Dolar (USD)
34.06
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2827.87
BIST 100
9870.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


​YAHÛDİLİK-MASONLUK MÜNÂSEBETİ (38)

Roma ve Kudüs kitabından iktibâs edilmiş şu üç parça, onun Siyonizme dâir (Weill’inkiyle de örtüşen) fikirlerini ve stratejisini anlamıya kâfîdir:

“Irkıma yönelik düşmanca peşîn hükümlere tahammül edemem; zîrâ, cihân târihinde en mühim rolü oynıyan, bu ırktır ve âtîde oynıyacağı rol, daha da büyük olacaktır. Hele, babalarımızın mukaddes diline yönelik hasmâne peşîn hükümlere karşı daha da tahammülsüzüm! O hasmâne peşîn hükümler ki tâ mezarlara kadar Yahûdi hayâtının tamâmından İbrânîceyi silmek şeklinde tezâhür ediyor ve mezar taşlarına İbrânîce yerine Almanca kitâbeler hâkkediliyor… (Je ne peux tolérer les préjugés hostiles à ma propre race, car cette race a joué dans l'histoire universelle le rôle le plus important et elle est appelée à jouer un rôle plus grand encore dans l'avenir. Je peux encore moins accepter ce préjugé hostile à la langue sacrée de nos pères qui pousse à supprimer l'hébreu dans l'ensemble de la vie juive et jusque dans les cimetières où l'on préfère des inscriptions en allemand.)”

“Yahûdi çocuklarına ve genclerine Filistin’de zirâat yapmayı öğretmek için bir zirâat mektebi kurulması lâzımdır. […] (Oralarda, muhtemel) taarruzlara karşı Cemâati koruyacak askerî tâlim görmüş Yahûdilere ihtiyâc vardır. (Il faudra créer une école d'agriculture pour apprendre aux enfants et aux jeunes Juifs la pratique de l'agriculture en Palestine [...]. Il faudra employer des Juifs ayant une formation militaire pour assurer la défense contre les attaques.)”

“Müşterek bir millî arâzî iktisâb etmek lâzım. Emeği himâye edip inkişâfını sağlıyacak meşrû bir vazıyet hâsıl etmek lâzım. Mûsevîlik umdelerine [Mûsâ Şerîatine], yânî Sosyalizme muvâfık Yahûdi zirâat, sanâyi ve ticâret şirketleri têsîs etmek lâzım. Yahûdiliğin Şark’ta ayağa kalkmasını têmîn edecek temeller bunlardır. (Il faut acquérir une terre nationale commune. Il faut créer une situation légale qui protège le travail et permette son développement. Il faut fonder des sociétés juives d'agriculture, d'industrie et de commerce, selon des principes mosaïques, c'est-à-dire socialistes. Ce sont les bases qui permettront au judaïsme de se relever en Orient.)” (https://fr.wikipedia.org/wiki/Moses_Hess; 10.7.2024)

Siyonist Rothschild Âilesinin Masonlukla Alâkası

Yukarıda, büyük bankacı ve müteşebbis Rothschild Âilesinin Siyonist faâliyetleri hakkında bir hayli îzâhatta bulunduk.

Wikipedia Ansiklopedisi’nde, bu âilenin 19. asırdaki muazzam iktisâdî kudreti hakkında şöyle bir tesbît var:

“19. asırda, Rothschild Âilesi, dünyânın ve muâsır târihin en büyük husûsî servetine sâhib bulunuyordu. (Au XIXe siècle, la famille Rothschild possédait la plus grande fortune privée au monde et dans l’histoire moderne.)” (https://en.wikipedia.org/wiki/Rothschild_family; 23.6.2024)

Bu muazzam serveti, cömerdce, Müslüman-Arab vatanı Filistin’de bir Yahûdi Devleti kurulması için seferber eden bu Siyonist hânedân, başından îtibâren Masonluğa büyük teveccüh göstermiş, onu desteklediği gibi, onun desteğini de almıştı.

Bu husûsta, daha evvel Archives Juives’de neşredilen iki makâlesine birkaç def’a atıfta bulunduğumuz Schreiber şu bilgiyi veriyor:

“Reinach’larla berâber Rothschild’ler de bâzı ferdleri Farmason olan büyük Yahûdi âilelerinden biridir. Hânedânın müessisinin oğlu ve Compiègne Belediye Reîsi Baron James de Rothschild ile dört kardeşinden ikisi (Charles ve Anselme), -Yüksek Dereceler üzerinde söz sâhibi idârî bir teşekkül olan- Eski ve Kabûl Edilmiş İskoç Riti Yüksek Şûrâsı’nın Yüksek Dereceli idârecileri idiler. (Aux côtés des Reinach, les Rothschild sont une autre grande famille juive dont certains membres sont francs-maçons. Le baron James de Rothschild, fils du fondateur de la dynastie et maire de Compiègne, ainsi que deux de ses quatre frères, Charles et Anselme, sont dignitaires du Suprême Conseil du Rite écossais ancien et accepté, entité administrative qui gère les hauts grades.)” (Jean-Philippe Schreiber, “Les élites politiques juives et la franc-maçonnerie dans la France du XIXe siècle (19. Asır Fransa’sında Yahûdi Siyâsî Elitleri ve Farmasonluk)”, Archives Juives, 2010-2: 43/58-69; https://www.cairn.info/revue-archives-juives1-2010-2-page-58.htm; 26.6.2024)

Burada Yüksek Dereceli Masonlar olarak isimleri zikredilen üç Rothschild, Hânedânın müessisi olan Mayer Amschel Rothschild’in beş oğlundan üçüdür.

1-5_1316606f179940afdbc2deaee6954efe.jpg

Schreiber’e nazaran, Mayer Amschel Rothchild tarafından kurulan bankacı hânedânının ikinci neslindeki beş kardeşten (yukarıda resimleri görülen) üçü, Yüksek Dereceli Farmasondu… (Resimlerin üçü de, Wikipedia’dan iktibâs edilmiştir.) Hakîkatte, bunlara, bir de, Hânedânın Londra şûbesini têsîs eden Nathan Mayer de Rothschild’in ilâve edilmesi lâzım. Yahûdi-Mason neşriyâtında isimleri zikredilen (Ferdinand James Anselm de Rothschild’le berâber) beş Farmason Rothschild’in mevcûdiyeti, bu Siyonist âile ile Cihânşümûl Masonluk arasındaki sıkı bağlara dâir mühim bir ipucudur. Âiledeki pek muhtemel dîğer Farmason şahsıyetlerin isimlerini zikretmeyi mahzûrlu görüyor olsalar gerek…

***

Baba Rothschild’in beş oğlunun her biri, Avrupa’nın beş farklı memleketinin büyük şehirlerinde, Âilenin ve Rothschild İktisâdî İmparatorluğunun birer şûbesini teşkîl etmişlerdi ve birbirleriyle sıkı irtibât hâlinde faâliyet gösteriyorlardı.

Metinde ilk olarak zikredilen James (Jakob) Mayer de Rothschild (Frankfurt, 15.5.1792 – Pâris, 15.11.1868), Baba Rothschild’in çocuklarının en küçüğü idi ve Pâris’e yerleşmişti.

Metinde “Anselme” olarak zikredilen Amschel Mayer von Rothschild’in (Frankfurt, 12.6.1773 – a.y., 6.12.1885) faâliyet merkezi, Frankfurt idi. Zürriyeti olmadığından, kardeşi Carl Mayer’in oğullarını kendine vâris yaptı.

Yine metinde “Charles” ismiyle zikredilen Carl Mayer von Rothschild (Frankfurt, 24.4.1788 – a.y., 10.3.1855), Napoli’yi kendine üs edinmişti.

Dîğer iki oğuldan Salomon Mayer von Rothschild (Frankfurt, 9.9.1774 – Pâris, 27.7.1855), Âilenin ve İmparatorluğun Viyana ve Nathan Mayer de Rothschild (Frankfurt, 16.9.1777 – Londra, 28.7.1836), Londra kollarına vücûd verdiler.

Her ne kadar, Schreiber, kardeşlerden Nathan Mayer de Rothschild’i Masonlar arasında zikretmiyorsa da, yukarıda, “Yahûdilik, Masonluk ve İsrâil” başlıklı makâlesine mürâcaat ettiğimiz İsrâilli Farmason, fanatik Türk düşmanı ve Le Grand Orient au Moyen Orient (Orta-Şark’ta Meşrik-ı Âzam) kitabının (Éditions Edetis, 2015, 332 p.) müellifi Klod Frydman’ın, bu ismi de, Mason Siyonistler arasına kattığını ve onun gibi, Montefiore gibi Masonların faâliyetleri sebebiyle: “İngiliz Masonluğu olmasa, günümüzün İsrâil Devleti de olmazdı!” sözünün ortaya atıldığını kaydettiğini görmüştük. (Frydman, 1.7.2018, http://frblogs.timesofisrael.com/judaisme-franc-maconnerie-et-israel/; 20.3.2019)

Dahası, İsrâil Hâkim Büyük Âmiri Leon Zeldis ile Prof. Aubrey Newman’dan, Nathan Mayer de Rothschild’in Masonluğu hakkında daha sarîh bilgi edinmiştik. Buna göre, Levi Barent Cohen’in kızlarıyle evlenmiş olan Sir Moses Montefiore ve Baron Nathan Mayer de Rothschild bacanak ve iş ortağıdırlar ve Rothschild, 1802’de Emulation Locası’nda, Montefiore ise, 1812’de Moira Locası’nda tekrîs edilmişlerdir. Onlar, Siyonizm noktainazarından, aynı zamânda dâvâ arkadaşlarıdır.

Böylece Yahûdi-Mason kaynaklarından dördünün Mason olduğunu öğrendiğimiz Rothschild kardeşlerin beşincisi olan Salomon Mayer von Rothschild’in de Masonluğa intisâb etmiş olması, herhâlde beklenen bir hâldir…

2-6_946eb94cafeb774f6aedfbb88bf2cc3a.jpg

***