Dolar (USD)
34.07
Euro (EUR)
38.11
Gram Altın
2828.47
BIST 100
9870.43
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


​Yahûdilik-Masonluk münâsebeti (19)

Siyonist Emperyalizminin kudretli teşkîlâtı Bene Berit’in bir Mason müessesesi olduğu, Mason neşriyâtında umûmiyetle kabûl veyâ îtirâf edilmiyor. Çünki, -zannımızca- müessisleri “Muntazam Masonlar” olsalar dahi, Bene Berit Localarının, Mason umdelerini nakzederek, münhasıran Yahûdilere açık bulunması, ayrıca, Beynelmilel Bene Berit’in, “İsrâil Devletinin varlığını müdâfaa etmeyi siyâsetinin merkezî bir unsuru” yapmış olması, onları, âşikâr olan vâkıayı inkâra götürüyor. En azından “Hâricîler”e muhâtab olduklarında…

Mâmâfih, Mason teşkîlâtları, aynı memlekette, muayyen bir milliyete –meselâ Türkiye’de sırf Yahûdilere, sırf Rumlara, v.s.- mahsûs Localar açılmasına müsâade ettiklerine göre, Bene Berit’i, bu cihetle de, anlayışla karşılıyor olsalar gerektir… Nitekim, Beynelmilel Bene Berit, herhâlde dîğer Mason Localarıyle münâsebet hâlinde olduğu içindir ki 1966’da Baden-Baden’de basılan Avrupa Masonluğu Almanağı’na (s. 214) dâhil edilmiştir. (Georges Virebeau, “La plus grande force organisée des temps modernes: le B.B. -Muâsır Devrin En Büyük Teşkîlâtlı Kuvveti: B.B.-”, Lectures Françaises, Pâris, Mars 1978, 22e année, No 251, pp. 27-33; p. 29. Virebeau'nun araştırması, daha ziyâde, Bene Beritli Hayim Pinner'in 19 Numaralı Büyük Loca'nın nâşiriefkârının Ekim 1973 târihli 3. sayısındaki makâlesine istinâd ediyor.)

foto_f92417a1bd8edd5e405b5be42870128d.png

(https://www.aiu.org/sites/default/files/PDF/Archive_AP/AP%2043%20-%20Joseph%20Niego.pdf; 15.4.2024)

Mason neşriyâtında umûmiyetle bir Mason teşkîlâtı olarak zikredilmiyen Bene Berit hakkında, yukarıda, gayet alâka çekici bir vesîka görülüyor. Şöyle ki:

Avrupa Yahûdi Parlamentosu’nun (evet, Avrupa’da kendilerine mahsûs bir parlamentoları var!) Türkiyeli Âzâsı Denis Ojalvo, Bene Berit’in Constantinople Locası’nın Müessisi ve İsrâil’in kuruluşunda en önde gelen isimlerden Joseph Niégo hakkındaki arşivini, Pâris’deki Alliance Israélite Universelle (Cihânşümûl Yahûdi İttifâkı) merkezine bağışlayınca, alâkalı Arşiv kaydına şöyle bir bilgi notu konuluyor:

“(Denis Ojalvo tarafından bağışlanan) bu arşiv, 1933’te, İstanbul’da, Sâbık Alliance Müdürü ve Bene Berit Mason Locası’nın Reîsi Joseph Niégo ile alâkalıdır”.

Düşünmeli ki Niégo, kendisine Fransa’da Alliance tarafından Zirâat tahsîli yaptırılarak Filistin’deki Mikveh İsrael Zirâat Mektebi’ne Müdür tâyîn edilmiş, velhâsıl Alliance için çalışmış Siyonist bir şahsıyettir ve yine Siyonizme hizmet gâyesiyle onların da desteğini alarak têsîs ettiği Bene Berit İstanbul Şûbesi, o kudretli Siyonist teşkîlâtı tarafından “Mason Locası” olarak vasıflandırılmaktadır!

***

Başlıca hedef: Bütün dünyâ Yahûdilerini yekvücûd hâle getirmek

Locaları, dînî, felsefî, siyâsî kanâatleri ve coğrâfî menşêleri ne olursa olsun bütün Yahûdilere açıktı ve Yahûdiler arasındaki her çeşit çatışmayı engellemek, onları ortak menfâatler etrâfında birleştirmek, lüzûmlu tedbîrleri alarak Yahûdi Milletini sür’atle kalkındırmak için büyük bir azimle çalışmaya koyulmuşlardı.

Dünyâ Yahûdiliğinin seçme Siyonist kadrolarından meydana gelen B’nai B’rith İnternational, günümüzde, 27’si Avrupa’da olmak üzere, Türkiye dâhil 58 Devlete yayılmış Locaları, Büyük Locaları, beş-altı yüz bin müntesibi ile, Siyonist Yahûdilere münhasır pek kudretli bir Masonluk teşkîlâtı… Ahtapot kolları dünyânın her bucağına uzanabilen, ehemmiyeti hâiz gördüğü her hâdiseye, her mes’eleye müdâhale edip netîce alabilen kalbur üstü bir câmia… Birleşmiş Milletler Teşkîlâtı, UNESCO, Avrupa Birliği, v.s. nezdinde resmen temsîl edilen, dünyâ mes’elelerini tartışmak için muhâtab alınan bir teşekkül…

Vaşington’daki merkezinden idâre edilen Beynelmilel Bene Berit’in, (erkek Localarıyle iç içe çalışan kadın Localarını saymazsak) birkaç tâlî teşkîlâtı bulunuyor: (1913’te têsîs edilen ve Yahûdilik ile Siyonizm arasında fark gözetmiyen) Anti-Diffamation League, (bütün dünyâda Siyonist üniversite gençliğini bir araya getiren) Hillel, (yine bütün dünyâda erkek veyâ kız Siyonist delikanlıları bir araya getiren) AZA (Aleph Zadik Aleph) ve BBG (B’nai B’rith Girls)… (https://www.hillel.org/about/hillel-story ve https://azabbg.bbyo.org/; 25.3.2019)

Bundan mâadâ, İsrâil’de bir “Dünyâ Merkezi” bulunan Bene Berit, dünyâyı bir örümcek ağı gibi sarmış sâir bütün Yahûdi teşkîlâtlarıyle sıkı iş birliği hâlinde çalışıyor. Bu cümleden olarak, B’nai B’rith International, Dünyâ Yahûdi Kongresi’nin Âzâsıdır.

(https://fr.wikipedia.org/wiki/B%27nai_B%27rith; 20.6.2024)

Kezâ, 1932’den beri faâliyet gösterdiği ve Avrupa Birliği’ne mensûb Devletler içinde en kuvvetli teşkîlâta mâlik olduğu Fransa’da da, Fransa Yahûdi Müesseseleri Temsîl Hey’eti’nin (Conseil représentatif des institutions juives de France –CRIF-) bir âzâsı olarak bütün Yahûdi teşkîlâtlarıyle işbirliği hâlinde çalışmaktadır. Fransa Bene Berit’inin 1974 ilâ 1981 senelerinin Reîsi; Beynelmilel Irkçılık ve Yahûdi Aleyhdârlığıyle Mücâdele Birliği’nin (Ligue internaionale contre le racisme et l’antisémitisme –LICRA-) 1968 ilâ 1993 seneleri Reîsi, bu teşkîlâtın 1934’ten îtibâren idârecilerinden ve ölünciye kadar da Fahrî Reîsi, Sosyalist siyâsetci Jean Pierre-Bloch (Pâris, 14.4.1905 – a.y., 17.3.1999) idi. (Wikipedia’nın mezkûr Fransızca sitesi) İşbu LICRA, Bene Berit’le berâber, Fransa’nın muâsır en büyük mütefekkir ve muharrirlerinden, insanlara İslâmın hakîkatlerini tanıtıp Siyonist Emperyalizminin içyüzünü bütün dehşetiyle teşhîr eden rahmetli Roger Garaudy’yi (Marsilya, 17.7.1913 – Chennevières-sur-Marne, 13.6.2012) 1998’de mahkûm ettirerek eserlerini dahi neşrettiremiyecek hâle düşüren başlıca Yahûdi teşkîlâtıdır…

1970’li senelerde, İsrâil’de 200 Loca bulunuyordu. Bütün dünyâ dikkate alındığında, bu sayı, binlere bâliğ oluyor… Dîğer taraftan, İsrâil Devleti'nin önde gelen idârecilerinin mühim bir kısmı, Bene Berit'e mensûbdur. Fransız müellifi Georges Virebeau, ondan, “Muâsır Devrin En Büyük Teşkîlâtlı Kuvveti (La plus grande force organisée des temps modernes)” şeklinde bahsediyor. (Virebeau Mars 1978: 251/27-33)

Hakîkaten, İstanbul’da dahi, 1910’lu senelerden beri, evvelâ Bene Berit, müteâkiben Fakîrleri Koruma Cem’iyet-i Hayriyesi ve en son, Fakîrleri Koruma Derneği ismiyle faâliyet gösteren, merkezi Vaşington’da bulunan B’nai B’rith International, günümüzde, yarım milyonu aşan kadın-erkek mevcûdu, muazzam maddî imkânları, planlı faâliyetleri, tâkîb ettiği dört başı mâmûr stratejilerle, dünyâda, kendisiyle belki başka hiçbir teşkîlâtın yarışamayacağı bir kuvvet teşkîl ediyor.

1_621146314d28356ed40c5d50072b1b82.PNG

(Dictionnaire universel de la franc-maçonnerie, sous la direction du Prof. Daniel Ligou, Paris: Éditions de Navarre et Éditions du Prisme, 1974, tome I, p. 154)

Muhtelif temâyüllerdeki Mason Büyük Localarına mensûb geniş bir mütehassıs Mason Hey’etinin titiz çalışmasının mahsûlü olan yukarıdaki ansiklopedik eserde, aksinin iddiâ edilmesine rağmen, B’nai B’rith’e yer verilmiş olması dahi, onun Cihânşümûl Farmason Câmiasının bir parçası olduğunun delîlidir…

Dîğer taraftan, bu maddede, “bir Farmasonun Bene Berit'e veyâ bir Bene Beritlinin bir Farmason Locasına intisâb etmesinde hiçbir mânî olmadığı” iddiâsı da doğru değildir; zîrâ bir Bene Beritli, herhangi bir Mason Locasına intisâb edebildiği hâlde, Yahûdi (daha doğrusu, Siyonist Yahûdi) olmıyan bir Mason, Bene Berit Localarına intisâb edemez…

Maddenin tam tercümesi aşağıdadır:

“B’NAİ BERİTH.

“1843’te ABD’de têsîs edilmiş Yahûdi kardeşlik derneği.

“B’nai Berith, İbrânîcede, Ahd’in Oğulları mânâsına gelir. Bu derneğin gayesi, Yahûdi an’anelerini ve kültürünü muhâfaza ve Yahûdi aleyhdârlığıyle mücâdele etmekdir. Müessislerinin Têsîs Beyânnâmesinde yer alan esâslara nazaran, Derneğin başlıca emeli, ‘en üst seviyedeki menfâatleri etrâfında Yahûdileri birleştirmek, kezâ İnsanlığın tamâmının da yüksek menfâatlerini gözetmek, bilhassa genclere yönelik bir terbiyevî ve kültürel faâliyet yürüterek Ahd’in dînî ve mânevî varlığını müdâfaa etmek, âşikâr veyâ bilkuvve (potentiel) Yahûdi aleyhdârlığıyle mücâdele etmek’dir.

“Âzâlar, ‘Birâderler’ olarak anılır, tekrîs âyinine tâbi tutulur ve Localarda bir araya gelirler. Masonluktan iktibâs edilmiş bu dile ve gizli tanınma işâretlerine rağmen, B’nai Berith, bir Mason teşkîlâtı değildir. Mason Obediyansları ve B’nai Berith birbirlerini tanımıyorlar ve bu sebeble de bir Masonun B’nai Berith’e intisâb etmesine bir mâni bulunmadığı gibi bir B’nai Berith’li de Masonluğa intisâb edebilir.

“19. asırda, hürriyetci hükûmetlerin vaz’ettikleri kanûnlar sâyesinde dîğer vatandaşlarla müsâvî haklara kavuşan Yahûdiler arasında Mason Localarına girmek istiyenler pek çoktu. Hâlbuki Localardan birçoğu, en başta Amerika ve Almanya’dakiler, onlara kapılarını açmıyorlardı. Bu hâl, B’nai Berith’ın sür’atle yayılmasına imkân verdi.

“B’nai Berith Locaları, Fransa’da pek yaygın olup birçok şehirde çoğalmıya devâm etmektedirler.”

***

Birlik için masonî tavır

Bene Berit, başlıca gâyesini tahakkuk ettirmek için masonî bir tavır benimsiyor: Yahûdiler arasındaki çekişmelerde hizibler üstü kalmak, Locada ve Loca hâricinde onların fikrî ve ictimâî seviyelerini yükseltecek çalışmalar yapmak, Yahûdi Âleminin ortak menfâatleri etrâfında iş birliğini sağlamak, her sâhada sıkı bir dayanışma rûhuyle hareket etmek, bütün Yahûdileri teşkîlâtlı çalışmalara yöneltmek… Fransa Bene Berit Teşkîlâtı’na tâbi Hatikvah Locası’nın sitesinde îzâh edildiği vechiyle:

“Bene Berit’in esâs umdesi, Yahûdi Milletinin birliğini têmîn etmekdir. Bu umdenin mesnedi, Yahûdi Milletinin birkaç bin senelik dayanışma ve müşterek istikbâl şuûrudur. (Le principe fondamental du B’nai B’rith, c’est l’unité du peuple juif. Ce principe est fondé sur la solidarité et le destin commun, plusieurs fois millénaire, du peuple juif.)

2_b58c0f0b132fb0e2bf5d0e5da8a12497.PNG

Kenneth D. Ackerman’ın yukarıda ilk sayfası görülen makâlesinden (B’nai B’rith Magazine, winter 2018, p. 27):

“Sinsheimer Meyhânesi’nde buluşan 12 kişiden en az 4’ü Farmason veyâ Odd Fellows idi ve bu 12 kişi, kendi kardeşlikleri için Farmasonluğu nümûne ittihâz etmiye karâr vermişlerdi. Yahûdi oldukları hâlde, kaleme aldıkları Ahidnâmede, ne Allâh, ne havra, ne Tevrât, ne de Talmud’a atıf vardı. Şiârı, ‘Hayırhâhlık, Kardeşçe Sevgi ve Âhenk’, hedefi, ‘Bütün Yahûdileri müşterek menfâatler etrâfında birleştirmek’ idi ve ilk fiili, dul kadınlar için bir yardım fonu ihdâs etmek oldu. Loca mahalli olarak ise, Henry Street’teki Mason Mâbedi’nin içinde bir mekân kirâladılar. (At least four of the men from Sinsheimer’s cafe-saloon were Masons or Odd Fellows, and they decided to use these organizations as models for their new fraternity. Though Jewish, the charter they wrote contained no mention of God, synagogue, Torah or Talmud. Rather, its motto was ‘Benevolence, Brotherly Love, and Harmony,’ its mission ‘uniting Israelites’ to promote common interests, its first act to create a pension fund for widows. For its first lodge, it would rent space at the Masonic Home on Henry Street.)”

Sağda üstte, B’nai B’rith’in Yahûdilerin 12 Kabîlesini hatırlatan 12 müessisi (lider mevkiindeki Henry Jones’un resmi, üstte ortada olandır)…

Sağda altta, 1867’de Nevyork’ta Jones’un hâtırasına têsîs edilen Henry Jones Locası’nın mührü…

***