğramaz haklarının tanınmasını sağlamak için hiç bıkmadan gayret sarfetmiştir. (France-Palestine s’est efforcée inlassablement, dans toutes les instances nationales et internationales, de faire connaître les droits imprescriptibles de la nation juive sur son Foyer National.)”

Sayfanın başında, hâmî Cumhûr Reîsi Gaston Doumergue’in isminin altında, beş “Fahrî Reîs”in ismi görülüyor: Louis Barthou, Aristide Briand, Jules Cambon, Édouard Herriot, Paul Painlevé, Raymond Poincaré…

24 Âzâdan müteşekkil ilk İdâre Hey’etinde de Marius Moutet, Édouard Herriot, Paul Painlevé, Jules Cambon, Aristide Briand, Raymond Poincaré, Louis Barthou, Paul Langevin gibi siyâsetciler var.

Derneğin hâmîsi olan Cumhûr Reîsi Gaston Doumergue (1863 - 1937), 1901’de, Nîmes şehrindeki L’Écho du Grand Orient (Meşrik-ı Âzam’ın Yankısı) Locası’nda tekrîs edilmiştir. (https://fr.wikipedia.org/wiki/Gaston_Doumergue; 22.9.2024)

Jules Cambon ve Aristide Briand’ın Masonluğundan yukarıda bahsetmiştik.

Aynı listedeki Joseph Paul-Boncour, Justin Godart, Édouard Herriot, Paul Painlevé ise, “Önlüksüz Mason”durlar. Yânî Localarda dâvet üzerine konferans veren Mason sempatizanları…

İlk Âzâlar listesinde, birçok isim hâssaten dikkat çekiyor: Senatör, Sâbık İcrâ Vekîli A. Monzie, Sâbık İcrâ Vekîli, Beynelmilel Emek Bürosu Müdürü Albert Thomas, Sosyalist Lider, Meb’ûs, bilâhare birkaç def’a Başvekîl, Hâriciye Vekîli Léon Blum (1872 – 1950), bilâhare Fransız Komünist Partisi Âzâsı ve İnsan Hakları Birliği Reîsi Prof. Paul Langevin, İstînâf Mahkemesi Avukatı ve À Travers la Palestine juive (Yahûdi Filistin’ine Seyâhat) kitabının (1925) müellifi Fernand Corcos, (muhtelif Devlet ve ilim adamları ile edîblerin makâlelerini neşreden haftalık fikir mecmûası) L’Europe nouvelle Umûmî Kâtibi Roger Lévy, Fransız Cem’iyet-i Akvâm Derneği Umûmî Kâtibi Jules Prudhommeaux, Beynelmilel Cem’iyet-i Akvâm Dernekleri İttihâdı Umûmî Kâtibi P. Ruyssen, Siyonist Teşkîlâtı İcrâ Komitesi Murahhası V. Jacobson…

resim2_1f2989e054b9d4a34466facbdda1d332.jpg

(https://franceisrael.fr/histoire/; 19.9.2024)

III. Cumhûriyet Rejiminin Farmason veyâ “Önlüksüz Mason” bir Devlet Adamı kadrosu tarafından Ocak 1926’da têsîs edilen Fransa-Filistin Siyonizm Dostları Derneği’nin Nizâmnâmesi ve (sayfanın başında) Hâmînin, Fahrî Reîslerin, İdâre Hey’eti Reîs ve Kâtibinin, ilk Âzâların isimleri…

***

Siyonizm ve Kemalizmin harâretli destekcisi bir “Önlüksüz Mason”: Édouard Herriot

Mezkûr Dernek’in Fahrî Reîslerinden ve mâhir stratejist, sahte Türkperver, Farmason, Siyonist Moïse Cohen’in (nâmıdîğer, “Munis Tekinalp”) Le Kémalisme kitabına (Pâris: Librairie Félix Alcan, 1937) bir takrîz yazan Édouard Herriot’yu (Troyes, 5.7.1872 – Saint-Genis-Laval, 26.3.1957), Fransa Meşrik-ı Âzamı’nın 1924 İctimâında, İctimâ Reîsi şu sözlerle medhediyordu:

“Müsâade ederseniz, çalışmalara başlamadan evvel, buradan, büyük vatandaş Herriot’ya Masonluğun selâmlarını göndermek isterim. O ki, Mason olmamakla berâber, bizim masonî düşüncemizi hayâta ne güzel tatbîk ediyor (quoique n’étant pas fran-maçon, traduit si bien dans la pratique notre pensée maçonnique)!” (Compte Rendu –Zabıtlar-, p. 15; Coston 1970: 25)

İşte “Önlüksüz Mason” olmak böyle bir şey!

Édouard Herriot’nun Tekinalp’in Le Kémalisme kitabına “Mukaddime”si, baştan sona, Laik, Avrupacı, Şahısperest Kemalizme övgü doludur:

“Türk Milleti, o Garb Medeniyetinin teâmül ve umdelerine ânî bir hamleyle boyun eğdi. İstanbul’da sür’atle Asya Yakasından Avrupa Yakasına geçer gibi kolaylıkla Garb Medeniyetini benimsiyor. Bu bir mûcize mi? Hayır, mûcizeden ziyâde irâdî, önceden düşünülmüş, mantık üzerine kurulu ve Millet sevgisinden mülhem bir eser… (Aux usages et aux principes de cette civilisation occidentale, la nation turque se soumet d’un élan soudain. Elle se convertit à l’Occident avec la même rapidité qu’à Istanbul on passe de la côte d’Asie à la côte d’Europe. Miracle, dira-t-on. Bien plutôt œuvre voulue, préméditée, fondée sur la logique et inspirée par l’amour du Peuple.)” (p. VII)

“Osmanlı İmparatorluğu’nun, Hilâfet ve Saltanatın harâbeleri üzerinde, demokratik ve laik bir cumhûriyet, bir nizâm ve terakkî rejimi yükseliyor (Sur les ruines de l’Empire ottoman, du Califat et du Sultanat, s’est installée unu république démocratique et laïque, un régime d’ordre et de progrès).” (p. VIII) İlh…

Kemalizm kadar Siyonizmin de pek harâretli bir destekcisi olan Herriot, Fahrî Reîslerinden olduğu Fransa-Filistin Fransız Siyonizm Dostları Komitesi’ne, iştirâk edemediği bir toplantısı sebebiyle şu mâzeret ve destek mesajını göndermişti:

“Bâzı siyâsî mâniler sebebiyle, Fransa-Filistin Komitesi’nin bu akşamki toplantısına iştirâk edemediğim için fevkalâde müteessirim. Orada, yeni bir milletin, Avrupa’nın İngiliz Mandası altında kendilerine bahşettiği hürriyetten en güzel meyvaları devşirmek ve en kıymetli nümûneleri ortaya çıkarmak için, bütün gencliği, bütün ferdleriyle nasıl derhâl büyük bir heyecânla çalışmıya koyulduğunu düşündüğümde duyduğum hayrânlık ve îtimâd hissini bizzât ifâde etmek isterdim. (Je déplore que les obligations politiques m’empêchent d’assister ce soir, à la séance de France-Palestine. J’aurais aimé proclamer moi-même le sentiment d’admiration et de confiance qui m’anime lorsque je considère avec quelle ardeur tout un peuple nouveau, toute une jeunesse s’est mise, sur le champ, à la tâche pour tirer de la liberté que l’Europe leur a, sous le mandat anglais, octroyée, les fruits les plus beaux et les plus valeureux exemples.)

“Fransa’nın, bu tekrâr inşâ edilen memlekette Sürgün Oğullarının vücûda getirdiği eserlere lâkayd kalması imkânsızdır. Fransa’da doğan Yahûdilerin 1789 İhtilâli’nden beri zâten sâhib oldukları haklara, yânî o en kıymetli hazîneye de bundan böyle sâhib olan bu yeni Millete karşı kardeşlik hislerinin tezâhürlerini kayıdsız, şartsız ortaya koyacakların ilk sırasında Fransa Yahûdilerinin yer almaması düşünülemez. (Il est impossible que la France se désintéresse de ce que sont en train de faire dans ce pays reconstitué les fils de l’exil. Jouissant désormais du bien le plus précieux, de celui que les Juifs nés en France possèdent depuis la Révolution, il serait inconcevable que ceux-ci ne soient pas les premiers à leur promettre, à leur donner le témoignage de leur franternité sans réserve.)

“Bunları, hem Meb’ûs, hem de Millet Meclisi Reîsi sıfatıyle söylüyorum. Üniversite Hocası sıfatıyle de şunu söyliyeceğim: Fransa, Şark’ın kapılarındaki genc Kudüs Üniversitesi’nden himâye ve desteğini esirgemiyecek Devletlerin ilk sırasında bulunmayı kendisi için şeref saymalıdır. (Je dis cela comme député et président de la Chambre. J’ajouterai comme universitaire que la France doit tenir à honneur d’être au premier rang des nations qui se préparent à accorder à la jeune Université de Jérusalem, aux portes de l’Orient, leur patronage et leur appui.)” (-Tunus’ta münteşir- Le Réveil juif; Journal Hebdomadaire de Défense et d’Informations Juives, 16.4.1926, p. 1)

resim3_efba023adb30ae4a3a2cc4c584d499b2.png

(https://www.europeana.eu/et/item/9200518/ark__1214... 26.9.2024)

(https://www.bridgemanimages.com/en/unknown-artist/... 23.9.2024)

31 Temmuz 1926 târihli Le Monde Illustré mecmûasında, Raymond Poincaré Riyâsetinde, Siyonizm destekcisi Meşrik-ı Âzam Hükûmeti (26.7.1926 – 6.11.1928)… Soldan sağa, 1. sıra: Hâriciye Vekîli Aristide Briand, Başvekîl ve Mâliye Vekîli Raymond Poincaré, Cumhûr Reîsi Gaston Doumergue, Adliye Vekîli Louis Barthou, Emeklilik Vekîli Louis Marin, 2. sıra: Maârif ve Güzel San’atler Vekîli Édouard Herriot, Harbiye Vekîli Paul Painlevé, Dâhiliye Vekîli Albert Sarraut; 3. sıra: Bahriye Vekîli Georges Leygue, Müstemlekeler Vekîli Léon Perrier, Ticâret, Sanâyi, Posta ve Havacılık Vekîli Maurice Bokanowski, Îmâr Vekîli André Tardieu, Zirâat Vekîli Henri Queuille, Çalışma, Sıhhat ve İctimâî Muâvenet Vekîli André Fallières…

Ya tekrîs edilmiş Farmason, ya da aynı zihniyette “Önlüksüz Mason” ve hepsi de Siyonizm destekcisi!

***

 
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme