Dolar (USD)
32.45
Euro (EUR)
34.70
Gram Altın
2437.62
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

18 Temmuz 2016

Ya Darbeciler Bizi Alacak Ya Biz Darebecileri!

Aslında ben bu konuya hiç girmek istemiyorum. Onun için de hemen yazmadım. Nedeni ise zaten hemen herkesin bu konuyu enine boyuna günlerce yazıp çizip konuşacak olması. Yani benim de buna ayrıca bir tasarruf yapmam ancak fikri takip ve tekerrürden ibaret olacak.
Keza dili ve kalemi benden çok daha iyi zevatın mülahazaları, hele Cumhurun Başkanı, ve dahi Baş Komutan Erdoğan işi özetledikten kelli, daha da geriye birşey kalmıyor!
Ne var ki, karınca misali bizim de dostluğumuzun ve 'tarafımızın' nişanesi gereği İbrahim ateşine bir damlacık su azmimizi de ortaya koymamız elzemdir.
Öte tarafı zaten bildik lakırdılardır. Darbe karşıtı, milli irade tarafı, Demokrasi ve halkın yanında olanların tüm ciddiyetle yaşanan darbe teşebbüsüne olan öfkesini ortaya koyması ve bunun yamnında sözde darbe karşıtı olup da Erdoğan üzerinden yine gerçek kişiliksizliklerine bir daha arz etmeleri.
Kısa özet geçersek, bu işe aylar öncesinden ortam hazırlamalar, batılı 'müttefiklerimizin' çanak tutmasıyla başladı. Son bir kaç gün içinde belirli belirsiz ayaksesleri özellikle sosyal medyada dillendirilmeye başlandı! Ha, bu işin 'raconudur', açıkca 'darbe yapacağız' diyecek değillerdi ya! Ona sebep sözde 'senaryo' dedikleri şeyin, en iyi senaryosunu yazmaya mahir güruh, başrollerini paylaştıkları bu filmi de böyle çevirdiler işte!
"Gece alacaklar, sabah asacaklar!" alçaklığından,"Sonu geldi" basitliğinde balatılan senaryo, darbenin ilk saatlerinde hemen 'sahiplenildi' ve kutlamalar başladı! Dış basından sipariş başlıklar atıldı "Erdoğan havada mahsur İstanbul'a inmek istemiyor, Almanya'dan sığınma istedi!" Evet, BBC'den tut, ne kadar 'Demokrasi havarisi' batılı müttefikimiz varsa, içerdeki uzantılarıyla 'sekronize' orchestra oluşturdu!
Lakin Baş Komutan'nın kükremesi ve halkı Demokrasi, iradesi ve ülkesine sahip çıkmak için sokaklara çağırmasıyla işin rengi değişmeye başladı!
Dakikalar içinde milyonlar gözünü kırpmadan 'ölümüne' Tankların önüne yattı, kurşunlara güğsünü siper etti!
İş bu noktaya varınca 'kıvırmalar' başladı. Evvela halkı evde kalmaya iknaya çalışan insan müsvetteleri, bunu başaramayınca kendi çaplarında 'kara mizaha' başlayıp, 'Erdoğan oyunu' demeye ve girişilen darbeyi de küçültmeye yeltendi.
Bu da işe yaramayınca, bu defa hep bir ağızdan başta Batılı 'müttefiklerimiz' olmak üzere 'Darbe karşıtı' açıklama ve Hükümete destek mesajları savurmaya başladı.
Bazı gözü dönmüşlerin tereddütleri arasında dakikalar içinde ters yüz ettikleri alçaklıklarını örtmek için sosyal medyadaki tüm darbe şakşakçı mesajları silip Demokrasi yanlısı oluverdiler!
Evet, bu bir darbedir, lakin o kadar cinnet içinde gerçekleştirilmiştir ki, köşeye sıkıştıklarını anlayan FETÖ mensupları can havliyle PKK'dan ve DAİŞ'ten daha alçakca 'terör eylemine' girişmişlerdir.
Tarihinde ilk defa Milletin Meclisine Bombalarla saldıran bu teröristlerin bir kısmı da, Erdoğan Almanya'dan sığınma istiyor darken, kendileri Yunanistan'a kaçıp sığınma istemişlerdir!
Hasılı bile kitaplar dolduracak bu şerefsizliğin kelamı kifayet etmez. Ben fazla uzatmadan Türkiye'me geçmiş olsun diyorum ve bu işi hayra çeviren Allah'a hamd ediyorumu2026..