Dolar (USD)
34.06
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2827.87
BIST 100
9870.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Yahûdilik-Masonluk münâsebeti (26)

1_27954ee5536235a8dc8ff5e4ec592e31.jpg

(Merkezi İngiltere’de bulunan Save The Children isimli beynelmilel teşekkülün araştırması: “Gazze’de, 21.000 çocuk kayıb!” - Yeni Söz ve Sabah, 25.6.2024, s. 1-)

FİLİSTİN’DE ÇOCUK JENOSİDİ…

Beynelmilel Siyonizm, son jenosidci harbinde de, Jenosid Cürmünün Önlenmesi ve Cezâlandırılmasına Dâir 9 Aralık 1948 Târihli Birleşmiş Milletler Sözleşmesi’nin II. Maddesinde “jenosid” olarak târif edilen bütün cürümleri işledi, işlemiye devâm ediyor! Siyonist nüfûzu altındaki bütün Devletler de jenosid cürmünde ona destek oluyor! Vicdânı kararmamış insanlar ise, Siyonizmin pervâsızca sürüp giden cürümleri karşısında acz içinde, hâdiselere seyirci kalıyor, cânîleri durdurmak ve cezâlandırmak için hiçbir şey yapamıyor!

***

8. Fasıl:

Siyonizme Masonluğun Desteği

Destek, Siyonistlerin Filistin’e yerleştirilmesiyle başlıyor

Masonluğun Siyonizme desteğine dâir o kadar çok vâkıa vardır ki bunların hepsinin îzâhı oldukça hacimli bir kitabın mevzûu olabilir… Bunlardan en mühimmi, herhâlde, adım adım, Yahûdilerin Filistin’e yerleştirilmesi ve İsrâil’in têsîsiyle netîcelenecek vetîrenin başlatılmasına dâir olanlardır.

Bittabi, Masonluk, bu kadarla da kalmadı; İsrâil Devleti’nin têsîsinde, dîğer Devletler tarafından tanınmasında ve “Nil’den Fırat’a” istikâmetinde mütemâdiyen genişlemesinde de hep devrede oldu…

Mikveh İsrael, Montefiore’lar, Rothschild’ler, Crémieux’ler, Netter’ler, Alliance Israélite Universelle

Artık iyice biliniyor ki İsrâil Devleti’nin têsîsiyle netîcelenen vetîrenin başlangıcı, Montefiore’un Filistin’deki Yahûdi iskânı faâliyetleri ise de, büyük dönemeci, 1870’te, Yafa’nın şarkında Mikveh İsrael (İsrâil’in Ümîdi) Zirâat Mektebi’nin têsîsidir.

Bu mekteb, Alliance Israélite Universelle nâmına Charles Netter’in idâresi altında têsîs edilmiş olmakla berâber, onlar da Montefiore’lar, Rothschild’ler, Crémieux’ler gibi dünyâ çapında faâliyet gösteren Siyonist liderler ve dahası, bütün bir Siyonist ve Farmason Âlemi tarafından desteklenmekteydiler.

Montefiore, Rothschild, Crémieux ve daha birçok Siyonist lider, her memleketten Yahûdilerin bir kısmını Filistin’e yerleştirip orada kök salmalarını sağlıyarak adım adım müstakil ve vâsi İsrâil Devleti’ne doğru yürümeyi planlıyorlardı. Bunun için Filistin’de geniş arâzîler satın almaları, çiftlikler, köyler, mektebler, sınâî têsîsler kurmaları ve aynı zamânda bu müstemlekeci toplulukları, savaşçı, silâhlı teşkîlâtlar hâline getirmeleri lâzımdı. Filistin’i Türk ve Arab Müslümanların elinden almak, onları imhâ veyâ tehcîr yoluyle vatanlarından atmak ancak bu sûretle mümkün olabilirdi.

Tabiî, her şeyden evvel, bu muhâcir topluluklara toprağı işlemeyi, zirâatci olmayı öğretmek lâzımdı; o topraklara kök salmak evvelâ böyle bir faâliyetle mümkündü. Bu, aynı zamânda, asırlardır bedenî çalışmalardan uzak kalmış Yahûdi topluluklarına yeni bir rûh ve cevvâliyet kazandıracaktı…

Montefiore, bu istikâmette bir teşebbüste bulunmuştu; fakat onu, çok daha planlı ve semereli bir hâle getiren Alliance’ın Mikveh İsrael’i oldu.

2_28c3970b56a41bb1c7833ca8c17526b3.jpg

Theodor Herzl’den çok evvel, 19. asrın ortalarında, Müslüman-Arab vatanı Filistin’de, “Arz-ı Mev’ûd” ve “Târihî Vatan” masalına istinâden, İsrâil Devleti’nin têsîsine mâtûf ilk ehemmiyete şâyân faâliyetlerin âmili, 100 yaşını geçmiş olarak ölen Fanatik Siyonist Sir Moses Haim Montefiore’un genclik ve ihtiyârlık resimleri ile -İngiltere’nin cenûbunda, deniz kıyısındaki- Ramsgate şehrinde kâin, tamâmı 24 dönüm olan arâzî üzerinde inşâ edilmiş muazzam mâlikânesi… Osmanlı İmparatorluğu’nun izmihlâlini Siyonist âmiline ağırlık vermeden îzâh etmiye kalkışan araştırmacılar, “sahîh ilim adamı” vasfına lâyık olabilirler mi?

***

“Eretz İsrael’in bânîsi” Sir Montefiore

“Bütün hayâtını çok gayretli bir Siyonist olarak geçiren” –hem baba, hem anne tarafından- Sefarad Yahûdisi Sir Moses Haim Montefiore (İtalya, Livorno, 24.10.1784 – İngiltere, Ramsgate, 28.7.1885), bu istikâmette ilk adımları atmış, Filistin’e def’alarca (tam olarak yedi def’a) seyâhat ederek orada zemîni yoklamış, İngiltere’nin himâyesinden aldığı kuvvetle de, Temmuz 1838’de, Kavalalı Mehmed Ali Paşa ile görüşmüş, ondan, Filistin’de geniş arâzîler satın alıp Yahûdi köyleri kurmak için müsâade koparmış, fakat Paşa’nın Sûriye ve Filistin’de hâkimiyetini kaybetmesi üzerine, projesi, muvakkaten, akâmete uğramış, buna rağmen, devâm ettirdiği ısrârlı faâliyetleri semeresiz kalmamıştır.

Montefiore’un, kâhir ekseriyetleri îtibâriyle dünyâdan bîhaber, cehâlet ve sefâlet içinde yaşıyan Müslümanların “bakar kör” nazarları altında, Filistin’de “Nil’den Fırat’a kadar” bir Yahûdi Devleti’nin yolunu açan başlıca faâliyetleri şunlardır:

- 1940’lı senelerde, İngiltere’nin Şam Konsolosu Charles Henry Churchill ile devâmlı mektublaşıyor ve İngiltere’deki büyük nüfûzunu kullanarak, onun, Yahûdilerin Filistin’e yerleşmeleri lehinde müdâhale etmesini têmîn ediyordu.

- 1854-1860: Amerikan Sefarad Yahûdisi Judah Touro’nun siyonist faâliyetler için harcanmasını vasıyet ederek kendisine mîrâs bıraktığı büyük meblağı da kullanarak, evvelâ (1855), Yafa civârında, Yahûdilere zirâati öğretmek maksadıyle kullanılmak üzere büyük bir meyva bahçesi satın aldı. 1860’ta, Kudüs şehrinin dışında, bir Yahûdi iskân merkezi (colonie résidentielle; Mişkenot Şa’ananim) ve bir Kimsesizler Yurdu kurdu. Filistin’de yeni Yahûdi Cemâatinin (Yişuv) başlangıcı, mezkûr iskân merkezi oldu.