Dolar (USD)
34.01
Euro (EUR)
38.02
Gram Altın
2832.59
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Voleybol ve basketbol unutulmamalı

FUTBOLUN egemenliğini ilan ettiği günümüzde diğer spor dalları unutuluyor, gündeme gelmiyorlar. Ülkemizin tanıtımında, gençlerimizin önünün açılmasında voleybol, basketbol gibi dallar önde geliyor. Nitekim yakın zamanda bunu gördük.

Avrupa Voleybol Kadınlar Şampiyonası’nda (2019) Türk Milli Takımı, şampiyonluğu kıl payı kaçırıp ikinci oldu. Başantrenör Giovanni Guidetti kendini gösterdi. Filenin Sultanları binlerce kızın gönlüne voleybol sevgisini soktu. Bu anlamlı ve önemli sevgiyi zamana yaymak onların görevleri arasındadır.

A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2019 FIBA Dünya Kupası O Grubu klasman maçında harikalar ortaya koydu. Amerika’yı elinden kaçırdı. Yeni Zelanda’ya 102-101 yenildi ancak averajla 22. oldu ve olimpiyat elemelerine katılma hakkını yakaladı. Karşılaşmaların hepsi nefes nefese geçti.

Basketbol Milli Takımı antrenörü Ufuk Sanıca, karşılaşma sonrası açıklamada şunları söyledi: ‘Yeni bir oluşum içinde olduk. Yeni bir takım kurduk. 7-8 oyuncu ilk kez böyle bir turnuvada oynuyor. Dar bir kadro ile oynadık. Sonuç olarak mutluyum.’

Futbolu da unutamıyoruz. Andorra maçında takımımız fena oynamadı. Ancak bir türlü rakibin savunmasını aşamadık. Son dakikalarda Ozan’ın golü ile galip geldik. Maçı yitirsek çok üzülecektik. Açıkçası uçurumun kenarından döndük. Yine de takımımızı kutlarız.

Moldova maçını izledik. Gerçekten oyuncularımız harikalar sergiledi. Maçı 4-0 kazandık. Deplasmanda olmamıza rağmen yenmeyi başardık. Futbolcularımızı tek tek kutlarız. Şu anda grubumuzda zirvenin ortağıyız.

Not-1: Ulusal takımda Galatasaray’dan oyuncu olmaması üzüntü vericidir.

Not-2: Fatih Terim’in ceza almasını şanssızlık ve kayıp olarak değerlendiriyoruz.

Not-3: Ali Koç beyin yeni görevi hayırlı uğurlu olsun.

Not-4: Erikliman-İnece-Giresun yolunun yapılması için yöneticilerimizden ilgi ve destek bekliyoruz. Muhtarımız Reha Ümit Goluoğlu’nun çabalarını takdir ediyoruz.

Not-5: Yöneticilerimiz 2B- arazisi ile ilgili konuya el atmalarını bekliyoruz. Dedelerimizin fındık bahçelerini bedelini ödeyerek satın almak istiyoruz. Bir an önce işlemlerin başlamasını istiyoruz.

Sonuç: ‘Voleybol, Basketbol dallarındaki başarılardan gelecek için umutluyuz.’