Dolar (USD)
35.18
Euro (EUR)
36.53
Gram Altın
2966.40
BIST 100
9724.5
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Yahûdilik-Masonluk münâsebeti (51)

Tanah ve Yahûdi Şerîati, İsrâil’de bütün hayâta hâkim

“Kooperatif köylerindeki öncüler (les pionniers), idealizmlerinin bir kısmını Tanah’ın ahlâkî ve ictimâî umdelerinden alıyorlardı. Bilâhare bütün memleket, sistemli bir şekilde aynı têsîre mârûz kalmıştır.

“Tanah tahsîli, ilk ve orta dereceli mekteb programlarının %30’unu teşkîl etmektedir. Bu tahsîlin en yüksek derecesi de, İbrânî Üniversitesi Yahûdi Tedkîkleri Şûbesidir. ‘Kitablar Kitabı’, târihî, dînî, lisânî, ictimâî her cephesiyle tedkîk edilmektedir. Mekteblerdeki tahsîle ilâveten, bir de, 20 bin kişinin âzâ olduğu Tanah tedkîki mahfilleri (Cercles d’études bibliques) bulunmaktadır. Kezâ, Tanah Araştırmaları Cem’iyeti, Tanah hakkında muntazaman konferanslar ve müsâbakalar tertîb etmektedir. Radyoda da her gün Tanah kırâat edilmektedir. Sokakların isimleri Tanah’tan seçilmekte ve paranın, pulların, posta damgasının üzerinde de yine ona yer verilmektedir.

“Yeni kurulan köylere eski isimler konmakta, hattâ kuruluş sâhaları da buna göre seçilmektedir.

“Arkeolojik kazıların sayısı pek fazladır. Bunlara, zâbit ve neferlerle hep berâber ordu da iştirâk eder. (Geçenlerde bir arkeolojik araştırma esnâsında yaralanan –arkeolojiye pek merâklı- General [Moşe] Dayan, bu husûsta bir istisnâ teşkîl etmiyor.) Askerler, Tanah’da bahsi geçen harblerdeki sevkulceyşler üzerinde dikkatle düşünüp bunlardan ilhâm almaktan pek hoşlanırlar. Günlük hayâtta, Tanah’a vâkıf olmıyanlara câhil gözüyle bakılır. İdâreciler, tâlimatlarını Tanah’dan cümlelerle süsleyip bunların tefsîrini yapmaktan husûsî bir zevk alırlar.

“Tanah, her Yahûdinin mürâcaat kaynağıdır”

“Tanah, Mûsevîlik dînine bağlı olan veyâ olmıyan her Yahûdinin mürâcaat kaynağıdır. (Les non- religieux comme les religieux se réfèreront à ses enseignements.)

“Hâkimlerde, mêmurlarda, askerlerde eski an’anenin elzem kabûl ettiği vasıflar aranır. Tanah, emirleri, nehiyleri veyâ misâlleriyle her fırsatta zikredilir. Meselâ dînî bir fırkaya mensûb bir Meb’ûs, Kneset’e, ücretlerin tam zamânında ödenmesine dâir bir kânûn lâyihası vermişti; çünki Kitab’da (Levililer: XIX/13): ‘Gündelikcinin ücretini bütün gece sabaha kadar yanında alıkoymıyacaksın!’ diye yazılıdır… (Meir Tamari’den naklen)” (Yahûdi Millet Meclisi Kneset’in 120 Âzâdan müteşekkil olması da Tanah’a istinâd eder.)

“İsrâil’de, Mûsevîlik, fiilen devlet dînidir”

“Dîndâr Yahûdilerin nazarında, Mûsâ’ya gelen Vahiy, cihânşümûldür; binâenaleyh hükümleri her devir, mahal, ahvâl ve şerâitte tatbîk edilmelidir. Kezâ, Tevrât’tan istinbât edilen Ahkâm, ictimâî hayâtla alâkalı her mes’elenin Yahûdi Şerîatine muvâfık olmasını têmîn etmelidir. Şerîat, uhrevî veyâ cismânî her mes’eleye tatbîk edilmelidir. Dîğer taraftan, Dînin amelî hükümleri, cem’iyet hayâtında inzibâtı têmîn etmiye de yararlar.”

“İsrâil Devleti laikdir. Orada Mûsevîlik, fiilen Devlet dîni olmakla berâber, İsrâil, teokratik bir Devlet değildir, çünki hahamlar tarafından idâre edilmez. (L’État d’Israël est laïque. Bien que la religion juive y soit en fait religion d’État. Ce n’est pas un État théocratique, gouverné par une prêtrise.) […]

“Mâmâfih, laik olsa da, Devlet, Mûsevîliğin bir kısım kâidelerine hem riâyet etmekte, hem de vatandaşları onlara riâyetle mükellef tutmakta, buna mukâbil, -Müslüman veyâ Hıristiyan- dîğer dînlere tam bir hürriyet tanımaktadır. (État laïque, il observe toutefois et fait observer aux citoyens un certain nombre de règles de la religion juive, tout en assurant la liberté totale aux autres religions, musulmane ou chrétiennes.)

“Böylece Memleketin bütün hayâtı dînî kâideler tarafından tanzîm edilmektedir. (Toute la vie du pays est ainsi conditionnée par des règles religieuses.) […]

“Gurbet (Diaspora) Yahûdilerinin mühim bir kısmı, bilhassa nüfûzlu kesimi de İsrâil’de Şeriâte uyulması tarafdârıdır. Kendileri Şerîate uymıyanlar dahi, İsrâil Devleti'nin’ Şerîate uymasını elzem görüyor.”

“Şu husûsa da işâret etmeden geçmiyelim: Devletin her işinin, vatandaşların Şerîate uymalarını mümkün kılacak şekilde ayarlanmış olduğu İsrâil’de, İngiltere veyâ Amerika’da mevcûd hâlleriyle liberal Yahûdi hareketleri kabûl görmemektedir. (À signaler que les mouvements judaïques libéraux, tels qu’ils existent en Angleterre ou aux USA ne sont pas acceptés en Israël, où toutes les règles de l’État permettent l’observance de la religion strictement traditionnelle.)” (Waelès 1969: 20-27’den seçmeler)

“Yahûdi Şerîati, bu halkın şuûruna, bütün derinliğiyle kök salmıştır. Hahamlar, asırlar boyunca, dîndaşlarına, Mukaddes Metinler ile Şer’î Ahkâmı tâlim ettiler. Şimdi hâkime de haham gibi hürmet edilmekte ve iğfâl edilemez gözüyle bakılmaktadır. Hâkimler, Devlet bünyesinde pek mühim bir mevkii hâizdirler.” (Waelès 1969: 76)

“Bugün İsrâil’de İngiliz hukûkunun da têsîri bulunmakla berâber, Yahûdi hukûkşinâsları, kendi hukûk sistemlerine değil, onlarınkine mukallid gözüyle bakabilirler; çünki İngiliz hukûk sistemi, Tanah’ın derin têsîri sebebiyle, Yahûdi hukûk sistemiyle aynı temellere istinâd etmektedir.” (Waelès 1969: 78)

“Evlenmemiş bir çiftin çocuğunun meşrû olup olmadığına karâr verecek bir mahkeme, onun meşrû olduğuna hükmedecekdir; çünki Yahûdi Şerîatinde, evlilik dışı doğan çocuk piç değildir…” (Waelès 1969: 80)

Sosyalizmin ilhâm kaynağı da Tanah

“İsrâil’de sendikacılık, (Herzl ve Rusya’dan gelen muhâcirlerin têsîriyle) Sosyalizm ve Kolektivizmin damgasını taşımaktadır.” (Waelès 1969: 85)

1920’de têsîs edilmiş olan (Marksist temâyüllü) “Histadrut’a (Umûm Emekciler Konfederasyonu), faâl nüfûsun %90’ı âzâ bulunmaktadır.” Yine Komünizmden mülhem (husûsî mülkiyet ve ücret sistemi bulunmıyan ve evlilik müessesesinin de pek îtibârda olmadığı) “Kibutzlar (kooperatif köyleri), köy nüfûsunun %26’sını ihtivâ etmektedir. Köylü nüfûsun %40’ı ise, onlara mümâsil, fakat küçük arâzî sâhiblerinden müteşekkil ‘Moşavim’de yaşamaktadır.” (Waelès 1969: 86, 89)

“Mêmurların büyük bir kısmı, Sosyalist Siyonisttir. […] İdârenin bilhassa üst kademelerinde bulunanlara göre, […] İsrâil Devleti’nin ideali, sırf Tanah’ın tâlimâtına müstenid Sosyalist bir cem’iyet têsîs etmek olmalı ve bu husûsta dîğer milletlere de nümûne-i imtisâl teşkîl etmelidir.” (Waelès 1969: 99)

İki bin senedir tavsamıyan en büyük Millî Gâye: Nil’den Fırat’a kadar uzanacak ve Cihân Hâkimiyetinin kalbgâhı olacak bir İsrâil Devleti

“Tanah sâyesinde, Yahûdiler, ayrıca, Arz-ı Mev’ûd’a karşı hasretlerini de capcanlı muhâfaza ettiler ve İsrâil Devleti’nin doğmasıyle netîcelenen Filistin’e dönüş hareketi, kaynağını, yine Tanah’da buldu. (En outre, par la Bible, les Juifs ont gardé vivace la nostalgie de la Terre promise et c’est de la Bible que jaillirent les sources du Retour, prélude du rétablissement de l’État d’Israël.)

“İsrâil Devleti’nin müessisleri bu husûsa işâret etmişlerdir. Nitekim, İstiklâl Beyânnâmesi’nde şöyle denilmektedir: ‘İsrâil Devleti, aynen İsrâil Nebîleri tarafından ortaya konduğu şekilde, hürriyet, adâlet ve sulh umdelerine istinâd edecekdir.’ ” (Waelès 1969: 21)

“Tanah der ki:

- ‘Ve şimdi, ey İsrâil, sana öğretmekte olduğum kânûnları ve hükümleri yapmak için dinle; tâ ki yaşıyasınız, içeri giresiniz ve atalarınızın Allâh’ı Rabb’in size vereceği diyârı mülk edinesiniz!’ (Tesniye IV/1)

- ‘İşte diyârı önünüze koydum; girin ve Rabb’in, atalarınıza, İbrâhim’e, İshâk’a ve Yâkub’a kendilerine ve kendilerinden sonra onların zürriyetine vermek için and ettiği diyârı kendinize mülk edinin!’ (Tesniye I/8)

- ‘O gün Rab, Abram’la ahdedip dedi: Mısır ırmağından (Nil) büyük ırmağa, Fırat ırmağına kadar bu diyârı senin zürriyetine verdim!’ (Tekvîn XV/18)

1_0c9dc6416f90316a3c4b310824066aff.jpg

(Yesevîzâde Alparslan Yasa, Kur’ânî Milliyet Telakkîsi ve Irkçılık Sapması, Ankara: Kurtuba Yl., Aralık 2015,s. 452)

“Mesîhî İsrâil”: Adım adım “Nil’den Fırat’a kadar”… Fakat hepsi bu kadar da değil: O, “Mesîhî Cihân Hâkimiyeti”nin kalbgâhı olacak…

Bize gelince: Asırlık uykumuza devâm edelim! Artık Mahşer’de uyanırız! Pek acı bir uyanışla!

“Tanah şöyle der:

‘Ve onları tutun ve yapın; çünki milletlerin gözünde o sizin hikmetiniz ve anlayışınızdır; onlar, bütün bu kânûnları işiterek: ‘Bu büyük millet tek hikmetli ve anlayışlı millettir’ diyecekler.’ (Tesniye IV/6)” (Waelès 1969: 16, 23, 31, 52) (Raoul Waelès, Israël, Pâris: Librairie Générale de Droit et de Jurisprudence R. Pichon et R. Durand-Auzias, coll. “Comment ils sont gouvernés”, 1969. Waelès’in metnini ilk def’a Yahûdilik ve Dönmeler kitabımızda -1989: 421/425- neşretmiştik.) (Tanah’ın, yânî Yahûdi Kitâb-ı Mukaddes’inin Yahûdi Milletinin tamâmı üzerinde nasıl derin bir têsîre sâhib olduğu husûsunda, ayrıca, rahmetli Roger Garaudy’nin Siyonizm Dosyası’na –Müt. Nezih Uzel, İstanbul: Pınar Yl., 1983- mürâcaat edilebilir. Hâssaten ss. 30-34, 92-101, 144…)