Dolar (USD)
34.06
Euro (EUR)
38.09
Gram Altın
2827.30
BIST 100
9864.24
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


​Yahudilik-Masonluk münasebeti (39)

Yahûdi-Mason neşriyâtında Mason sıfatıyle ismine rastlanılan bir Rothschild de, Baron Ferdinand James Anselm de Rothschild’dir (Pâris, 17.12.1839 – Waddesdon Manor, 17.12.1898). Londra’daki dîğer Âile ferdleriyle de yakın münâsebet içinde bulunan ve Galler Prensi’nin dostluğunu kazanmış olan Ferdinand de Rothschild, 1892’de, Londra’da, kendi ismiyle ve İngiltere Müttehid Büyük Locası’na tâbi bir Loca (Ferdinand de Rothschild Lodge) têsîs etmiş ve Locanın Üstâd-ı Muhteremliğini deruhde etmiştir. 1885’ten îtibâren Liberal Parti Millet Vekîlleri arasında yer aldı. (https://family.rothschildarchive.org/people/56-fer... 27.6.2024)

ooo_c58412c39f76ec209103b4d31bc395fe.png

İngiltere Masonluğunun nâşiriefkârı haftalık The Freemason gazetesinin 31 Aralık 1892 târihli nüshasının 1. sayfasında, Rothschild Âilesine mensûb Ferdinand de Rothschild’in ismiyle, 2420 numaralı bir Loca têsîs edildiğine dâir kısa haber…

***

İsrâil’in Têsîsinde Mason Devlet Adamlarının Rolü

Bittabi, buraya kadarki îzâhatımıza ilâve olarak, Masonluğun Siyonizme desteğinin muhtelif cephelerine dâir daha pek çok misâl verilebilir. Bunların içinde, Mason nüfûzu altındaki Devletlerin, kezâ Cem’iyet-i Akvâm ve Birleşmiş Milletler Teşkîlâtı gibi beynelmilel teşekküllerin, 19-20. asırlarda ve hâlihazırda Siyonizme verdikleri gizli-açık destek, hassaten mühimdir. Hele ki Siyonist-Mason nüfûzunun Hükûmetlerinde en fazla hissedildiği İngiltere, Amerika, Fransa, Türkiye, Rusya gibi Devletlerin desteği!

Mes’elenin bu vechesi de, pek hacimli bir kitabın mevzûu olabilir. İnşâallâh, Memleketimizde, böyle bir araştırmaya girişecek ilmî araştırmacılar çıkar! Bundan da evlâsı, bu gibi mevzûların, bir Yahûdiyât Enstitüsü ile bir Masoniyât Enstitüsü çatısı altında, yüzlerce ilmî araştırmacı tarafından ve büyük imkânlar seferber edilerek tedkîk edilmesidir. Milletimiz, bu gibi müessese ve çalışmaların idrâkinde olmadıkça ve onlara birinci derecede ehemmiyet vermedikce, ne hâlimiz, ne istikbâlimiz hakkında ümîdvâr olabiliriz!

Binâenaleyh, mes’eleyi derinlemesine ele almayı başka araştırmacılara bırakıp, burada, birkaç vesîkayle, okurlarımızı düşündürmiye çalışacağız.

Bu husûsta, belki bütün mevzûu toparlıyan, çok alâka çekici bir makâle var. Bu, Los Angeles şehrine yakın ve onun şimâlî garbindeki Thousand Oaks şehrinde, “2786 Crescent Way, Thousand Oaks, CA 91362” adresinde kâin, 807 sayılı Conejo Valley Lodge Âzâsı, 2019’da Üstâd pâyesini ihrâz etmiş Dâhiliye Mütehassısı Dr. Howard Bliman tarafından, 22 Şubat 2018 târihinde, kendi Locasının İnternet Sitesinde, “A Remarkable Connection of Freemasonry and Israel” başlığıyle neşredilen makâledir. Hem aydınlatıcı, hem de ibretâmîz bir makâle… Şöyle ki:

1) Makâle, Mason Câmiasının umûmî zihniyet ve tavrına muvâfık sûrette, Filistin halkı yok farzedilerek ve İsrâil Devletine karşı büyük bir hayrânlık hissiyle kaleme alınmıştır. İnsan Hakları ve bütün insanların kardeşliği dâvâsı güttüğünü iddiâ eden Masonluğun Münâfık çehresi bu makâlede de sırıtıyor…

2) Dr. Bliman’ın –makâlesinin sonunda işâret ettiği- slaydında kimlerin resimleri vardı ve bunlardan tek tek hangisi Masondur; bilemiyoruz… Fakat, makâlesinde birçok Devlet adamının ismini zikrettikden sonra, netîce olarak verdiği hüküm, ibret almak için kâfîdir:

“Bu slaydda resmedilen adamlar, İsrâil’in muâsır târihinde hayâtî bir rol oynadılar. Onların –biri hâric- hepsi Farmasondular!”

Dr. Howard Bliman’ın makâlesini tam metin hâlinde tercüme ederek aşağıya dercediyoruz:

“Farmasonluk ile İsrâil Arasında Dikkate Şâyân Bir Râbıta”

“1915 Mayıs’ında, Bahriye Vekîli Winston Churchill, dünyâ çapında şöhret yapmış bir kimyâger olan Dr. Chaim Weizmann’dan, 1. Cihân Harbinde kullanılan mühimmâtın kilid bir unsuru olan asetonun İngiltere’deki istihsâlini büyük mikdârda arttıracak bir usûl bulmasını istedi. İki sene sonra, Weizmann, vâdini yerine getirerek, öyle bir usûl buldu ki Harb zamânındaki İngiliz aseton istihsâli yüz misli arttı. Churchill, Weizmann’ın, harb seferberliğine yaptığı pek kıymetli katkıya teşekkürünün bir ifâdesi olarak, İngiliz Hâriciye Vekîli Arthur Balfour’u, Filistin’de bir Yahûdi Devleti kurulması husûsunda faâl bir rol almıya iknâya râzı oldu.

“2 Kasım 1917’de, Balfour, İngiltere’nin en nüfûzlu Yahûdi lideri olan Lord Walter Rothschild’e hitâben târihî ehemmiyeti hâiz bir mektub kaleme aldı. “Kraliçe Hazretlerinin Hükûmeti, Yahûdi Milleti için, Filistin’de, bir Millî Yurd kurulması husûsunda müsbet bir tavra sâhibdir” cümlesiyle başlıyan bu mektub, Filistin’in paylaştırılması ve bir Yahûdi Devleti’nin têsîsi için hukûkî temel teşkîl etti.

“Weizmann, Birleşmiş Milletler Teşkîlâtı’nda Filistin’in paylaştırılması teklîfinin reye konulmasının hemen evvelinde, Amerikan Cumhûr Reîsi Harry Truman’a baskı yapmak için, 19 Kasım 1947’de, uçakla Vaşington’a gitti. Kısa bir görüşmeden sonra, bir Yahûdi Devleti kurulması husûsunda tereddüd içinde olan Truman’ı buna iknâ etti. Müteâkiben, Truman, BMT’de paylaştırma lehinde karâr verilmesi için elindeki bütün imkânları kullandı.

“BMT’nin 29 Kasım 1947 toplantısında, 33 lehte, 10 aleyhde ve 13 müstenkif rey verildi ve BMT’nin işbu 181 Sayılı Karârı, asrî İsrâil Devleti’nin têsîsinin milletler arası hukûkî temeli oldu.

“14 Mayıs 1948 târihinde, başında David Ben Guryon’un bulunduğu Filistin İçin Yahûdi Ajansı, [müstakil] bir İsrâil Devleti kurulduğunu îlân etti ve îlândan hemen birkaç dakîka sonra, Truman, İsrâil Devleti’ni tanıdı. Ertesi gün, İngiliz mandası nihâyet buldu ve asrî İsrâil doğmuş oldu. Beklendiğinin aksine ve muâsır devirdeki her memleketten daha fazla tehdîde mârûz bulunmasına rağmen, İsrâil, hayâtta kalmayı başardı ve şu yetmişinci senesinde inkişâfa devâm ediyor.

“David Ben Guryon, bu Devletin ilk Başvekîli ve Chaim Weizmann da ilk Cumhûr Reîsi oldu.

“Bu slaydda resmedilen adamlar, İsrâil’in muâsır târihinde hayâtî bir rol oynadılar. Onların –biri hâric- hepsi Farmasondular!”

(https://conejomasons.org/events/news/a-remarkable-... 17.7.2024)

igoi_d77b87af6eb4db614f854b8ba2a84aa3.png

(https://conejomasons.org/events/news/a-remarkable-... 17.7.2024)

ABD’nin Los Angeles şehrine yakın ve onun şimâlî garbindeki Thousand Oaks şehrinde faâliyet gösteren Conejo Valley Locası’nın Sitesinde, Mason Üstâdı Dr. Howard Bliman’ın “Farmasonluk ile İsrâil Arasında Dikkate Şâyân Bir Râbıta” başlıklı makâlesi… Vatanı gasbedilen Filistin halkını yok farzederek, “kahraman” İsrâil Devleti’nin, Farmason Devlet adamlarının müzâhereti sâyesinde nasıl kurulup dîğer Devletler tarafından tanındığına dikkati çekiyor…

***