Dolar (USD)
34.06
Euro (EUR)
38.09
Gram Altın
2827.30
BIST 100
9864.24
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Yahûdilik-Masonluk münâsebeti (18)

Masonluk, bâtıl Akâidi îcâbı, sâdece Fransa’da değil, belki her memlekette uhrevî hayât akîdesini esâs alan dînlerle mücâdele hâlindedir. Memleketimizde de bu mücâdele, bir buçuk asırdır, aynı “Farmason”, yânî -halkımızın ona haklı olarak atfettiği mânâyle- “Dînsiz” zümre tarafından, İslâm kasdedilerek, “Dîn terakkîye mânidir!”, “Kara kuvvet İrticâ!”, -Sabataî Farmason Yalman’ın tâbiriyle- “İrticâ yılanı” gibi sloganlarla ve insâfsızca, her cephesiyle Müslümanlığa hücûm ederek devâm ettirilmektedir.

yesevizade-1_f45af071975f3dc7d146f935fd3065d0.png

Fransa’da III. Cumhûriyet’in başlıca bânîsi olarak kabûl edilen, Masonluğu arkasına alarak en büyük mücâdelesini Kiliseye karşı veren (Mayıs 1869’da Marsilya’da, Fransa Meşrik-ı Âzamı’na tâbi La Réforme Locası’nda tekrîs edilmiş) Farmason siyâsetci Léon Gambetta (1838-1882), 4 Mayıs 1877’de, Millet Vekîlleri Meclisi’nde “irâd ettiği nutkunda: “Kahrolsun Kilisenin tahakkümü!” (harfiyen tercümeyle: “İşte düşman: Kilisenin tahakkümü!”) diye haykırmış, yine Siyonist-Mason ellerindeki La Lanterne gazetesi de, onu, burada görüldüğü gibi, iki haftalık İlâvesinde, sâdece Kilisenin tahakkümüne değil, doğrudan Kiliseye ve Hıristiyanlığa nefret kusan bir karikatürle kapak yapmıştı.

Masonluk, bâtıl Akâidi îcâbı, sâdece Fransa’da değil, belki her memlekette uhrevî hayât akîdesini esâs alan dînlerle mücâdele hâlindedir. Memleketimizde de bu mücâdele, bir buçuk asırdır, aynı “Farmason”, yânî -halkımızın ona haklı olarak atfettiği mânâyle- “Dînsiz” zümre tarafından, İslâm kasdedilerek, “Dîn terakkîye mânidir!”, “Kara kuvvet İrticâ!”, -Sabataî Farmason Yalman’ın tâbiriyle- “İrticâ yılanı” gibi sloganlarla ve insâfsızca, her cephesiyle Müslümanlığa hücûm ederek devâm ettirilmektedir.

“İrticâ nedir, Mürteci kimdir?” diye sorulduğunda ise, 33 Dereceli Farmason Üstâdı, değişmez Dâhiliye Vekîli Şükrü Kaya, 3 Aralık 1934 günü, “Büyük Şef”i nâmına Meclis’de îrâd ettiği nutkunda: (Kemalist) “İnkılâbın [dîğer tâbirle Kemalizmin] emirlerini yapmamak İrticâa hizmet etmek, Mürteci olmak demekdir!” şeklinde cevâb veriyor…

Yânî, “Millî Şef”in dâmâdı Metin Toker’in mecmûasına iğrenc bir tasvîrle kapak yaptığı sahîh Müslüman…

“Din düşmanı” olmadığı propagandasını yapan Münâfık İdeolojinin içyüzü böyledir! (İşbu “Münâfık” tâbirini, hakaret kasdıyle değil, “karaya kara, aka ak deme / appeler le chat le chat” tavrıyle kullanıyoruz…)

***

Yahûdilik ile Masonluk arasında ise, dostâne münâsebetler, sâhiblenme ve işbirliği görülüyor

Yahûdilik hakkındaki tavırlarına gelince, Masonluğun Yahûdilik ve Siyonist Emperyalizmiyle mücâdele ettiği görülmüyor; bilakis, târih sahnesine çıktığı devirden beri onlarla işbirliği yaptığı vâkıalar birbirini tâkîb edip gidiyor…

Yahûdi câmiasında ise, yukarıda müşâhede ettiğimiz vechiyle, bu asırlık işbirliğinin bir tezâhürü hâlinde, Masonluğa harâretle sâhib çıkan bir neşriyâtın mevcûdiyeti dikkati çekiyor…

7. Fasıl:

Siyonist Yahûdilere Münhasır Bir Masonî Teşkîlât: Bene Berit

Akâidlerinde –bilhassa Kabbalacı yönleriyle- kendilerinin bir yansımasını gördükleri, mâbedlerine girdiklerinde havraya girmiş gibi oldukları, ayrıca çalışma tarzlarını pek çok takdîr ettikleri için, başka hiçbir dîn ehlinin yapmayı düşünmediği bir teşebbüsde bulundular: 1843’te, Nevyork’ta, Yahûdilere (daha doğrusu, Siyonist Yahûdilere) münhasır bir Mason Locası têsîs ettiler ve sonraki bütün Locaları kucaklıyacak müesseselerinin ismini Bene Berit (B’nai B’rith: Ahdin Oğulları) koydular.

Bene Berit hakkında evvelki çalışmamız

Bene Berit hakkında, daha evvel, oldukça tafsîlâtlı bir çalışma yapmış ve bunu, Mustafa Kemâl’in Hastalığı, Ölümü, Cenâzesi isimli vâsi araştırmamıza dercederek, Yeni Söz’ün 23 Nisan ilâ 7 Mayıs 2019 târihli nüshalarında (Tef. No 213-227) neşretmiştik. Burada, o çalışmamızın bâzı pasajlarını aynen, bâzılarını hülâsaten veyâ tâdil ederek iktibâs ediyor, ayrıca, onu, mevsûk birçok yeni mâlûmâtla zenginleştiriyoruz. Birbirini tamâmlıyan her iki çalışma bir arada tedkîk edilirse, Bene Berit hakkında daha fazla mâlûmât edinileceği âşikârdır.

“En az dördü Muntazam Mason” olan 12 müessisin eseri

Şoven Yahûdilerin târihinde pek semereli bir çığır açacak bu eser, yânî têsîsindeki ismiyle Independent Order of B’nai B’rith, günümüzdeki ismiyle B’nai B’rith International, (12 kadîm Yahûdi kabîlesini temsîl edercesine) Almanya menşêli, 20 ilâ 30 yaş civârındaki 12 Siyonist Yahûdi muhâcirin teşebbüsüydü.

Uzun seneler zarfında, Bene Berit’in nâşiriefkârı The National Jewish Monthly mecmûasının Neşriyât Müdürlüğünü deruhde eden Edward E. Grusd’un (15.6.1904 - 7.9.1988) B’nai B’rith, The Story of a Covenant ünvânlı kitabındaki (Appleton-Century, 1966, 315 s.) mevsûk mâlûmâta nazaran, bu on iki müessisden en az dördü (Henry Jones, İsaac Rosenbourg, William Renau ve Reuben Rodacher) “Muntazam Masonluğa” intisâb etmiş ve birbirleriyle Localarda tanışmışlardı.

Grusd, mezkûr muhâcir Yahûdilerin, dînleri sebebiyle Amerikan Localarına kabûl edilmedikleri için kendilerine mahsûs bir Mason teşkîlâtı vücûda getirdikleri efsânesini reddediyor: Bilakis, Bene Berit müessisleri, birbirleriyle Mason Localarında tanışmışlardır; müessislerin birkaçından günümüze intikal eden Hâtırât’lar bu husûsta şüpheye mahâl bırakmıyor… (Grusd 1966: 24)

2_35595a038cba282e32bf4a360a1f438b.png

Kendisi de Bene Beritli olan Edward E. Grusd’un kitabı (Bene Berit; Bir Ahdin Târihi), Bene Berit’in kuruluşu, felsefesi ve ilk bir asırlık faâliyetleri hakkında ilk mürâcaât kaynaklarından biridir… (Publisher: Appleton-Century, 1966, 315 p.)

*********

Bene Berit müessislerinin tamâmının Mason olması, kuvvetli ihtimâldir

Her ne kadar Grusd, mevsûk mâlûmâtı nazar-ı dikkate alarak, yukarıda isimlerini zikrettiğimiz “en az” dört müessisin Mason olduğunu kaydediyorsa da, muhtelif Bene Berit sitelerinde, 12 müessisin tamâmının Mason olduğu ifâde ediliyor. Meselâ 2007-2009 devresinde Fransa B’nai B’rith Büyük Reîsi Jacques Jacubert’e göre:

“Bu 12 Farmason Yahûdinin ortak bir hayâli vardı: Yahûdileri, her çeşid kanâatin serbestce ifâde edilebildiği bir teşkîlât bünyesinde toplamak… Bunun içindir ki Masonluk benzeri bir teşkîlâtlanmayı benimsediler. Şöyle ki: Localarda toplanıyor, Mason jargonunun ıstılâhlarını - Loca, Birâder, açık celse, kapalı celse, v.s.- kullanıyorlardı. Bununla berâber, ‘Hayırhâhlık, Kardeşlik, Âhenk’ düstûru etrâfında şekillenen, Yahûdilere mahsûs, basîtleştirilmiş bir ritüele riâyet ediyorlardı…” (20.5.2009, http://www.crif.org/fr/actualites/Jacques-Jacubert... 20.3.2019)

Kezâ, 1977’de Strazburg’da têsîs edilmiş Hirschler Locası’nın resmî sitesinde de, “Bene Berit’in müessisleri, Amerika’ya hicret etmiş Farmason Alman muhâcirleriydi…” denilmektedir. (http://judaisme.sdv.fr/today/bbrith/index.htm; 23.3.2019)

Bu 12 müessis, bir Mason Locası têsîs ettiklerine göre, tamâmının Mason olması, Masonluğun mantığına uygun görünüyor…

Bilâhare 3 Dereceye indirilen 6 Dereceli bir Yahûdi Riti; ortak amblem: “Menora”

Masonluğun mantığı îcâbı tamâmı Mason olması lâzım gelen bu 12 müessis, Henry Jones’un (evvelâ Heinrich Jonas; Hamburg, 22.12.1811 - Nevyork, 16.2.1866) öncülüğünde, Eski ve Kabûl Edilmiş İskoç Riti’ne (EKEİR) dayanan York ve Independent Order Odd Fellows Ritlerinden mülhem 6 Dereceli bir Yahûdi Riti ihdâs etmiş ve Ritüellerini de bu Derecelere göre yazmışlardı.

Grusd’un araştırmalarına nazaran, müessislerden Jones ve Renau sıkı bir çalışmayle, bir Nizâmnâme kaleme almışlar ve ihdâs ettikleri altı derece için ayrı ayrı ritüeller, diplomalar, kıyâfetler, remizler, ayrıca, birbirlerini tanımaya yarıyan parolalar ve işâretler tesbît etmişlerdi. Bunlar, 21 Ekim 1943 toplantısında müzâkere edilip kabûl edilmiştir. (Grusd 1966: 21-22)

Müteâkiben, 12 Kasım 1843’te “New York Lodge” ismiyle Bir Numaralı Loca teşkîl edildi. (Dr. Boris Bogen, -B’nai B’rith Manual’dan iktibâsen- “Aperçu historique de la Béné-Bérith –Bene Berit Târihinin İcmâli-“, Hamenora, Juin 1927, p. 242)

“Cihânşümûl Masonlukla” o kadar iç içe idiler ki Nevyork’ta Henry Street’teki Mason Mâbedi içinde bir mekân kirâlıyarak orayı kendilerine mâbed yapmışlardı. (Kenneth D. Ackerman, B’nai B’rith Magazine’den, https://www.bnaibrith.org/175th-birth-to-bnai-brit... 20.3.2019)

foto_43b1cab3c801b1b294f20f408206d5dd.png

Bir B’nai B’rith İnternet Sitesinde, İngiltere B’nai B’rith’inin 1926 senesine âid Tekrîs Ritüelinin baş kısmı…

++++++++++++++++++++++++

En büyük emelleri Müslüman-Arab vatanı Filistin’de bir Yahûdi Devleti kurmak olduğu için, 11 Şubat 1844’te têsîs ettikleri 2 Numaralı Locaya “Sion” ve 1850 senesine âid 6 Numaralı Locaya “Kudüs” isimlerini verdiler.

Bilâhare, (Fransa Meşrik-ı Âzamı’nın tavrına mümâsil şekilde) 1879’da, Dereceleri 6’dan 3’e indirerek ve (dîğer bâzı Masonlar gibi, en azından zâhiren) gizlilik esâsını kaldırarak Ritlerini iyice basîtleştirdiler.

Mâmâfîh, kullandıkları ıstılâhlar, remizler, diplomalar, kıyâfetler, tekrîs usûlleri, v.s. hep EKEİR’den mülhemdi ve bugüne kadar da öyle kaldı.

Amblemleri ise, “Menora” (Altı Kollu Şamdan) oldu. Her Üstâd Masonun kürsüsünün üstünde hazır bulunan, 1915’de Jabotinski tarafından kurulup Türklere karşı savaşan Yahûdi Lejyonu’nun ve 1948’de kurulan İsrâil Devleti’nin de amblemi olan “Menora”…

Bene Berit teşkîlâtlanmasında, mühim bir gelişme, 1905’ten îtibâren, her Locaya tâbi bir Kadın Locasının açılması olmuştur.

3_34f5d05127254b7a95a1a1f2c922bcdd.jpg

(https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4... 14.6.2024)

Masonî ve Yahûdiliğe dâir remizlerle süslenmiş bir Bene Berit Tekrîs Diploması… Diplomanın üst kısmında, “Benevolence, Brotherly Love and Harmony” düstûrlarının altında “Her Şeyi Gören Göz” masonî remzi ve sol tarafta da, Siyonist Jenosidci Devlet’in, Masonluğun, Yahudi Lejyonunun ve Bene Berit’in ortak amblemi, “Menora” (Yedi Kollu Şamdan) bulunuyor…