Dolar (USD)
34.07
Euro (EUR)
38.11
Gram Altın
2828.47
BIST 100
9870.43
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Yahûdilik-Masonluk münâsebeti (46)

Lloyd George: Türk düşmanı

Siyonizme harâretle hizmet eden ve bununla alenen iftihâr eden bu siyâsetci, aynı zamânda müdhiş bir Türk düşmanı olmasa, bu hâl bizi şaşırtırdı. Nitekim, İngilizce Wikipedia Anskilopedisi’nin Field Marshal Sir William Robertson: Chief of the Imperial General Staff in the Great War ünvânlı (1. Cihân Harbinde İngiliz Orduları Başkumandanı Staff hakkındaki) kitabın (Westport, CT: Praeger, 1998) müellifi David R. Woodward’dan naklettiği şu tesbît, onun bu zihniyetini anlamak için kâfîdir:

“Lloyd George, Osmanlı İmparatorluğu’nun yok edilmesini, İngilizler nâmına, Cihân Harbinin başlıca gâyesi hâline getirmek ve bu meyânda, Kudüs’ün zaptı gibi gösterişli bir hamleyle, efkârıumûmiyeye têsîr etmek istiyordu…” (https://en.wikipedia.org/wiki/David_Lloyd_George; 20.7.2024)

O, aynı Harbde İngiltere’nin müttefîki olan Rusya’da Çarlık rejiminin devrilmesinden de büyük memnûniyet duymuştu. (https://en.wikipedia.org/wiki/David_Lloyd_George; 20.7.2024)

Dikkat edilirse, bu iki hedef de, bütünüyle Siyonist Emperyalizminin en mühim stratejik hedefleriydi ve muvaffak da oldu…

Nasıl oldu da muvaffak oldu?

Bunun başlıca sebebi, bizim, hey’et-i mecmûamız îtibâriyle, asırlardır Kur’ânî Müslümanlıktan bîhaber, müsbet ilimlerden ve maâriften bîhaber, dünyâdan bîhaber, sinsi düşmânlarımızdan bîhaber ve teşkîlâtsız, darmadağınık bir hâlde derin uykulara gömülmüş olmamızdır…

Yarım asırdan fazla bir zamândan beri devâm eden araştırmalarımız ve tefekkürümüz, bizi bu cevâba götürüyor. Üstelik, Yüce Rabb’imizin îkâzına (Râd Sûresi: 11) rağmen, başımıza gelen onca felâkete rağmen, hâl ve hareketimizi değiştirmediğimiz için, yeni musîbetlere uğramamız kaçınılmaz görünüyor. Nitekim, yaşamakta olduğumuz Gazze fâciası, daha dün yaşadığımız Maraş zelzelesi, sürüp giden ahmaklık ve ahlâksızlığımızın netîceleri değil midir?

1_80eae887481f1bf067c0080f721172c1.jpg

Lloyd George and Winston Churchill in 1907

(https://en.wikipedia.org/wiki/David_Lloyd_George; 20.7.2024)

Bir buçuk asırdır devâm eden Filistinli jenosidinin mes’ûllerinden, Siyonist Emperyalizmine büyük hizmetleri dokunmuş, fanatik Türk düşmanı iki İngiliz Başvekîli: Lloyd George ve Churchill…

***

Lloyd George: Fuhuş düşkünü

İngilizce Wikipedia Ansiklopedisi’nin onun hakkında kaynak göstererek verdiği mâlûmâttan, Siyonizm âşığı bu siyâsetcinin, iffet, nâmûs, hayâ hislerinden mahrûm, alabildiğine fuhuş düşkünü (seksomanyak) pek müptezel bir şahsıyet olduğu anlaşılıyor. Düşüp kalktığı –kendisi kadar düşük- kadınların haddi hesâbı yokmuş… Kadınların evli olması bile onu durduramıyormuş… Meselâ “1890’lu senelerde bir parlamenter meslekdaşının karısıyle uzun bir alâkası olmuş”… En fenâsı ise, iffetsizliğini meşrûlaştırması ve bununla iftihâr etmesi… Üstelik, bunu, (kocasının rezîlliklerine sesini çıkarmadığına bakılırsa, demek ki onun ayarında birisi olan) karısına yazdığı bir mektubda dile getiriyor:

“Benim zaaflarım olduğunu söylüyorsunuz. Bu hâl, yaşamış olan herkes için cârîdir ve adam ne kadar büyükse, zaafları da o kadar büyükdür. Ancak basît, sıkıcı insanların zaafı olmaz.(You say I have my weakness. So has anyone that ever lived & the greater the man the greater the weakness. It is only insipid, wishy washy fellows that have no weaknesses" (Woodward, David R., "Munitions, Compulsion, and the Fall of Serbia", Lloyd George and the Generals, Routledge, 2014, 2nd ed., p. 35; https://en.wikipedia.org/wiki/David_Lloyd_George; 20.7.2024)

Yusuf Hikmet Bayur da, Mâbûdu için aynı şeytânî mantığı kullanıyordu

1927-1928 ve 1932-1933 senelerinin Riyâset-i Cumhûr Umûmî Kâtibi, 1933-1934’te Maârif Vekîli, ayrıca İnkılâb Târihi Hocası Prof. Hikmet Bayur’un (İstanbul, 1891 – a.y., 6.3.1980) aşağıdaki mantığının ilhâm kaynağı, Lloyd George olabilir; aradaki muvâzîlik âşikârdır:

“…Atatürk, tarih boyunca, İslâm'dan önce ve sonra, Türklüğe şan kazandırmış büyük adamların pek çoğu gibi içki ve eğlenceyi normali aşan bir ölçüde severdi; daha Manastır İdadisinde [Lisesinde] iken rakıya başlamış olduğunu, oradan Selânik'e sılaya gittikçe eğlence yerlerine devam ettiğini, bazı kızlara tutulduğunu veya öyle sandığını […] vesaire anlatırdı.

“Bunları geçmişteki Türk büyüklerinde olduğu gibi taşkın bir vücut, ruh ve zekânın her yöne taşan belirtileri saymak gerekir. Bu yaradılışta bir adamın İstanbul çevresine girince başlangıçta eğlencelere dalmış olmasını olağan saymalıdır.” (Hikmet Bayur, Atatürk; Hayatı ve Eseri; Doğumundan Samsun'a Çıkışına Kadar, Ankara: T. Tarih Kurumu Yl., 1990 –yazılışının bittiği târih: 1963-, ss. 9-10; “Mustafa Kemâl’in Hastalığı, Ölümü, Cenâzesi”, Yeni Söz, 27.3.2019/187’den)

Fransa’nın Mason Devlet Adamlarının Siyonizme desteği

Fransa’daki Mason Devlet adamlarının Siyonizme desteği üzerinde dururken, evvel emirde, Fransa’nın, beynelmilel planda İsrâil Devleti’ne götüren adımların atıldığı senelerde, III. Cumhûriyet rejimiyle idâre edildiğini ve husûsen bu rejimin hâkim olduğu devrede (1870 – 1940), Mason Üstâdı Celil “Laiktez”in (Türkiye’de Masonluk Tarihi’nin 1. Cildinde; Yeni Söz, 30.12.2017/11) İttihâd ve Terakkî Türkiye’si için söylediği gibi, bir “Mason Devleti” hâline gelmiş bulunduğunu göz önünde bulundurmak lâzımdır. Parlamentoda yüzlerce sandalye Farmasonlar tarafından işgâl edildiği gibi, teşkîl edilen Hükûmetlerde de, her sefer, birkaç Farmason Vekîle yer verilmesi, bir kâide hâline gelmişti. Vaz’edilen kânûnlar dahi, evvelâ, halkın nazarlarından uzakta, Localarda müzâkere ediliyor, Memleketin bütün mühim işleri Localarda görüşülüyor, tâkîb edilecek siyâsete Localarda karâr veriliyordu. (Mareşal Pétain’in müsâdere ettirdiği Mason Arşivi’ni tedkîkle de vazîfelendirilmiş titiz bir araştırmacı olan, iddiâlarını müsbit vesîkalara, delîllere dayandırmıya büyük îtinâ gösteren Henry Coston’un -Pâris, 20.12.1910 / Caen, 26.7.2001- bilhassa şu iki kitabı, Fransa’da III. Cumhûriyet devrindeki Farmason tahakkümü hakkındadır: La République du Grand Orient –Meşrik-ı Âzam Cumhûriyeti-, Paris: Lectures Françaises, numéro spécial, 1963, 302 p. ve Saint-Pastour –Coston’un nâmımüsteârı-, La Franc-Maçonnerie au Parlement -Parlamentoda Farmasonluk-, Paris: Documents et Témoignages, 1970, 192 p. Kezâ, yukarıda, Jacques Mitterrand ve Fred Zeller gibi Üstâd-ı Âzamların da, neşrettikleri kitablarda, bu vâkıa ile iftihâr ettiklerini görmüştük.)

Burada, sâdece, 1910’lu senelerde, III. Cumhûriyet’in Siyonizme desteğinde öne çıkan iki isim üzerinde duracağız: Stephen Pichon ve Jules Cambon…

2_ffeb28eb1dd290ba7a69a3c67208c6b8.jpg

“Second gouvernement Clemenceau en novembre 1917.” (Le Petit Journal, Supplément illustré, 2.12.1917; (https://fr.wikipedia.org/wiki/Stephen_Pichon; 27.6.2024)

16 Kasım 1917’de teşkîl edilen 2. Clemenceau Hükûmetinde, Hâriciye Vekîlliği (Ministère des Affaires Étrangères), yine, -Siyonizmi destekliyen Farmason siyâsetci- Stephen Pichon’un uhdesine verilmişti…