Dolar (USD)
35.18
Euro (EUR)
36.53
Gram Altın
2966.40
BIST 100
9724.5
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

​Yahûdilik-Masonluk münâsebeti (115)

İsrâil Ordusu, tedhîşçilik üzerine kuruldu

1943’ten îtibâren - İsrâil’in müstakbel Başvekîli- Menahem Begin tarafından idâre edilen ve pek çok tedhîşçi eylemin fâili olan İrgun’un mensûblarından bir kısmı, 14 Mayıs 1948’de İsrâil’in istiklâlinin îlânını müteâkib, İsrâil Ordusuna iltihak edecekler (1 Haziran 1948), dîğer bir kısmı da Herut Partisini kuracaklardır. 1940’ta İrgun’dan ayrılarak teşkîl edilen, yine birçok katliâmın mes’ûlü olan ve müstakbel Başvekîl İtzak Şamir tarafından idâre edilen bir başka tedhîşçi teşkîlâtın, Lehi’nin, İsrâil Ordusuna iltihâkı ise, İrgun’dan da evvel, 29 Mayıs 1948’de gerçekleşmişti.

Filistinliler için “solution finale

Tabîatiyle, Jabotinski’nin silâhlı mücâdele fikri, tedrîcen bir “Yahûdi”, daha doğrusu bir Siyonist Ordusunun teşkîli ve bu ordunun her bakımdan Filistinli Arab kuvvetlerine fâik olacak şekilde techîz edilmesi gayesine yöneliyordu. O, 1. Cihân Harbinde ve sonrasında İngilizlerle işbirliği yaparak, bu gayesinin adım adım tahakkukunu mümkün kılacak, mâmâfih, İngilizlerle menfâat çatışmasının ortaya çıktığı hâllerde onlara karşı da tedhîşçi fiillere girişmekde tereddüd göstermiyecekdir. Zâten onun anlayışına göre, tedhîşçilik, silâhlı mücâdelenin bir parçası, bir çeşididir ve İsrâil Devleti’ni kurabilmek için Arabları kuvvetin üstünlüğü ve tedhîşle sindirmekden başka çâre yoktur. Âşikâr ki onun muhâkemesi mantıklıdır: Filistinliler kendi rızâlarıyle vatanlarını Siyonistlere teslîm etmiyeceklerine göre, bu toprakları boşaltabilmek için, onlara kitlevî katliâm yapmaktan ve bu arada, bir kısmını da tedhîşle sindirirerek, yıldırarak topraklarını terke icbâr etmekden başka hâl çâresi yoktur…

Hitler’in Yahûdiler için bir “solution finale (nihâî hâl çâresi)” planladığı isbât edilememiştir, ama Siyonistlerin Filistinler için planladıkları “solution finale” bir asırdır bütün dünyânın gözü önünde icrâ edilmektedir; öyle ki bunu görmemek için kör, anlamamak için ebleh olmak lâzımdır!

İsrâil Ordusu, tedhîşçilik üzerine kuruldu

Jabotinski, Arablara karşı silâhlı mücâdele yürütmek maksadıyle 1920’de teşkîl edilen Haganah’ın kuruluşunda müessir olduğu gibi, 1931’de, stratejik mes’eleler sebebiyle bu teşkîlâttan ayrılarak Avraham Tehomi tarafından kurulan tedhîşçi İrgun’un (İrgun Zvay Leumi / Silâhlı Millî Teşkîlât’ın) da fikir babası ve kısmen lideriydi. 1943’ten îtibâren - İsrâil’in müstakbel Başvekîli- Menahem Begin tarafından idâre edilen ve pek çok tedhîşçi eylemin fâili olan İrgun’un mensûblarından bir kısmı, 14 Mayıs 1948’de İsrâil’in istiklâlinin îlânını müteâkib, İsrâil Ordusuna iltihak edecekler (1 Haziran 1948), dîğer bir kısmı da Herut Partisini kuracaklardır. 1940’ta İrgun’dan ayrılarak teşkîl edilen, yine birçok katliâmın mes’ûlü olan ve müstakbel Başvekîl İtzak Şamir tarafından idâre edilen bir başka tedhîşçi teşkîlâtın, Lehi’nin, İsrâil Ordusuna iltihâkı ise, İrgun’dan da evvel, 29 Mayıs 1948’de gerçekleşmişti.

Günümüzde, Jabotinski’nin siyâsî çizgisini, Herut’un devâmı olan Likud Partisi ile –Avrupa ve Amerika’da şûbeleri bulunan- genclik teşkîlâtı Betar temsîl etmektedir. Betar, 1930’lu senelerden îtibâren Türkiye’de de gizli faâliyet hâlinde olmuştur; şu ânda dahi Memleketimizde legal veyâ illegal bir şûbesinin bulunması muhtemeldir.

Jabotinski, Siyonistlerin takdîs ettikleri bir lider

Vefâtında, İsrâil Devleti onu resmen sâhiblenmekden çekinmemiştir. Şöyle ki: Ağustos 1940’ta, ABD’de Betar teşkîlâtının bir yaz kampını ziyâreti esnâsında kalb sektesinden ölmüş ve orada defnedilmişti. İsrâil Hükûmeti, 1964’te, onun ve karısının kemiklerini, büyük resmî merâsimle, Kudüs’ün garbinde bulunan Herzl Tepesi’ndeki Devlet Mezârlığına nakletmiş, ayrıca, İsrâil Merkez Bankası, 1979’da, onun adına 100 liralık bir banknot ihrâc etmiştir. Hâlen, İsrâil’de ve her memleketteki Siyonist câmiasında, Herzl, Weizmann, Ben Guryon veyâ -arkadaşı –Trumpeldor gibi, Devletin bânîlerinden biri olarak hürmetle yâdedilmektedir.

“Arabların hayâtı, bir lağım fâresinin hayâtından daha kıymetli değildir!”

Jabotinski’nin ve ilhâm kaynağı olduğu tedhîşçi teşkîlâtların nasıl bir zihniyetin temsîlcisi oldukları şu hâdiseden anlaşılabilir:

1938’in ikinci yarısında, İrgun, rastgele katliâmlarla Arablar arasında tedhîş estirerek onları yıldırmayı, vatanlarından kaçırtmayı ve İngilizlere de gözdağı vermeyi karârlaştırıyor. Bu karâr çerçevesinde, 27 Şubat 1939 günü, Hayfa, Tel-Aviv ve Kudüs’de, kendi hâlinde sokaktan geçen 27 Arabı katlediyorlar. Jabotinski, bu tedhîşçi eylemi: “Yahûdi Devleti’nin düşmanlarının zafer nümâyişlerine verdiğiniz bu cevâb, pek büyük ve müsbet bir têsîr yapmıştır” sözüyle alkışlıyor. Aynı günlerde, bir başka İrgun idârecisi de, şu beyânatı vermekden çekinmiyor:

“Öyle bir vazıyet ortaya çıkarmalıyız ki bir Arabın hayâtı, bir lağım fâresinin hayâtından daha kıymetli sayılmasın! Böylece herkesin şunu anlaması sağlanacaktır: Arablar pislikden başka bir şey değildir ve bu memleketin hakîkî hâkimleri, onlar değil, biziz! (Il faut créer une situation où la vie d'un Arabe ne vaudra pas plus que celle d'un rat. Comme ça, tout le monde comprendra que les Arabes sont de la merde, que nous sommes nous et non eux les véritables maîtres du pays!) (Wikimonde Ansiklopedisi, bu beyânâtı, birçok kitabın müellifi olan İsrâilli gazeteci Mariüs Şatner’in şu eserinden naklediyor: Histoire de la droite israélienne; de Jabotinsky à Shamir –Jabotinski’den Şamir’e Kadar İsrâil Sağının Târihi-, Paris: Éditions Complexe, 1991, p. 173; https://wikimonde.com/article/Vladimir_Jabotinsky; 21.11.2017)

resim_d86fa28667f2c4e5f110d3dffa5eaa11.jpg

(https://wikimonde.com/article/Irgoun; 24.4.2024)

Solda, Jabotinski’nin fikirerine uygun olarak kurulmuş tedhîşçi İrgun teşkîlâtının amblemi… Amblemdeki harita, İngiliz manda idâresi altındaki Filistin ve Ürdün’ü (sağdaki harita) gösteriyor. Şiârları: “Ancak böylesi!” Yânî İngiliz manda idâresi altındaki Filistin ve Ürdün’ün tamâmından daha azına râzı değiliz ve silâh zoruyle, tedhîşle bunu elde edeceğiz… İrgun, benzeri başka tedhîşçi teşkîlâtlar gibi, 1948’de İsrâil Ordusuna iltihâk edecekdir. Doğuştan tedhîşçi olan İsrâil Ordusu, bu vasfını hiç kaybetmedi ve bir asırdır jenosidle Filistinlilerin vatanlarını ellerinden almıya çalışıyor…

***