Dolar (USD)
34.06
Euro (EUR)
38.09
Gram Altın
2827.30
BIST 100
9864.24
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


​YAHÛDİLİK-MASONLUK MÜNÂSEBETİ (41)

1-6_d574e3bb5715256ffb331f76c29940cd.jpg

(Jewish Daily Bulletin, 3.11.1930, p. 2)

Churchill’in Nevyork’ta münteşir Jewish Daily Bulletin gazetesi için kaleme aldığı makâlenin birinci sayfası… Bu makâle, dünyâyı kuşatan Siyonist nüfûzunun alenî bir îtirâfıdır…

***

“Binâenaleyh, Balfour Beyânnâmesi, hissî sâiklerle verilmiş bir vâd gibi mülâhaza edilmemelidir; o, müşterek bir dâvâ uğrunda ve bu dâvânın hiçbir maddî-mânevî yardım âmilini ihmâl edemiyeceği bir ânda alınmış pratik bir tedbîrdi.” (Churchill, Jewish Daily Bulletin, 3.11.1930, p. 2; https://www.jta.org/archive/churchill-author-of-1922-white-paper-takes-issue-with-passfield-advises-take-palestine-dispute-to; 18.7.2024)

Churchill’in gösterdiği esbâbımûcibenin tahlîli

Bu makâle, her şeyden evvel, sâdece Büyük Britanya İmparatorluğu değil, dünyâ siyâsetinde de büyük rol oynamış bir Devlet adamı tarafından, dünyâyı kuşatan büyük Siyonist nüfûzunun alenî bir îtirâfıdır…

Dîğer taraftan, vâkıalarla tenâkuz hâlindedir; zîrâ, ABD, Balfour Beyânnâmesi’nden (2 Kasım 1917) yedi ay evvel (6 Nisan 1917) zâten Harbe girmiştir ve Haziran 1917’den îtibâren, Amerikan kuvvetleri, Fransa’ya ulaşmış, harb hazırlıklarına başlamıştır.

(https://fr.wikipedia.org/wiki/Premi%C3%A8re_Guerre_mondiale; 19.7.2024)

Ayrıca, Kudüs’deki Herzl Enstitüsü ile Edmund Burke Vakfı’nın Reîsi ve makâle veyâ kitab hâlinde birçok neşriyâtı olan Yoram Hazony’nin (d. İsrâil, Rehovot, 1964) gün ışığına çıkardığı üzere, “daha 1903’te, Theodor Herzl, İngiliz Hâriciye Vekâleti’nden, Filistin’de, Yahûdi idâresi altında bir Yahûdi müstemlekesi têsîs edilmesine mütedâir, hattâ bu husûsta Balfour Beyânnâmesi’nden de daha ileri giden bir resmî mektub almıştı.” (“Déclaration Balfour de 1917”;

https://fr.wikipedia.org/wiki/D%C3%A9claration_Balfour_de_1917#:~:text=%C2%AB%20Cher%20Lord%20Rothschild%2C,cabinet%20et%20approuv%C3%A9e%20par%20lui.; 27.6.2024)

Bilâhare (1920) Filistin’e fevkalâde salâhiyetlerle Yüksek Âmir (High Commissioner for Palestine) tâyîn edilen ve 1925’e kadar bu mevkide, Filistin’i, milletdaşlarını kayırarak diktatörce idâre eden Sir Herbert Samuel’in İngiliz Hükûmeti için hazırladığı Ocak 1915 târihli Muhtıra’da da, [Siyonist stratejisine muvâfık olarak] Filistin’in İngiltere tarafından ilhâkı tavsıye ediliyordu. (Wikipedia’nın “Déclaration Balfour”a dâir aynı sayfasından)

Binâenaleyh, Churchill’in de belirttiği gibi, Beynelmilel Siyonizm (Türkiye’nin “Sâdık Vatandaşlar”ı dâhil) çoktan planlarını yapmış, Îtilâf Devletleri saflarında yer almış, Harbden toprak ve insan kaybı bakımından en büyük zarârla çıkacağı, hattâ sonunun geleceği besbelli olan Osmanlı İmparatorluğu, “Parvüs Efendi” (Alexandre Israel Helphand), (Farmason ve 1909 Hamburg 9. Siyonist Kongresi’ne Türkiye Murahhası olarak iştirâk eden) Moïse Cohen (nâm-ı dîğer “Munis Tekinalp”) gibi Siyonist ajanların da propagandasıyle desteklenmiş olarak, iş başındaki İttihâd ve Terakkî Komitası, yânî Sabataî-Farmason Çete (Sabataî Farmason Talat Paşa ve avenesi) tarafından İttifâk Devletleri (Merkezî İmparatorluklar) saflarında Harbe sokulmuştur. (Bu husûsu, daha evvel, Mâhir Bir Stratejist: Munis Tekinalp veyâ Moiz Kohen isimli çalışmamızda îzâh etmiştik. –Yeni Söz, 27.5-21.6.2018, her gün tam sayfa 24 tefrika. Bu çalışmamız, -1934 Trakya Hâdiseleriyle alâkalı kısım hâric- aylık Derin Tarih mecmûasının Ağustos 2018 sayısının kitab ilâvesi olarak verilmiştir.-) Bu mes’elede câlib-i dikkat bir husûs daha var: Talat Paşa, Türkiye’deki “Liberal Masonluğun” Üstâd-ı Âzamı olduğu hâlde, Osmanlı’yı, o Masonluğun merkezi olan Fransa saflarında değil de, Almanya, v.s. saflarında Harbe sürüklemiştir. Bilmiyoruz, iş başındakilerin bu tavırlarındaki sûiniyeti ve muazzam ihâneti anlamıyanları, fazlaca “sâf” mı kabûl etmek lâzım?

Çalışmamızın “Muâsır Târihimizde Siyonist-Sabataî-Mason İşbirliği” başlıklı 9. Fasl’ında, Jabotinski bahsi okunduğunda, zannederiz, Beynelmilel Siyonizmin 1. Cihân Harbi stratejisi daha iyi kavranacaktır…

2-7_392b08352d7f1df69a2a732b94b5fb68.jpg

(https://fr.wikipedia.org/wiki/D%C3%A9claration_Balfour_de_1917#:~:text=%C2%AB%20Cher%20Lord%20Rothschild%2C,cabinet%20et%20approuv%C3%A9e%20par%20lui.; 27.6.2024)

Balfour Beyânnâmesi:

“Hâriciye Vekâleti

“2 Kasım 1917

“Azîzim Lord Rothschild,

Kraliçe Hazretlerinin Hükûmeti nâmına, size, İcrâ Vekîlleri Hey’etinde görüşülüp tasvîb edildiği vechiyle, Yahûdi Âleminin Siyonizm emelinin sempatiyle karşılandığına dâir beyânnâmeyi büyük bir memnûniyetle iletiyorum.

‘Kraliçe Hazretlerinin Hükûmeti, Yahûdi Milleti için Filistin’de bir Millî Yurd’un ihdâsını lehde bir tavırla mütâlaa etmektedir ve bu hedefin tahakkukunu kolaylaştırmak için elindeki her imkânı seferber edecekdir. Bununla berâber, gerek Filistin’de mevcûd Gayr-i Yahûdi cemâatlerin medenî ve dinî haklarını, gerekse Yahûdilerin başka her memlekette sâhib oldukları hakları ve siyâsî statülerini ihlâl edecek hiçbir şey yapılmıyacağı vâzıhan anlaşılmalıdır.’

“Bu beyânnâmeyi Siyonist Federasyonu’nun bilgisine sunarsanız, size müteşekkir kalacağım.

”Arthur James Balfour.”

İşte böyle: İnsan Haklarından, “halkların kendi istikbâllerini tâyîn hakkı”ndan, Adâletten, “Beşer Kardeşliğinden”, v.s. dem vuranlar, kendilerinin suç ortaklığıyle Filistin’e sızmış, hîleyle ve cebren oraya yerleşmiş bir topluluğa, oradaki –Beyânnâme’den beş sene sonra, 1922’de dahi, umûmî nüfûsun %89’unu teşkîl eden- yerli halkın, yerli toplulukların rızâsını sormıya, meselâ bir plebisit yapmıya hiç ihtiyâc hissetmeden, re’sen, orada, ileride “Yahûdi Devleti” hâline gelecek bir “Millî Yurd” ihdâs etme karârını veriyor ve bu hedefe ulaşmak için ellerindeki bütün imkânları kullanacaklarını taahhüd ediyorlar!

Filistin’de mevcûd Gayr-i Yahûdi cemâatlerin medenî ve dinî haklarını ihlâl edecek hiçbir şey yapılmıyacağı” taahhüdü ise, -oraya bir jenosid siyâsetiyle, hîleyle ve cebren bir Yahûdi topluluğunun yerleştirilmesi zâten Gayr-i Yahûdi cemâatlerin “medenî ve dinî haklarının” açıkça bir ihlâli iken- pek rezîl bir riyâkârlıktan, ahlâksızlıktan, ancak sâfderûnların gözünü boyıyacak bir aldatmacadan başka nedir?

Siyonistler ve hempâları, bir asrı aşkın bir zamândır, ahlâksız, jenosidci siyâsetlerine hayâsızca devâm ediyor ve bu husûsta her gün yeni bir rekor kırıyorlar!

***

Churchill’in Masonluğu hakkında tafsîlât

Siyonizme ne kadar muhabbet besliyorsa Türk Miletine karşı bir o kadar husûmet hissiyle meşbû olan Winston Churchill, Cihânşümûl Masonluğun kendisiyle iftihâr ettiği bir şahsıyettir. İngiltere Müttehid Büyük Locası’nın Sitesinde, “Famous Freemasons” sayfasına girdiğimizde, hemen önümüze Churchill’in bir resmi ve hakkında aşağıdaki îzâhat çıkıyor:

Sir Winston Leonard Spencer Churchill, 1940-1945 ve 1951-1955 senelerinde Başvekîllik yapmış bir İngiliz siyâsetcisi idi.

“Pek çok kimse tarafından 20. asrın en büyük harb liderlerinden biri olarak görülen Churchill, aynı zamânda, İngiliz Ordusunun bir zâbiti, târihçi, muharrir ve san’atkâr idi. Kezâ, 1901’de ihdâs edilen Nobel Edebiyât Mükâfâtının hâmili tek İngiliz Başvekîli ve ‘ABD’nin Fahrî’ Vatandaşı pâyesi verilen ilk şahıstır.

“Churchill, şu ândaki ismi United Studholme Alliance Lodge olan 1591 numaralı Studholme Lodge’da, 24 Mayıs 1901 târihinde tekrîs edilmiş, iki ay kadar sonra, 19 Temmuz 1901’de İkinci Dereceyi, 25 Mart 1902’de de Üstâd Derecesini ihrâz etmiştir.

“Belki bilmediğiniz bir şey: Churchill’e âid önlük ve önlük cebi, Freemason’s Hall’deki Müzenin Şimâl Galerisi’nde teşhîr edilmektedir.”

(https://www.ugle.org.uk/discover-freemasonry/famous-freemasons?page=1#:~:text=Winston%20Churchill,-; 17.7.2024)

Kendisine, Eski ve Kabûl Edilmiş İskoç Riti’nin üst dereceleri de tefvîz edildi mi, bunu bilmiyoruz…