Dolar (USD)
34.07
Euro (EUR)
38.11
Gram Altın
2828.47
BIST 100
9870.43
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


​YAHÛDİLİK-MASONLUK MÜNÂSEBETİ (37)

“Basît zekâlar”ın istihzâlarına rağmen, Siyonist projeleri adım adım hayâta geçirildi ve vetîre, devâm ediyor

Görüldüğü gibi, Siyonizmin bütün bu projeleri, Herzl’den çok evvel ortaya konulmuş ve bilâhare, adım adım, tahakkuk ettirilmiştir. O zamân, bunları ancak bir rü’yâ, bir ham hayâl olarak görenlere, Alexandre Weill, dâvâsına kuvvetle inanmış bir adam tavrıyle mukâbele ediyordu:

“Basît zekâlara her şey imkânsız görünür! Bu rü’yâ, pekâlâ hakîkat olacaktır, zîrâ İsrâil Oğullarının vatanlarına dönüşüyle berâber yeni bir çığır açılacak, bütün milletler, Tek Allâh’ı, tek îmânı, tek şerîati ikrâr edecekler, nihâyet, bütün dünyânın onca zamândır beklediği sulh, âsâyiş ve kardeşlik çağı başlıyacaktır! (Tout paraît impossible aux esprits ordinaires… Réalisable, ce rêve l'est certainement, car s'il s'accompagne de la reconnaissance par les nations de l'existence ‘d'un seul Dieu, d'une seule foi, d'une seule loi’, le retour d'Israël sur sa Terre inaugurera enfin cette ère de paix, d'ordre et de fraternité à laquelle le monde aspire depuis si longtemps.)” (Friedemann 1976)

Siyonist-Mason Mesîhciliği: Propaganda başka, fiiliyât başka!

Netîce olarak ve bekleneeği üzere, Weill’de de, “Târihî Vatan”a avdet, Mesîhcilik akîdesiyle iç içe geçiyor. Mesîhcilik, yânî Farmasonluğun da hedefi olduğu vechiyle, bütün dînlerin, masonî bir telakkîyle ve Masonluğun şemsiyesi altında birleştirilmesi ve “Güzîdeler”in idâre edeceği bir Dünyâ Hükûmeti têsîsi…

Yahûdi ve Farmasonların rehberliğinde yeryüzünde sulh ve sükûnun hüküm sürmesi, Emperyalizmin, gizli-âşikâr müstemlekeciliğin ve insan istismârının ortadan kalması, İnsanlık Âlemine kardeşlik rûhunun hâkim olması gibi düstûrlara gelince, Farmasonluğun bütün dünyâdaki üç asırlık ve Siyonizmin de, husûsen son bir buçuk asırlık târihlerinin şahâdeti, onların, bu düstûrların samîmî havârîleri oldukları iddiâsını tekzîb etmek için kâfîdir!

Aşağıdaki satırları okumalı ve Weill ve mümâsillerine sormalı:

Filistinliler insan değil mi? Daha bir avuc Filistinlinin hakkını gözetmiyen, bilakis onlara “haşerât” muâmelesini revâ görenler, İnsanlık Âleminin tamâmına nasıl sulh ve sükûn getirebilir, kardeşlik rûhunu hâkim kılabilirler? Üstelik, Jenosidci Siyonist Devlet’i kurmanın ancak bütün bir İnsanlık Âleminin maddî-mânevî istismârı sâyesinde mümkün olabildiği son bir buçuk asırdır müşâhede edilip dururken!

Yine sormalı:

Sizde, İnsan Haklarına, yânî insana saygı olsa, Vicdân Hürriyetini hiçe sayarak, Münâfıkça usûllerle insanları kendi dînlerinden koparıp onlara bir safsatadan başka bir şey olmıyan “Cihânşümûl Dîn”inizi dayatır mıydınız?

Benzeri bir suâl de, Siyonist ve Farmason “Güzîdeler”in idâresi altındaki bir “Dünyâ Hükûmeti” bahis mevzûu edilerek yöneltilebilir…

yuopyp_4caefe0ece91e3bff79e5695ae386ac6.jpg

(http://www.judaisme-alsalor.fr/perso/axweill/index... 9.7.2024)

La Renaissance par les Émules d’Hiram Locası’nın Siyonist Hareketine öncülük eden bir başka müntesibi: Alexandre Weill…

***

Aşağıdaki pasajları, Friedemann, onun, her ikisi de 1888’de neşredilen Epîtres cinglantes à M. Drumont (Mösyö Drumont’a Kamçılayıcı Mektublar) ve Le Centenaire de l'émancipation des Juifs (Yahûdilerin Serbestleşmesinin Yüzüncü Senesi) ünvânlı kitablarından naklediyor:

“Size bir îtirâfta bulunayım: Şâyed Filistin’de, hahamların saçma dînini değil de, (…) Mûsâ’nın yabancı unsurlardan ayıklanmış Cihânşümûl Dînini hükümfermâ kılan bir Cumhûriyet olsaydı, (…) sizi zevkle terkedip gider Kudüs’de ölürdüm! (Je veux vous faire un aveu. S'il y avait en Palestine une République juive ayant proclamé, non la religion stupide des rabbins (…) mais la religion universelle épurée de Moïse (…) je vous quitterais avec délice pour aller mourir à Jérusalem.) […]

“Enbiyânın bahsettiği Cihânşümûl Dînin bir nümûnesini ortaya koymak için ve bütün milletler, Mûsâ’nın lafzıyle: ‘Bu Milletin kânûnları, akla ve adâlete muvâfık ne güzel kânûnlardır ve hakîkaten, bu küçük millet de Allâh’ın kadri yüce bir milletidir’ desinler diye Yahûdilerin Kudüs’e dönmesi, şarttır! (il faut que les Juifs retournent à Jérusalem y rétablir le modèle de la religion universelle dont parlent les prophètes et pour que toutes les nations disent selon la parole de Moïse : ‘Quelles belles lois de raison et de justice que les lois de ce peuple et que cette petite nation est un grand peuple de Dieu’.)

“Ve bu milletler, şevkle bu kânûnları taklîd etmek istiyeceklerdir. Evet, bir gün gelecek, bütün milletler, Kiros’un devrinde olduğu gibi, İsrâil Milletini ecdâdının diyârına gönderecek ve onlara refâkat etmek için eteklerine sarılacaklardır. Bütün siyâsî hareketler, hattâ Yahûdi aleyhdârı hareketler dahi, bu netîcenin istihsâline hizmet ediyorlar. (Et ces nations ne demanderont pas mieux que d'imiter ces lois. Oui, le temps viendra où tous les peuples, comme du temps de Cyrus, renverront le peuple d'Israël dans le pays de leurs ancêtres et s'attacheront aux pans de leurs habits pour les y accompagner. Tous les mouvements politiques y contribuent, même les mouvements antisémitiques.)” (Friedemann 1976)

Bir dîğer Siyonist muharrir ve feylesof: Moses Hess

La Renaissance par les Émules d’Hiram Locası’nın Siyonizmin öncülerinden olan bir dîğer müntesibi Moses (Moïse veyâ Moshe) Hess’dir (Bonn, 21.6.1812 – Pâris, 6.4.1875). Yakın dostu ve Loca arkadaşı Alexandre Weill’in fazla tanınmamasına mukâbil, “Spinozacı [yânî Panteist] feylesof Hess” (Schreiber 2007), Siyonistliği kadar Komünist İhtilâlciliği ile de pek meşhûr bir sîmâdır.

Siyonizm-Masonluk-Komünizm münâsebetinin müşahhas bir timsâli olan Moses Hess, bir İsrâil Sitesinin ifâdesiyle:

“Sosyalizmin ilk tarafdârlarından biri ve bilâhare ‘Siyonizm’ tâbir edilen cereyânın bir öncüsü olmuştur. Almanya’nın Renanya bölgesine mensûb Liberal iş adamları tarafından kurulmuş, Radikal temâyüllü Rheinische Zeitung gazetesinin muhâbiri sıfatıyle Pâris’de yaşıyordu. Aynı gazetede çalışan Karl Marx’ın bir dostu ve iş arkadaşı idi. 1840’lı senelerin başlarında, müstakbel Komünist lideri Engels’e Komünizmi tanıtan, Hess’dir.” (https://101israel.com/moses-moshe-hess/; 10.7.2024)

Aynı İsrâil Sitesine nazaran, 1875’te Pâris’de öldüğü zamân, Köln’deki Yahûdi Mezarlığına defnedildi; fakat, 1961’de, naaşı, buradan İsrâil’deki Kinneret Mezarlığı’na nakledildi. Nachman Syrkin, Ber Borochov ve Berl Katznelson gibi daha başka Sosyalist-Siyonistlerin kabirleri de, onunkinin yanı başındadır.

1862’de Almanca têlîf edilmiş Roma ve Kudüs; Son Millî Mes’ele isimli kitabı, bilhassa Yahûdi Âlemi üzerinde yaptığı têsîr noktainazarından, Siyonizmin târihinde bir dönüm noktası sayılır. Bu kitabdan, Alliance Israélite Universelle Âzâsı olduğu ve bu teşekküle 1866’da Joseph Natonek tarafından teklîf edilen Filistin’de Yahûdilerin iskân edilmesine dâir planı desteklediği öğreniliyor. (https://fr.wikipedia.org/wiki/Moses_Hess; 10.7.2024)

jytju_17b2a17de91932d99a3b01ea8333d277.jpg

(https://en.wikipedia.org/wiki/Moses_Hess#/media/Fi....jpg; 14.7.2024)

Siyonizm-Masonluk-Komünizm münâsebetinin müşahhas bir timsâli olan Moses Hess…

***