Dolar (USD)
34.06
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2827.87
BIST 100
9870.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Yahûdilik-Masonluk münâsebeti (23)

resim1_f563b32bbafc2eacaa45bd12a9375d29.jpg

Mustafa Kemâl’in bütün Totaliter Şeflik devri zarfında intişâr eden Bene Berit XI. Kolu’nun nâşiriefkârı Hamenora’nın ilk sayısı ile Ocak-Şubat-Mart 1937 sayısının kapakları:

- Solda, Hamenora, Organe mensuel des Béné Bérith du District d’Orient No XI, Janvier-Février-Mars 1923, numéros 1-3…

- Sağda, Hamenora, Janvier-Février-Mars 1937, 15. année, numéros 1, 2, 3…

Mecmûanın Sâhibi ve Yazı İşlerinden Mes’ûl Müdürü; Aşkenaz Hahambaşısı, Fakîrleri Koruma [Bene Berit] Cem’iyet-i Hayriyesi ve Mûsevî Lisesi’nin başlıca Müessislerinden, Siyonist Hareketinin Liderlerinden ve Mustafa Kemâl’in büyük teveccüh gösterdiği Dr. David Markus’dur…

Bene Berit’ten İsrâil’in son jenosidci harbine “kayıtsız, şartsız destek”

Ekim 2023’ten beri, İsrâil, bir asırdır mazlûm, mağdûr, bîçâre Filistin halkına karşı tâkîb ettiği jenosid siyâsetini zirveye taşımış bulunuyor!

İnternet, televizyon, cep telefonu gibi asrî haberleşme vâsıtalarının sağladığı imkânlar sâyesinde, geçmişte olduğu gibi, zulümlerini tamâmen örtbas edemiyor; İnsanlık Âleminin mühim bir kısmı, muazzam fâciâya bizzât şâhid oluyor! Şâhid oluyor, lâkin dünyânın hemen her tarafında Siyonist tahakkümü o derece baskın ki- aciz içinde, sâdece seyirci kalıyor!

Bu tahakkümün başlıca âletlerinden biri olan Bene Berit de, her zamânki Fanatik Siyonist tavrıyla, İsrâil’in jenosidci harbini bütün kuvvetiyle destekliyor ve bu meyânda, bütün nüfûz sâhalarında, tahrîfkâr bir propaganda kampanyası ve (iktisâdî, siyâsî, v.s.) muhtelif baskı vâsıtalarıyla, idrâkleri yanıltmaya ve vicdânları susturmaya çalışıyor!

Bu cümleden olarak, Beynelmilel Bene Berit’in İnternet siteleri, yürüttükleri yanıltıcı ve baskıcı kampanyanın numuneleriyle dolu! Meselâ:

Fransa Bene Beriti’nin (B’nai B’rith France) İnternet Sitesinin 4 Kasım 2023’te kaydettiğimiz ana sayfasında, solda, BMT Umûmî Kâtibi Antonio Guterres aleyhinde açılan imzâ kampanyasının afişi bulunuyor. Bu kampanyayle, Guterres’in istîfâsı taleb ediliyor. Sebeb: Guterres’in [objektif bir tesbîtle,] 24 Ekim 2024 günü, şu beyânâtı vermiş olması:

“Hamas’ın tedhîşçi baskını, sebepsiz değildir; arkasında, İsrâil’in 56 senelik boğucu işgâli vardır! (L’attaque terroriste du Hamas ne vient pas de rien, mais de 56 ans d’occupation israélienne étouffante.)”

Bu sözler, Hamas’ın 7 Ekim 2023’teki “insanlık dışı cürümlerini meşrûlaştırmak (légitimer les crimes inhumains du Hamas du 7 octobre)” mânâsına geliyormuş… Binâenaleyh “kabûl edilemez” mâhiyette imişler ve “bundan böyle Guterres BMT’nın başında kalmamalı” imiş (Antonio Guterres ne peut rester à la tête de l’ONU)…

Guterres’i istîfâya zorlayan imzâ kampanyasını Actualité Juive başlatmış; bütün Siyonistler ve Siyonist dostları kampanyaya katılmıya dâvet ediliyor; ilk imzâ verenlerden birisi de, Fransa Bene Beriti Reîsi Philippe Meyer…

Ana sayfanın ortasındaki haber, mezkûr Philippe Meyer’in 1 Kasım 2023’te Radio Shalom’daki sohbeti hakkında… Manşet: “Çatışmanın değil, Yahûdiler aleyhindeki kînin ithâli bahis mevzudur (Il n’y a pas d’importation du conflit, il y a importation de la haine anti-juive)!

resim3_fc202bd7c991732bb03c8aa9446f1819.jpg

4 Kasım 2023’te Fransa Bene Berit’inin İnternet Sitesinin ana sayfası… Bir asırdır devâm eden bir Filistinli jenosidinin fâilleri oldukları hâlde, onlar, her ne yaparlarsa yapsınlar, yine ve dâimâ haklıdır, mâsûmdur, mazlûmdur!

Ana sayfanın ortasındaki ikinci haber, Hamas’ın 7 Ekim 2023’te bir baskın neticesinde esîr aldığı 240 İsrâillinin serbest bırakılmasına dâir kampanyanın -üzerinde esîrlerin fotoğraflarının görüldüğü- afişi… “Hamas’ın şeytanları (les démons du Hamas) tarafından Gazze tünellerinde esîr tutulan bu 240 rehine aslâ unutulmamalı imiş! “Kimse onları görmezlikten gelemez” imiş! “İnsanlık ayaklar altında” imiş (L’humanité même est bafouée)! Onların serbest bırakılmasını sağlamak için herkesin seferber olması lâzımmış!

“Fransa Bene Beriti Millî Bürosu, derhâl seferber olarak, bütün Loca Reîslerine ve Murahhaslarına, mukîm bulundukları şehirlerde, rehinelerin fotoğraflarının duvarlara asılması için Belediye Reîslerine mürâcaat etmeleri teklîfinde bulunmuştur. Rehine fotoğraflarının bulunduğu afişleri süratle duvarlara asan Pâris, Nis ve Sâir şehirlerin belediyelerine teşekkür ediyor, Fransa’nın diğer bütün belediyelerini de aynı şeyi yapmaya dâvet ediyoruz.”

Ana sayfanın sağında ise, Hamas’ın 7 Ekim 2023 Baskını üzerine İsrâil’i ziyâretten dönen mûmâileyh Meyer’in seyâhat intibâlarını anlattığı makâlesinin başlığı: “İsrâil’de Gördüklerimiz”… İsrâil, bu baskınla öyle muazzam bir fâciâ yaşamış ki “onu târifte kelimeler kifâyetsiz ve kusûrlu kalıyor yâhûd uygun kelime mevcûd bulunmuyor (les mots sont insuffisants, imparfaits, inexistants pour exprimer réellement ce que nous avon vu, entendu, ressenti en Israël)” imiş...

Hâdiseleri tamâmen egosantrist bir tavırla görüyorlar: Dünyâda ehemmiyete şâyân insanlar, sâdece kendileridir; sâir insanların bir kıymeti yoktur! Husûsen, önlerinde bir mânia oldukları zamân, derhâl bertaraf edilmeleri elzem olan haşerâttırlar! Bir asırdır ne yapıyorlar? Sâdece “Târihî Vatan”larını istîlâ etmiş “haşerât”ı temizliyorlar! Bu, onların hakkı ve vazîfesidir! Bu uğurda ne yapsalar, yeridir!

resim4_813f538838194de079669e38dac1e8a8.jpg

Fransa Bene Beriti’nin İnternet Sitesinin ana sayfasında, Gazzeli Filistinlilerin yarım asırdır mârûz kaldıkları tahammülfersâ zulme işâret ettiği için, Birleşmiş Milletler Teşkîlâtı Umûmî Kâtibi Antonio Guterres’i istîfâya icbâr etmek için açılan imzâ kampanyasının afişi…

Beynelmilel Bene Berit’in İsrâil’e kayıdsız şartsız desteğine dâir ikinci misâl

Bu misâli de, 14 Haziran 2024’te, Avrupa Bene Berit’inin İnternet Sitesinden kaydettik.

Buradaki afişte, “İSRÂİL’İN YANINDA OL ! İSRÂİL’E BAĞIŞTA BULUN!” sloganlarıyle, hem Gazzeli Filistinlilere karşı (Ekim 2023’ten beri) dokuz aydır jenosidci harb hâlinde olan İsrâil’e kayıdsız şartsız desteklerini ifâde ediyor, hem de bütün Siyonistleri ve Siyonist dostlarını [bu insanlık dışı harbinde] İsrâil’i, her çeşid yardımla desteklemeye dâvet ediyorlar…

Avrupa Bene Beriti Reîsi Serge Dahan tarafından kaleme alınmış ve çarpık Siyonist zihniyetini anlamak bakımından da fevkalâde ibretâmîz olan dâvet mektubunun tamâmının tercümesini, metnin aslıyle berâber, aşağıya dercediyoruz.

resim5_652606fdc112911e8f07252a83cd62a0.jpg

Avrupa Bene Beriti’nin İnternet Sitesinde, “İSRÂİL’İN YANINDA OL ! İSRÂİL’E BAĞIŞTA BULUN!” afişi ve Reîs Serge Dahan’ın İsrâil’e destek olmıya dâvet mektubunun başı…

“Azîz dostlar, (Chers amis),

“İsrâil baskına uğradı. Hamas tedhîşçileri, Şoah’tan [Nazilerin yaptığı iddiâ edilen Yahûdi jenosidinden] beri en büyük Yahûdi katliâmını yaptılar. Evlerinde, hava hücûmlarına karşı korumalı barınaklarda ve bir müzik festivalinde 1.200 sivil katledildi. Çocuklar, diri diri yanarak ve kafaları koparak öldüler. 2.500’den fazla insan yaralandı ve bâzıları Jenosidden sağ kalanlar ve bebekler olmak üzere 150 kişi kaçırıldı. (Israël est attaqué. Les terroristes du Hamas ont commis le plus grand massacre de Juifs depuis la Shoah. 1 200 civils ont été massacrés dans leurs maisons, dans des abris anti-aérien[s] et lors d'un festival de musique. Des enfants ont été brûlés vifs et décapités. Plus de 2 500 personnes ont été blessées et 150 personnes, dont des bébés et des survivants de l’Holocauste, ont été kidnappées.)

“İsrâil’in mevcûdiyeti yarım asırdan beri en büyük tehlikeye mârûz kalmışken, ona karşı kayıdsız şartsız destek ve dayanışmamızı göstermemizin tam zamânıdır! Hâlihazırda, Avrupa Bene Berit’inin mutlak önceliği bu olacaktır! (Alors qu’Israël subit la plus grande menace existentielle depuis un demi-siècle, il est temps de montrer notre soutien et notre solidarité inconditionnels. Ce sera pour le moment la priorité absolue du B'nai B'rith Europe.)

“Bene Berit’in têsîsinin 180. seneidevriyesini idrâk ettiğimiz şu günlerde, İsrâil için bir bağış kampanyası başlatıyorum. Sevincimizi kursağımızda bırakan vahîm gelişmelere rağmen, bu hâl, bizi, hep kalbimizde yaşattığımız dâvâ uğrunda daha büyük gayretle seferber olmıya dâvet ediyor. (Aujourd'hui, à l'occasion du 180e anniversaire de la fondation du B'nai B'rith, je lance un appel aux dons. Même si cette joyeuse occasion est marquée par de sombres circonstances, elle nous rappelle de redoubler d’efforts pour cette cause qui nous tient tant à cœur.)

“İsrâil’de, mevcûd buhrânın âcil kıldığı ihtiyâc sâhalarında hizmet veren iki hayır teşkîlâtını destekliyoruz. (Nous soutenons deux organisations caritatives basées en Israël pour contribuer aux domaines où les besoins sont urgents dans la crise actuelle.)

“Bunlardan birincisi [Kızılay ve Kızılhaç’ın muâdili olan] Kızıl Yahûdi Yıldızı’dır (KYY ; Magen David Adom –MDA-). KYY, Hamas’ın misil hücûmları ve ağır bombardımanıyle karşı karşıya, hemen savaş hattında, savaş meydanlarında hizmet veriyor, yaralıları tedâvî ediyor. (Le Magen David Adom (MDA) est le membre israélien à part entière de la Croix-Rouge internationale. MDA est en première ligne. Sur les champs de bataille, face au danger des attaques de missiles et de l'artillerie lourde du Hamas, soignant les blessés sous le feu.)