Dolar (USD)
34.06
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2827.87
BIST 100
9870.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


​YAHÛDİLİK-MASONLUK MÜNÂSEBETİ (45)

“Sizin ‘duvarcıların kardeşliği’ ismile yâd eylediğiniz bu birlik, iddiâ ettiğiniz gibi, Hazret-i Süleyman zamânında Kuds-ü Şerîf duvarları binâ olunurken kurulduğu tevâtüren söylenen o eski ittihâd değildir. Bu fesâd temeli, hakîkatte, Papaz Petro’nun [Pierre l’Ermite (Keşîş Piyer; 1050 civârı - 1115?)] Kudüs’ü Müslümanlardan tahlîs için vücûda getirdiği ‘Haçlı İttifâkı’nın devâmından başka bir şey değildir. Vâkıa, sizin nişân ve alâmetleriniz Haçlı olmayıp Süleyman’ın mührüne ve duvarcı pergeline benzer ve daha türlü türlü şekillerden ve işâretlerden ibârettir.

“Câhil, dînsiz ve îmânsız ve âhirete inanmaz, yolunu kaybetmiş ferdler âzânız arasındadır”

“[Masonlara hitâben:] …Ne şekil ve hey’et, ne de akıl ve idrâk, ne boy pos ve renk, ne de ahlâk-u-efkâr ile yekdîğerine benziyen iki insan nasıl olamazsa, ayrı dîn ve mezhebde insanların cem’iyetinize girerek birlik ve kardeşlik üzerine yaşamaları öylece mümkün olamaz. Dünyâda peygamberlerin, hakîm ve filozofların muvaffak olamadığı ‘ittihâd-ı nev’-i beşer’i siz mi têmîn edeceksiniz? Bu kerre vâkıf oldum ki bir çok câhil, dînsiz ve îmânsız ve âhirete inanmaz, yolunu kaybetmiş ferdler âzânız arasındadır. […]

Pertev Paşa’nın Müslümanları Masonluğa karşı îkâzı

“Basîretle bakılırsa anlaşılır ki sizin asıl maksadınız milletlerin ittihâdı değil, Mü’minlerin kalblerini teşviş etmek ve Müslüman câmiasına tefrika ve fesâd sokmaktır. Yazık ki görüşü sakat ve eksik olan bir takım gencler, bu desîseleri keşfedemezler ve körü körüne sizin tezvîrlerinize kapılırlar; önlerine koyduğunuz taahhüdleri hayâtları bahâsına ve kendi elleri ile imzâlıyarak aranıza girmiş olurlar!

“Sizin ‘duvarcıların kardeşliği’ ismile yâd eylediğiniz bu birlik, iddiâ ettiğiniz gibi, Hazret-i Süleyman zamânında Kuds-ü Şerîf duvarları binâ olunurken kurulduğu tevâtüren söylenen o eski ittihâd değildir. Bu fesâd temeli, hakîkatte, Papaz Petro’nun [Pierre l’Ermite (Keşîş Piyer; 1050 civârı - 1115?)] Kudüs’ü Müslümanlardan tahlîs için vücûda getirdiği ‘Haçlı İttifâkı’nın devâmından başka bir şey değildir. Vâkıa, sizin nişân ve alâmetleriniz Haçlı olmayıp Süleyman’ın mührüne ve duvarcı pergeline benzer ve daha türlü türlü şekillerden ve işâretlerden ibârettir.

“Bu da bir nevi hîle ve desîseden başka bir şey değildir. Zîrâ hiçbir Müslüman haç takmaz ve Haçlı nâmında bir cem’iyete girip göz göre göre papaz önünde oturup diz çökmez. İşte bu sebeble İslâmın aleyhinde teşekkül eden cem’iyetin ismini değiştirdiler ve alâmet-i mahsûsası olan haçı da sâir şekillere tebdîl ettiler, ki bu hîle ile, birtakım Müslümanları aldatarak cem’iyetinize alabilsinler!

“Dîn, Devlet ve Millet aleyhinde kurulmuş böyle bir cem’iyet-i cesîme ve ittifâk-ı kaviyye-i fesâdiyeye Millet-i İslâmiye meyânında, Müslümanım diye geçinen, bizim de gerçekten Ehl-i İslâm ve Dîn kardeşlerimiz nazarı ile bakmakta olduğumuz pek çok Münâfıkların dâhil bulunduğunu öğrenmiş olmaklığım, Allâh’ın lutf-u-keremidir.

“Mutlak, bu keyfiyet-i fazîhayı (yânî rezîlâne, nârevâ işi), fırsat bulursam, Velînîmet Efendimizin (yânî Pâdişâhın) mahremi olan yakınlarına haber verir veyâhud bir risâle-i mahsûsa kaleme alarak kâfffe-i Mü’minîne neşir ve iş’âr ederim.” (Edhem Pertev Paşa’nın Hâbnâme’sinden; K.S. Sel’den naklen. Metni iktibâs ederken, -K.S. Sel’in değil- Târihî Türkcemizin imlâsına riâyet ettik.)

Masoniyât Enstitüsü, Yahûdiyât Enstitüsü ve sâir sâhalarda mütenevvi ilmî araştırma enstitüleri ihtiyâcı

Her hâl-ü-kârda, büyük imkânlarla techîz edilmiş araştırma enstitüleri kurmadan, Masonluğun bütün içyüzünün, akîdelerinin, fikrî, siyâsî ve sâir faâliyetlerinin, târihte ve günümüzde dünyânın gidişâtındaki têsîr derecesinin tam mânâsıyle gün ışığına çıkarılması beklenmemelidir…

Bu, Müslümanlara, asırlık uyuşukluktan kurtulup mezkûr müesseselere vücûd vermek için - bir kerre daha- dâvetimizdir!

Ve Lloyd George

Lord Balfour’un Hâriciye Vekîli olduğu Hükûmetin Başvekîli olan David Lloyd George’un (Manchester, 17.1.1863 – Caernarfonshire, 26.3.1945) Mason olup olmadığını bilmiyoruz. Siyonizm aşkına, şahsıyetine, ahlâkına dikkat edildiğinde, Mason olması pek muhtemel görünüyor.

Başında bulunduğu Hükûmet nâmına, İsrâil Devleti’nin inşâsında pek mühim birer merhale olmak üzere, 2 Kasım 1917’de bir “Balfour Beyânnâmesi” îlân edilmesine, -Osmanlı Orta-Şark’ının (Sûriye, Filistin, Irak) paylaşılması için tertîb edilmiş bir nevi bir gangster toplantısı olan ve İngiltere’nin Lloyd George, Fransa’nın (21 Mayıs 1883’te L’Amitié Locası’nda tekrîs edilmiş) Alexandre Millerand ve İtalya’nın (Farmason) Francesco Nitti tarafından temsîl edildiği- 1920 San Remo Konferansı’nda Filistin üzerinde İngiliz mandası têsîs edilmesine (25 Nisan 1920) ve akabinde, bu “Manda”nın başına, (1 Temmuz 1920’den 30 Haziran 1925’e kadar) İsrâil Devleti’nin ilk Reîsi gibi davranan Sir Herbert Samuel’in getirilmesine âmil olan Lloyd George, Siyonizme bu büyük hizmetleriyle alenen iftihâr eden bir şahsıyetti. Siyonistler de, onun hizmetlerinin kadrini bilerek, 1926’da, ismini bir kibutza verdiler (Ramat David) ve -Siyonist işgali altındaki Kudüs’de bulunan- Siyon’un Dostları Müzesi’nin (The Friends of Zion Museum) bir köşesini onun hâtırasına tahsîs ettiler.

11 Nisan 1931 akşamında, Londra’daki Savoy Hotel’de şerefine tertîb edilen ziyâfette îrâd ettiği bir hitâbede, uzun uzun Siyonizme hizmetlerini îzâh ediyor ve bundan pek büyük iftihâr duyuyordu. Fevkalâde şâyân-ı dikkat bu hitâbenin aşağıdaki pasajları, Filistinli Müslüman vatanını zorbalıkla onların elinden alıp Siyonistlere peşkeş çeken Lloyd George’un -ve onların şahsında, İngiltere’de hükûmet edenlerin- Siyonizm aşkını anlamak için kâfîdir:

“Millî Yurd fikri, Balfour Beyânnâmesi’nde bir Devlet siyâseti hüviyetine büründüğü zamân, bu memleketin Başvekîliydim; bu siyâsî fikri meydana koyan İmparatorluk Hükûmetinin toplantılarına ben riyâset ettim; o fikre Müttefîklerimizin rızâsını da biz sağladık. Filistin için Manda İdâresinin nihâî şeklini aldığı ve bu idârenin İngiltere’ye tevdî edildiği San Remo Konferansı’nda, Britanya İmparatorluğunun Başmurahhası yine bendim.

“Haftası haftasına neredeyse tam on bir sene evvel, Akdeniz’in garbî sâhillerinin o güzelim şehrinde [19-26 Nisan 1920 günleri, San Remo’da], dünyâ nüfûsunun üçte birini temsîl eden üç büyük Devletin Başvekîllerinin, Akdeniz’in şarkî sâhillerindeki küçük bir memleketin -evet, küçük, fakat târihin en meşhûr memleketlerinden birinin- dünyânın medenî milletlerinin yüksek murâkabe, idâre ve himâyesi altında hangi kâidelere göre idâre edilip kalkındırılacağına karâr vermek üzere nasıl bir araya geldiğini aslâ unutamam.

“O Konferansın nihâyetinde imzâlanan vesîkada, Yahûdi Milletinin Filistin’le olan târihî bağı ve bu memlekette Millî Yurdunu inşâ etme sebebleri resmen tanınıyordu.

“Bu toplantıda, Lord Balfour vardı; ismi, târihte, ebediyen bu siyâsetle berâber yâdedilecek şu mârûf Devlet Adamı… Ayrıca, bu siyâsetin hakîkî öncüsü ve ilhâm kaynağı, Devlet Adamı ve bir nevi kâhin vasfını (ki bu iki vasıf bir araya gelince târih yaparlar) şahsında mezcetmiş bir adam da oradaydı… Benî İsrâilin büyük tâlihi, tam da târihî fırsatın doğduğu bir ânda, bunu Milletinin lehine değerlendirebilecek bir vatanpervere, bir Devlet Adamına sâhib olmasıdır. Bununla Dr. Chaim Weizmann’ı îmâ ettiğimi söylememe lüzûm yok.

image1_76dffc526e8a38176371d2d9b5618df3.jpg

Daily News Bulletin, 13.4.1931, p. 1 (http://pdfs.jta.org/1931/1931-04-13_082.pdf; 22.7.2024)

Yahûdiler tarafından Londra’da neşredilen Günlük Haber Bülteni’nin 13 Nisan 1931 târihli nüshasında, 11 Nisan 1931 akşamında, Londra’daki Savoy Hotel’de Lloyd George şerefine İngiliz Siyonist Federasyonu tarafından tertîb edilen ziyâfetin mufassal haberinin baş kısmı…

Balfour Beyânnâmesi’ni îlân eden İngiliz İcrâ Vekîlleri Hey’etinin Reîsi David Lloyd George, ziyâfet esnâsında, Siyonizmi destanlaştıran uzun bir hitâbe îrâd ediyor… Filistinli jenosidi, bir buçuk asır evvel, adâlet ve insâniyet hissinden mahrûm bu tıynette Devlet Adamlarının desteğiyle başladı, her gün tekerrür eden en dehşetengîz sahnelerle ve yine onların desteğiyle devâm ediyor…

***

“Yine [San Remo’daki] bu toplantıda, İngiliz İmparatorluğu nâmına, güzîde bir başka Yahûdiye [Sir Herbert Samuel], 2000 sene sonra Kudüs’ün ilk İbrânî Vâlîsi olma teklîfinde bulunma imtiyâzına mâlik oldum ve o da, tâyîni esnâsında kendisinden ümid edilmiş bir liyâkatle vazîfesini deruhde etti. […]

“Yahûdi Millî Yurdu gibi fevkalâde hassâs bir mes’elede muvaffakıyetli bir siyâset tâkîbi, bu dâvâ için çalışanlardan, pek çok mahâret ve sabır, aynı zamânda da, hiç tavsamıyan büyük cesâret ve sebât istiyordu. Siyonist Hareketine, bütün dünyâda, büyük vazîfeler düşüyor.

“Filistin gibi fakîrlikle mâlûl bir memlekette, hâricden büyük yardım gelmesi elzemdi. Ve bu yardım geldi de. Güzîde bir Reîsin [Weizmann’ın] başında bulunduğu kudretli Siyonist Teşkîlâtı sâyesinde… Sâdece on sene geçti ve bu zamân zarfında, Ken’an diyârına, sel gibi, durmadan zenginlik, enerji, gayret ve zekâ aktı… Bunlar, susuz kalmış toprağı suladı, gevşemiş kuvvetini canladırdı, ona zindelik verdi… […]

“Siyonizm, kadîm bir memlekete, büyük şöhrete sâhib, fakat harâbeye dönmüş bir memlekete, yeni bir zenginlik, yeni bir enerji, yeni bir gâye, yeni bir teşebbüs rûhu, yeni bir zekâ, yeni bir fedâkârlık şuûru ve yeni bir ümîd getirdi. Siyonizm, henüz vazîfesini tamâmlamadı; hattâ bundan henüz çok uzaktır; lâkin o kadar büyük muvaffakıyetler elde etti ki bunlarla, ‘Süt ve Bal Diyârı’ ünvânının hiç de mesnedsiz bir efsâne olmadığını isbât etti. […]

“Muhakkak ki Yahûdilerin Ken’an diyârı üzerinde husûsî hakları vardır. Onlar, son üç bin sene zarfında bu projeyi başardılar. Onun ismini muhalled kılanlar onlardır ve ırk olarak, başka da vatanları yoktur. Bu, onların ilk ve tek evleridir ve bundan başkası da yoktur. Mısır veyâ Bâbil’de kendilerine hiçbir yuva bulamadılar. Pek uzun sürgün hayâtı boyunca kendilerine mahsûs bir vatan edinemediler. Artık onlara bir vatan vermenin tam zamânıdır. Bütün İnsanlığın kültürüne yine katkıda bulunacakları kendi eski topraklarında, atalarına ilhâm veren topraklarda… İlh…” (https://www.jta.org/archive/mr-lloyd-george-explains-jewish-national-home-policy-i-was-prime-minister-when-balfour-declaration; 27.6.2024)

İngiliz Siyonist Federasyonu tarafından 11 Nisan 1931 akşamı Londra’daki Hotel Savoy’da Lloyd George şerefine tertîb edilen yemekli toplantıda, Lloyd George’un hitâbesini, Dünyâ Siyonist Teşkîlâtı Reîsi Dr. Haim Weizmann, Sir Herbert Samuel, iş başındaki Mâliye Vekîli Philip Snowden’in eşi, Yahûdi Meb’ûslar Hey’eti Filistin Komitesi Reîsi Nathan Laski, Meb’ûs Sir Norman Angell, Hahambaşı Dr. JH Hertz, Nahum Sokolow gibi şahsıyetlerin takdîrkâr ve aynı zamânda Siyonist Hareketinin mes’elelerini dile getiren hitâbeleri tâkîb ediyor…