Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

13 Ekim 2020

​Ya Karabağ Ya Ölüm !

Karabağ işgalini ve Ermenistan’a çizilen sınırları ele alırken bu işgalin, Rusya ve Emperyalist Batı’nın, Türkiye özelinde bütün İslam Dünyasına uyguladığı “sınır” politikasının bir tezahürü olduğunu anlamamız gerekir.

Osmanlı dağıldıktan sonra, Türk-İslam hinterlandındaki ülkelerin sınırları mümkün olduğunca birbirleriyle bağlantısı olmayacak şekilde çizildi. Buna engel olamadıkları noktada, inanç, dil, kültür farklılıkları oluşturmak için yeni tarih yazıcılığı programını uyguladılar.

Müslüman Araplarla “işgalci Osmanlı- arkadan vuran Arap” propagandası bu çalışmanın ürünüydü. Bugün buna inanan akıllı insan kalmadığı için, Müslüman Arap Coğrafyası ile bağlantımızı yeni bir “düşman ülke” sınırıyla kesmek için, PKK’ya devlet kurma planını devreye soktular.

Aynı şekilde SSCB’nin işgali ile esaret altına giren Türk Cumhuriyetlerinde, Komünist zulmün haddi hesabı yoktu. Hem İslami hem Kültür alanında her türlü zorbaca dayatma ile bizi birbirimizden uzaklaştırmaya çalıştı Rus emperyalistler.

Azeri kelimesinin Stalin’den çıktığını ve zorla dayatıldığını biliyor muydunuz? Türk milletini bölmek ve birbirlerine aidiyetlerini kaldırma operasyonu…

Tarihçi İlber Ortaylı “Stalin cahil bir Gürcü’ydü, milliyetten anlamazdı, Azeri kelimesini Stalin uydurdu” diyor. Evet ama Hoca biraz yanlış bu konuda. Stalin cehaletinden değil bilakis bu işleri çok iyi bildiği için kullanıyor Azeri kelimesini. Sosyalist Emperyalizmin tipik asimilasyon politikasına uygun davranarak, “Türk milletini “ birbirlerinden kopartma taktiğiydi bu. Sosyalist emperyalizmin babalarından olan Stalin, bir yandan da dil meselesine el atmıştı. Oryantalist tarihçi Bernard Lewis, Modern Türkiye’nin Doğuşu adlı eserinde, Türkiye’de Arap alfabesi kullanılırken Sovyetlerin bir kararla Türk Cumhuriyetlerinde yazı dilini Latin alfabeye çeviriş sebebini şu şekilde anlatır.

“Sovyetlerin bu Latinleştirme politikasının bir amacı da İslamlığın etkisini azaltmaktı; diğer bir amaç da, şüphesiz ki, Sovyetler Birliği'nin Türkleri ile hala Arap yazısı kullanan Türkiye Türkleri arasındaki teması kesmekti.” Türkiye’de Latin alfabesine geçince bu sefer de Kiril alfabesini dayatmış, Lewis’in ifadesiyle : ”Ruslar, bu kez Latin yazısını kaldırıp yerine Kiril yazısını koymak ve böylece Sovyet Türkleri ile Türkiye arasında tekrar aralık açmak suretiyle karşı harekete geçtiler.” Diyordu.

Herşey, Müslüman Coğrafya ile olduğu gibi, Türkiye ile Türk Cumhuriyetlerinin bağını kopartmak, birbirimizden uzaklaştırmak için yapıldı. Ermenistan’a çizilen sınırları ve Karabağ’ın işgalini bu zaviyeden değerlendirmeli. Ermenistan’ın Karabağ işgali, Nahçıvan ile Azerbaycan arasındaki Azerbaycan topraklarının geri istenmemesi içindir. Rusya, Batı ülkeleri ve İran bu işgali her şekilde desteklediler, görmezden geldiler. Bizim için bir anlam ifade etmese de BM’nin de “Ermenistan işgalcidir” diye kararı varken neden göz yumuyor Batı? Çünkü emperyalist politikaları bunu gerektiriyor…

Son ateşkes dayatması Ermenistan’a o toprakları “verenlerin” marifetidir. Ermenistan kazansa ses çıkartmayacak olanların zafer kazanan Müslüman-Türk olduğunda attığı barış çığlığına aldanmamak gerek.

Emperyalistler politikalarını yürütmek ve meşruiyet kazandırmak için devamlı kurumlar oluşturur ya: Burada da “Minsk Grubu” diye bir şey var. Ermenistan; “Minsk Grubu dışındaki ülkeler karışmasın bu işe” diyor. Bize diyor yani, Türkiye karışmayacakmış. Kim karışacak? ABD, Fransa ve Rusya. Hem soydaş, hem dindaşlarımızı ilgilendiren ve hem de sınırımızda yaşanan bir hadiseye Türkiye’nin dahil olması yanlışmış da, ABD, Rusya ve Fransa’nın söz hakkının olması normalmiş… Ha bir de İran rahatsız bizden… Hani ülkesinde 35 milyon Azerbaycan Türkü yaşayan, önceki saldırılarda olduğu gibi yine Ermenistan’a destek veren İran? Tarih boyunca Müslümanlardan başka kimseyle savaşmayan, Müslüman ülkeleri Haçlılara satan İran rahatsız-mış Türkiye'nin dahil olmasından ! Üstelik, Ermenistan’a silah ve yardımların İran’dan geçtiğini bütün dünya izlediği halde, Ülkemizdeki etki ajanı İrancılar, göz göre göre ”İran Azerbaycan’ı destekliyor” diye propaganda yapabiliyorlar.

Ermeni saldırıları, emperyalist ülkelerin dayatmaları canımıza tak etti artık. Bu yazıyı yazarken Ermeniler Azerbaycan şehirlerine füze yolluyor sivil halkı öldürüyor. Yıllarca yaptığı katliamların hesabı sorulmadığı için, yine masum halka saldırıyor. Artık buna bir son vermemiz gerek.

Azerbaycan sadece Karabağ’ı değil, Nahçivan ile bağlantıyı kesen Azerbaycan topraklarını da almalı ve olması gerektiği gibi Türkiye ile bağlantı sağlanmalı. Sahada da masada da taviz verilmemeli artık…

Son söz rahmetli Ozan Arif’in olsun:

Bu Ermeni tak etti, canımıza tak artık!

Ya Karabağ ya ölüm! Başka yolu yok artık!