Dolar (USD)
34.06
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2827.87
BIST 100
9870.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Yahûdilik-Masonluk münâsebeti (32)

İngiltere'de, hem Nathan de Rotschild, hem de oğlu [?] James dahi Masonluğa intisâb etmişlerdi. Aynen Kraliçe Victoria tarafından kendisine asâlet ünvânı verilen Londra Belediye Reîsi Sir Moses Montefiore gibi… Rothschild ve Montefiore, Siyonist Hareketi içindeki faâliyetleriyle, şu sözün söylenmesine sebeb oldular: ‘İngiliz Masonluğu olmasa, günümüzün İsrâil Devleti de olmazdı!'

12_5414e1cbe2ab41b14ad21119a4a09309.PNG

(https://www.bibliotheque-numerique-aiu.org/viewer/16811/?offset=#page=19&viewer=picture&o=bookmarks&n=0&q=; 21.4.2024)

1870’te, Yafa civârında, Siyonizm-Masonluk işbirliğiyle têsîs edilen Mikveh İsrael (İsrâil’in Ümîdi) Zirâat Mektebi’nin 1927’de Tel-Aviv’de neşredilen İbrânîce-Fransızca Programme’ının kapağı ile 20-21. sayfaları…

David Ben Guryon: “Hayır, İsrâil Devleti’nin menşêi, ne Balfour Beyânnâmesidir, ne Herzl’in ilk (Siyonist) Kongresi, ne de Hovevei Zion (Siyon Âşıkları)! Onun menşêi, Mikveh İsrael’dir!” tesbîtinde bulunuyor…

***

Ojalvo, yukarıda tam künyesini verdiğimiz aynı makâlesinde, Fransa’nın İsrâil Büyük Elçisi Francis Huré’den naklen, Ben Guryon’un, mezkûr tesbîti daha da kuvvetle ifâde eden bir sözüne daha yer veriyor:

“Hayır, İsrâil Devleti’nin menşêi, ne Balfour Beyânnâmesidir, ne Herzl’in ilk (Siyonist) Kongresi, ne de Hovevei Zion (Siyon Âşıkları)! Onun menşêi, Mikveh İsrael’dir! (No, the origin of modern Israel is not the Balfour Declaration, nor the first –Zionist- congress of Herzl, nor the Hovevei Zion; It is Mikveh Israel!)”

İsrâil’in têsîs vetîresi, Siyonizm-Masonluk işbirliğiyle başladı

İşte buraya kadar îzâh ettiğimiz şu vetîre, tam bir Siyonist-Mason işbirliğinin mahsûlüdür. Zîrâ, Siyonizmi kuvveden fiile çıkaran bu şahsıyetlerin tamâmı Masondur ve elbette (Masonluğun mantığı îcâbı) merbût bulundukları Locaların ve Büyük Locaların tasvîb ve desteğine sâhibdirler. Muhakkak ki, öyle olmasaydı, bu tavırları Masonluğa aykırı görülseydi, ihrâc edilir veyâ, en azından, takbîh edilirlerdi…

İngiliz Masonluğu olmasa, günümüzün İsrâil Devleti de olmazdı!”

Evvelâ, bu husûsta, İsrâilli (şedîd bir Türk düşmanı olan) Farmason, Le Grand Orient au Moyen Orient (Orta-Şark’ta Meşrik-ı Âzam) kitabının (Éditions Edetis, 2015, 332 p.) müellifi, Bilgi-İşlem Mühendisi Klod Frydman’ın The Times of Israel ve Étoile d’Israel Locası sitelerinde neşredilen “Judaïsme, franc-maçonnerie et Israël” başlıklı makâlesindeki umûmî tesbîti nakledelim:

“Fransa'da, Farmason Avukat, 1870 Muvakkat Hükûmetinde Adliye Vekîli Adolphe Crémieux, Fransa Meşrik-ı Âzamı'na intisâb etmiş, kendi Obediyansının [doğrusu: EKEİR’i tâkîb eden Yüksek Şûrâ’nın] en üst derecelerine kadar yükselmişti. O, Victor Schoelcher ile berâber, köleliğin lâğvı için mücâdele etti; Charles Netter ve Haham Élie Aristide Astruc gibi başka Masonlarla müştereken Alliance Israélite Universelle'i kurdu.

“İngiltere'de, hem Nathan de Rotschild, hem de oğlu [?] James dahi Masonluğa intisâb etmişlerdi. Aynen Kraliçe Victoria tarafından kendisine asâlet ünvânı verilen Londra Belediye Reîsi Sir Moses Montefiore gibi… Rothschild ve Montefiore, Siyonist Hareketi içindeki faâliyetleriyle, şu sözün söylenmesine sebeb oldular:

‘İngiliz Masonluğu olmasa, günümüzün İsrâil Devleti de olmazdı!'

“Siyonist Hareketi, 1860'lı senelerde, onların iştirâkiyle lanse edilmiştir. (Par leur activité dans le mouvement sioniste, Rothschild et Montefiore ont permis de dire que « sans la franc-maçonnerie britannique, il n’y aurait pas eu d’Etat d’Israël contemporain ». Le mouvement sioniste fut lancé, avec leur participation, au Royaume-Uni dans les années 1860.) […]

“Moses Montefiore, Kudüs'deki ilk Genc Kız Mektebi'nin müessisidir. Nathan de Rothschild de, yeni muhâcirlerin ve Kudüs Yahûdilerinin toprağı işlemeyi öğrendikleri Petah-Tikva isimli zirâat köyünü kurmuştur. 1870'te, İsrâil'in ilk zirâat mektebi olan Mikveh İsrael'i têsîs etmek ise, yine bir Farmason olan Charles Netter'e düşmüştür…” (https://frblogs.timesofisrael.com/judaisme-franc-maconnerie-et-israel/; 5.4.2024) 5.4.2024) (https://sites.google.com/site/netisr2/; 13.4.2024)

21_6dfd4439537da637b6ba759c98dfb4f3.PNG

(Frydman, 1.7.2018, http://frblogs.timesofisrael.com/judaisme-franc-maconnerie-et-israel/; 20.3.2019)

İsrâilli fanatik Türk düşmanı, Farmason Klod Frydman’ın makâlesi… Siyonistler: “İngiliz Masonluğu olmasa, günümüzün İsrâil Devleti de olmazdı!” diyorlar… (İlk def’a, Yeni Söz, 26.4.2019/216’da neşrettik.)

***

Leon Zeldis’in verdiği mâlûmât

İsrâil’de Hâkim Büyük Âmir olan Leon Zeldis’in yukarıda atıfta bulunduğumuz “Some Sephardic Jews in Freemasonry” başlıklı makâlesinden, Siyonist Hareketinde büyük mevkileri olan Montefiore ve Nathan Rothschild’in Masonluğu hakkında sarîh bilgiler ediniyoruz:

“Montefiore, İtalya’nın Livorno şehrinde doğmuştur. 1812’de Moira Locası’nda tekrîs edilmiş faâl bir Masondu. Bacanağı Nathan Mayer Rothschild ise, ondan on sene evvel, Emulation Locası’nda tekrîs edilmişti. Montefiore ve Rothschild, Levi Barent Cohen’in kızları olan iki kız kardeş ile evliydiler.”