Dolar (USD)
34.08
Euro (EUR)
37.85
Gram Altın
2816.51
BIST 100
9758.14
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Yahûdilik-Masonluk münâsebeti (48)

Siyâsetten san’atlere, ilim dünyâsına kadar her sâhada, Yahûdilerin, nüfûs oranlarına nisbetle fevkalâde yüksek oranda bir “meşhûrlar” kadrosuna sâhib olmalarının sırrını da burada aramak lâzımdır. Şöyle ki: Onlar, sâdece, insanlarını iyi yetiştirmek ve her birini hayât boyu desteklemiye devâm etmekle iktifâ etmiyor, aynı zamânda, onların her fırsatta reklamını, propagandasını yapıyor, onların, faâliyet gösterdikleri sâhalarda en yüksek mevkilere ulaşmasını, başkalarının önüne geçmesini sağlamak için her vâsıtayı kullanıyorlar…

Bu sûretle kısaca tanıttığımız Jules Cambon’un Hâriciye Vekâleti Müsteşârı (Secrétaire général du ministère des Affaires étrangères) sıfatıyle, Siyonist Lideri ve bizim de işbu araştırmamızda istifâde ettiğimiz iki cildlik History of Zionism : 1600-1918 (Siyonizmin Târihi) kitabının müellifi Nahum Sokolow’a (Polonya, Wyszogród, 10.1.1859 – Londra, 17.5.1936) yazmış olduğu 4 Haziran 1917 târihli mektub şu yakınlarda gün ışığına çıkmış bulunuyor. Fransa nâmına Siyonist Projenin tahakkukuna destek taahhüdünde bulunan mektubu, tam metin hâlinde tercüme ediyoruz:

“Kendi ihtiyârınızla, bana, bütün gayretlerinizi vakfettiğiniz ve Filistin’de Yahûdi iskânının inkişâfını istihdâf eden projenizi îzâh etmiş bulunuyorsunuz. Sizin takdîrinizce, şartlar imkân verdiği nisbette ve dîğer taraftan Mukaddes Mahâllerin istiklâli têmînât altında bulunacak sûrette, İsrâil Oğullarının nice seneler evvel kovulduğu topraklarda, Îtilâf Devletlerinin himâyesi vâsıtasıyle Yahûdi milliyetinin tekrâr doğmasına yardım edilmesi, adâletin ikâmesi ve yapılmış haksızlığın telâfîsi demek olacaktır. (Vous avez bien voulu m’exposer le projet auquel vous consacrez tous vos efforts et qui a pour objet de développer la colonisation israélite en Palestine. Vous estimez que si les circonstances le permettent et l’indépendance des Lieux Saints étant assurée d’autre part, ce serait faire œuvre de justice et de réparation que d’aider, par la protection des puissances alliées, à la renaissance de la nationalité juive, sur cette terre d’où le peuple d’Israël fut chassé il y a tant de siècles.)

“Haksız yere tecâvüze mârûz kalmış bir milleti müdâfaa etmek için bu harbe girmiş olan ve Hakkın zorbalığa galebe çalması için mücâdeleye devâm eden Fransız Hükûmeti, zaferi, Îtilâf Kuvvetlerinin zaferine bağlı olan Dâvânız için ancak muhabbet besliyebilir. (Le gouvernement français, qui est entré dans cette guerre pour défendre un peuple injustement attaqué, et qui continue la lutte pour assurer la victoire du droit sur la force, ne peut qu’éprouver de la sympathie pour votre cause, dont le triomphe est lié à celui des alliés.)

"Bu zarf içinde size böyle bir têmînât vermekle bahtiyârım. (Je suis heureux de vous donner sous ce pli une telle assurance.)”

Bu mektuba meselâ şu Sitelerden ulaşılabilir:

- (https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2c/Cambon_Letter.jpg; 22.7.2024);

- (https://en.wikipedia.org/wiki/Cambon_letter; 22.7.2024);

- (https://monbalagan.com/36-chronologie-israel/139-1917-4-juin-lettre-de-jules-cambon-a-sokolov.html; 22.7.2024)

Nahum Sokolow’un şahsında bütün Siyonist Âlemine hitâben kaleme alınmış bu Mektub da, Lord Walter Rothschild’in şahsında aynı Câmiaya hitâb eden Balfour Beyânnâmesi’yle aynı şeytânî mantığı kullanıyor. İkincisini yukarıda değerlendirmiş olduğumuz için, bu mektubun da pek süflî ve Münâfıkça muhâkemesi üzerinde durmayı zâid addediyoruz…

1_cb390194116dbf36cff59a066f553d7f.jpg

(https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2c/Cambon_Letter.jpg; 22.7.2024)

Fransız Hâriciye Vekâleti Müsteşârı Jules Cambon’un, Siyonist Lideri Nahum Sokolow’un şahsında Siyonist Âlemine hitâben kaleme alınmış ve Hükûmeti nâmına, Siyonist Hareketine destek taahhüdünde bulunan 4 Haziran 1917 târihli mektubu… Siyonist Emperyalizminin bütün müttefîkleri, bir buçuk asırdır icrâ edilmekte olan Filistinli jenosidi cürmünün ortaklarıdır…

Amerikan Devlet Adamlarının Siyonizme desteği

Mason Devlet Adamlarının Siyonizme desteğine İngiltere ve Fransa’dan sonra- Amerika’dan da iki misâl vereceğiz: Woodrow Wilson ve Solomon Truman…

Bu iki misâl, dünyâ çapındaki Yahûdi kudretinin sırrına mütedâir aşağıdaki îzâhatımız dikkate alınarak değerlendirilirse, daha iyi anlaşılacaktır.

Dünyâ çapındaki Yahûdi kudretinin sırrı: Teşkîlâtlı tesânüd

Amerika’ya Yahûdi göçü, 19. asırda iyice hızlandı ve bu asrın sonlarında orada büyük bir Yahûdi Cemâati teşekkül etti. Benzerini başka hiçbir millette göremediğimiz Yahûdi tesânüdü burada da kendisini gösterdi: Bir taraftan, her mahalde Hahamlık etrâfında, dîğer taraftan da bütün memleket sathına, hattâ bütün dünyâya yayılan Bene Berit gibi, Dünyâ Siyonist Teşkîlâtı gibi teşekküllerin bünyesinde teşkîlâtlandılar. Öyle ki biz, -Yahûdiler misâli- dünyânın muhtelif memleketlerine dağılmış olup da onlar gibi hem bulundukları memlekette beşikden mezara kadar teşkîlâtlanmış, hem de bütün gurbet milletdaşları arasında sıkı râbıta ve tesânüdü têmîn eden, hepsini bir arada tutan, kendilerine müşterek, toplu hareket imkânı veren beynelmilel cem’iyetlere sâhib bir ikinci millet bilmiyoruz! (Varsa, öğrenmek isterdik!) Böylece bir memleketteki Yahûdiliğin gücüne bütün dünyâ Yahûdiliğinin gücü zammolmakta, ayrıca, büyük nüfûz kazandıkları memleketin gücünü, îcâbında, bir başka memleketin Yahûdi Cemâati lehinde kullanabilmektedirler. Muhakkak ki dünyâ çapındaki Yahûdi kudreti, bu sıkı tesânüd zihniyetinin ve teşkîlâtlılığının netîcesidir ve bu hâl, Yahûdilerin, cüz’î fireler hâric, hiçbir milletin sînesinde erimemesinde pek mühim bir âmildir.

Yahûdi “meşhûrlar”ın oranı nîçin çok yüksek?

Şu husûs dahi hâssaten vurgulanmıya değer:

Siyâsetten san’atlere, ilim dünyâsına kadar her sâhada, Yahûdilerin, nüfûs oranlarına nisbetle fevkalâde yüksek oranda bir “meşhûrlar” kadrosuna sâhib olmalarının sırrını da burada aramak lâzımdır. Şöyle ki: Onlar, sâdece, insanlarını iyi yetiştirmek ve her birini hayât boyu desteklemiye devâm etmekle iktifâ etmiyor, aynı zamânda, onların her fırsatta reklamını, propagandasını yapıyor, onların, faâliyet gösterdikleri sâhalarda en yüksek mevkilere ulaşmasını, başkalarının önüne geçmesini sağlamak için her vâsıtayı kullanıyorlar…

Bilakis, bizim gibi gâfil milletlerin insanları ise, çok dezavantajlı bir vazıyette bulunuyor, büyük işler başarmıya müstâid nice insanımız, desteklenmedikleri için, âdetâ daha yumurtada heder olup gidiyor, nice kâbiliyetli ve –bütün imkânsızlıklara, engellemelere rağmen- kendi kendine muvaffakıyetli işler görmüş insanlarımız da tanınmadan, eserlerini daha ileriye götürecek nesiller yetiştirme imkânlarından mahrûm bulunarak, mânevî vârissiz, bu dünyâdan göçüp gidiyorlar; öyle ki onlar sanki hiç yaşamamışlardır!

2_4ea3586a3200beac7318d82e723f588b.jpg

Acabâ tasmalı olan, İsrâil mi, Amerika mı?

Dîğer taraftan, evet, içimizde, maskeli-maskesiz Siyonistler de, Siyonizmin tasmalıları da var; hem de zannedildiğinden çok fazla!

***

Amerika, âdetâ bir Siyonist müstemlekesi

Velhâsıl, her yerde olduğu gibi Amerika’da da -ve dünyânın her tarafındaki Gurbet (Diaspora) Yahûdileriyle irtibât ve tesânüd hâlinde- teşkîlâtlanan Yahûdi Cemâati, kısa zamânda, orada büyük bir nüfûz elde etti ve Amerika’nın, Amerika vâsıtasıyle de dünyânın gidişâtına têsîr etmiye başladı. Amerikan Hükûmetinin 20-21. asırlarda Siyonist Hareketine büyük desteğini bu vâkıayı dikkate alarak değerlendirmemek, herhâlde, realiteyi tahrîf etmek mânâsına gelir.

Nitekim, yukarıda, Churchill’in, bir Amerikan Yahûdi gazetesinde neşrettiği makâlede, Amerika’daki büyük Yahûdi nüfûzunun nasıl hem efkârıumûmiye, hem de Hükûmet üzerinde müessir olarak Amerika’nın 1. Cihân Harbine girmesini sağladığına, böylece Filistin’deki Siyonist Devlet’in de önünü açtığına dâir îzâhatını okumuştuk; ki ABD’nin 2. Cihân Harbine girmesinde de aynı kuvvetin müessir olduğu âşikârdır…

Wilson ve Truman ile aradaki ve sonraki –tâ günümüze kadarki- Amerikan Cumhûr Reîslerinin Siyonizme desteğinin umûmî îzâhı bu çerçevede yapılmalıdır. Başka âmillerden de bahsedilebilirse de, onlar, -bizim araştırmalarımıza nazaran- tâlî ehemmiyettedir.

Bu noktada, şu can alıcı suâle cevâb vermemiz elzem oluyor:

Siyonizm nedir?

Siyonizm, dar mânâda, Filistin’de bir “Yahûdi Devleti” kurmayı ve kurduktan sonra da, onu, (genişleterek) yaşatmayı istihdâf eden fikrî bir cereyân ve harekettir… Bu, Siyonizmin oldukça sathî bir târifidir. Mes’eleyi etrâflı bir şekilde müzâkere edince, Siyonizmin çok daha derin ve vahîm bir mânâsı olduğu anlaşılıyor.