Dolar (USD)
34.07
Euro (EUR)
38.11
Gram Altın
2828.47
BIST 100
9870.43
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Yahûdilik-Masonluk münâsebeti (20)

“Yahûdiliğin sînesinde mâkes bulan bütün dînî, felsefî, siyâsî cereyânlar Bene Berit Teşkîlâtında temsîl hakkını hâizdirler. Bene Berit, siyâset hârici bir teşekkül olmayı seçmiştir. [Mâmâfih,] her çeşit siyâsî kanâat Localarda tartışılabilir. Bütün tartışmalarda tesâmüh anlayışı esâstır. (Tous les courants religieux, philosophiques, politiques qui traversent le judaïsme ont droit de cité au sein de l’organisation. Le B’nai B’rith se veut apolitique. Toutes les opinions politiques peuvent être débattues: la tolérance préside à nos débats.)

“Bene Berit, cumhûrî bir teşkîlâttır; idârecileri intihâbla iş başına gelirler. (Le B’nai B’rith est une organisation démocratique: ses dirigeants sont élus.)

“Bene Berit’in hedefleri şunlardır: Muhtelif cemâatler arasındaki bağları kuvvetlendirmek, dînî ve ırkî müsâmahasızlıkla mücâdele etmek, tehlike içinde olan Yahûdi cemâatlerine destek olmak, Yahûdi kültürünün tanınmasını teşvîk etmek, muhtâclara yardım etmek, İsrâil Devleti’ni desteklemek ve (bütün bunlarla berâber) gencliğimizin Yahûdilikten uzaklaşmasına mânî olmak için Yahûdileri kardeşlik ve âhenk içinde bir arada tutmak… (Les objectifs du B’nai B’rith sont de rassembler les juifs dans la fraternité et l’harmonie afin de renforcer les liens entre nos différentes communautés, combattre l’intolérance raciale et religieuse, soutenir les communautés juives en péril, favoriser la connaissance de la culture juive, subvenir aux besoins des nécessiteux, soutenir l’État d’Israël et maintenir notre jeunesse au sein du judaïsme.)” (http://bnaibrithhatikva.overblog.com/qui-sommes-nous; 16.3.2019)

Bene Berit Avrupa Teşkîlâtı’nın sitesinde : “Bu hedeflerimizi mahâllî Localar sâyesinde tahakkuk ettiriyoruz.” deniliyor. (http://www.bnaibritheurope.org/bbeurope/fr/le-bnai-brith-europe/districts-internationaux-du-bnai-brith; 16.3.2019)

Bene Berit Locası : “Bir fikir laboratuvarı ve aksiyon öncüsü”

Fransa Bene Berit Teşkîlâtı’nın 2007-2009 Devresi Reîsi Jacques Jacubert, kendisine tevcîh edilen “Sizin telakkînize nazaran, Bene Berit, bir tefekkür mekânı mı, yoksa, daha ziyâde bir aksiyon mahalli midir?” suâline, aynen dîğer Farmasonlar gibi, şu cevâbı veriyor:

“Bene Berit’in tercîhi, hem bir fikir laboratuvarı olmak, hem de siyâsî, kültürel, ictimâî ve hayırla alâkalı faâliyetlerin başını çekmekdir. Bunun için şu iki misâl gösterilebilir: Birincisi, Sigmund Freud, nazariyesini, ilk def’a bir Viyana Locasında tartışmaya açmıştır. İkincisi, Amerikan Cumhûr Reîsi Truman, daha evvel, İsrâil Devleti’nin kurulmasına aleyhdâr olduğunu alenen îlân etmişken, onu, 15 Mayıs 1948’de lehte rey vermeye iknâ eden, bunun için vazîfelendirilmiş olan Bene Beritli dostu Eddie Jacobson olmuştur. (Le B’nai B’rith se veut à la fois être un laboratoire d’idées –rappelons que c’est dans une Loge viennoise que Sigmund Freud a pu exprimer sa théorie librement pour la première fois- mais aussi l’initiateur d’actions politiques, culturelles, sociales et humanitaires –le membre du B’nai B’rith américain Eddie Jacobson fut chargé et réussit à convaincre son ami le président Truman de voter le 15 mai 1948 en faveur de la création de l’Etat d’Israël alors que Truman avait publiquement annoncé son hostilité à ce projet-.)” (Crif -Conseil Représentatif des Institutions Juives de France-’ın sitesinden, 20.5.2009, http://www.crif.org/fr/actualites/Jacques-Jacubert-president-du-B-nai-Brith-France-mon-bilan14953; 20.3.2019)

1_770052be08153efbaee0f3c11bf1670e.png

Jacubert’i têyîd eden bir çalışma: Bene Berit ve Grand Orient De France müntesibi bir Farmason olan Jean Fourton’un (d. 1934) Farmason Freud isimli kitabı (Éd. Lucie Souny, 2012, 112 p.)… (https://www.hiram.be/blog/2015/04/23/freud-franc-macon/; 20.3.2019) Sigmund Freud (1856 - 1939), 41 yaşındayken, 29 Eylûl 1897’de, Bene Berit’in “Wien Locası”nda tekrîs edildi ve ölümüne kadar, 42 sene zarfında Locasının muntazam bir müdâvimi oldu; orada, psikanalizle alâkalı 27 mübâhase (exposé) yaptı… Pâris’te, 2004’te onun şerefine têsîs edilmiş bir “Sigmund Freud Locası” bulunuyor. (J. Sardes, “La Filiation maçonnique de Sigmund Freud”, -GODF’ın nâşiriefkârı- Humanisme, Janvier 2013, pp. 121-122)

***

Bene Berit Masonluğu, erkenden, Filistin ve İstanbul’a yerleşiyor ve –Osmanlı idârecilerinin gaflet nazarları altında- İsrâil’in têsîsi için çalışmaya başlıyor

Bene Berit’in -merkezi İstanbul olan- XI Numaralı Şark Kolu’nun (Fransızca-İbrânîce) nâşiriefkârı Hamenora’ya göre (Haziran 1924, No 6, s. 142), İsrâil Devleti hedefine ulaşmak için, daha 26 Mayıs “1868”de (daha doğrusu, 1888’de), Kudüs’de, 379 Numaralı Yeruşalayim (Kudüs) Locası’nı têsîs ederek Filistin’e yerleştiler. (Mecmûada verilen târih, bir dizgi hatâsı eseridir; doğrusu, 1888’dir.)

Kudüs’deki Locayı muhtelif Osmanlı beldelerinde açılan birçok Loca tâkîb etti ve bunlar, Joseph Niégo’nun öncülüğünde, 1911’de, XI Numaralı Şark Kolu Büyük Locası’na bağlandılar. (Niégo’nun faâliyetleri hakkında bir sonraki Fasıl’da tafsîlât vereceğiz…)

Constantinople Locası’nın têsîsinden îtibâren, Türkiye’nin bütün Hahambaşıları, Cemâat Reîsleri ve Cemâatin önde gelen mensûbları Bene Berit Masonluğunun birer müntesibidirler.

2_ff4f41c45fcc37a4779fd2abc5f3d043.png

(Hamenora, juin 1924, II/6: 142)

Hem müessisinin, hem de uzun seneler zarfında Büyük Reîsinin Joseph Niégo olduğu XI Numaralı Bene Berit Şark Kolu Büyük Locası’na -1924 senesi îtibâriyle- tâbi 30 Locanın –Büyük Loca’nın nâşiriefkârı- Hamenora’daki listesi…

Buna nazaran, 379 Numaralı Yeruşalayim Locası, 26 Mayıs 1868’de, têsîs edilmiştir. Lâkin günümüzdeki Beni Berit İnternet Sitelerinde (İsrâil’inki dâhil), bu târihi hep 1888 olarak kaydediyorlar. Liste, zamân sırasıyle tanzîm edildiğine göre, bunun bir dizgi hatâsı olduğunu, 1887’de têsîs edilen Maimonide Locasını Yeruşalayim Locası’nın ve onu da, 1890’da têsîs edilen Sharr Sion Locası’nın tâkîb ettiğini kabûl etmek lâzımdır.

678 Numaralı İstanbul (Constantinople) Locası’nın ise, 26 Şubat 1911’de têsîs edildiği görülüyor (cetvelin en sağdaki “Date de fondation” başlıklı sütûnunda münderic bilgi)… İstanbul Locası’nı da, 7 Mart 1911’de têsîs edilen 679 Numaralı Selânik Locası ve 14 Mart 1911’de têsîs edilen 680 Numaralı İzmir (Smyrna) Locası tâkîb etmiştir. Kezâ, Listede, Yeruşalayim Locası müessisi Siegmund Bergel nâmına, Ocak 1912’de, Rusçuk’ta, 692 Numaralı Locanın têsîs edildiği görülüyor… O devirde Şark Büyük Locası’nın 1.600’den fazla müntesibi mevcûddu… (Hamenora, juin 1924, II/6: 169)

Osmanlı idârecilerinin gaflet nazarları altında, Siyonist Emperyalizmi, elini kolunu sallıya sallıya böyle faâliyet gösteriyor, bir taraftan jenosidci İsrâil Devleti’nin temellerini atarken, dîğer taraftan, Osmanlı’yı izmihlâle sürüklüyordu…

***

Her Bene Beritli İsrâil’in hizmetindedir

Vesîkalara müstenid araştırmalarımız gösteriyor ki bütün bu Localar ve dünyâyı bir ağ gibi saran B’nai B’rith International, bir jenosid siyâsetiyle, İsrâil Devleti’nin kurulmasında da, aynı siyâsetle, bugüne kadar mütemâdiyen genişlemesinde de pek büyük hisse sâhibidir; hattâ, “Nil’den Fırat’a kadar İsrâil Devleti” hedefi, B’nai B’rith’in başlıca kuruluş hikmetidir...

Filhakîka, Bene Berit’in vasfımümeyyizi, tâvîzsiz bir Siyonist teşkîlâtı olması, İsrâil’i kayıdsız, şartsız desteklemesidir. Yukarıda, Hatikvah Locası’nın İnternet sitesinde, İsrâil’i desteklemenin, Bene Berit’in başlıca hedefleri arasında zikredildiğini gördük. Lüksemburg Bene Berit teşkîlâtı, bu husûsta daha keskin bir ifâde kullanıyor:

“İsrâil Devleti’nin varlığını müdâfaa etmek, Bene Berit’in ‘siyâset’inin merkezî bir unsurudur... (La défense de l’existence d’Israël est un élément central de sa ‘politique’...)” (http://synagogue.lu/newsite/?page_id=27; 16.3.2019)

Buradan da anlaşılacağı vechiyle, her Bene Beritli, Siyonisttir ve İsrâil’in menfâatlerinin hizmetindedir.

Bene Berit, Siyonizmi ve Yahûdileri tabulaştırmıştır

Bene Berit’in bir başka vasfımümeyyizi de, Siyonizm aleyhdârlığıyle (antisionisme) Yahûdi aleyhdârlığını (antisémitisme) aynı kefeye koyması, Siyonizmin jenosidci, İnsanlık düşmanı hakîkî çehresini teşhîs ve teşhîr edenleri, bunlar sanki toptan Yahûdi milletine ve Yahûdi nesebinden gelenlere de düşmanlık yapıyorlarmış gibi göstermesi, onları tepelemeyi kendine başlıca bir gaye ittihâz etmesidir… Dîğer tâbirle, B’nai B’rith, Siyonizmi ve Yahûdileri tabulaştırmıştır; en büyük cürümleri işliyen Yahûdiler dahi peşînen mâsûmdur, masûndur…