Dolar (USD)
32.60
Euro (EUR)
34.81
Gram Altın
2491.77
BIST 100
9507.83
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

31 Ağustos 2021

Vatana hizmet!

Vatana ve millete hizmet etmek öncelikle ülkenin bağımsızlığını sağlamakla olur.

Bağımsızlığın temelini ise üretim oluşturur. Hayatın rutinini devam ettirebilecek ürünlerin yerli üretimiyle...

Üretimde en önemli ve ilk öncelik nokta, tarım-gıda üretimi, ikincisi ise savunma sanayi-silah üretiminde olandır.

Ama bunlardan daha önemlisi, zihinlerin bağımsız, milli ve yerli olmasıdır.

Çünkü emperyalist, sosyalist veya İslamî de görünse, dışarıdan dayatılan başka bir ideolojinin zihnini ele geçirdiği insanların, bu ülkeye verebileceği hiçbir olumlu değer yoktur, şimdiye kadar da olmamıştır. Bağımsızlık önce zihinde-fikirde başlar.

Zihniyle esir olanın bedeniyle özgür olduğunu iddia etmesi saçmadır, mümkün de değildir.

***

Avrupa’nın, oryantalist politikalarla oluşturduğu, bilim-sanat-kültür anlayışıyla eğitilmiş ve Batı'yı "muasır medeniyet" olarak idealleştirmiş, hatta bu anlayışı genetiğine işlemiş bir zihniyetten bağımsız olmaya dair bir fikir beklemek yanlış olur.

Peşin olarak "Batı üstündür, ilerici, medeni, çağdaş, insan haklarına saygılı, bilimde ileri, yaşam tarzları güzel, onların iyi dediği iyi-kötü dediği kötüdür" diye bakan bir insanın, kendi inancını, milletini, kültür- gelenek- tarih ve yaşam tarzını savunmasını bekleyemezsiniz!

Bu zihniyet Batıyı memnun etmek için yaşar, Batının kriterlerini uygulamak için çabalar, Batı çıkarlarını öncelik görür ve onaylanmak için Batı ne diyorsa onu yerine getirir...

Bunların vatana yarardan çok zararı olur, olmuştur.

Meselâ; yetmiş sene önce Avrupa ülkelerine bile satabildiğimiz silah fabrikasını havaya uçuran zihniyet, ülkemizin savunma sanayiini ufakken boğmuş, 70 senede milyarların gitmesinden daha öte, ülkemizi Batıya muhtaç hale getirmişti.

***

Dikkat edin, dünyadaki savunma sanayiinin yüzde 35'i ABD’nin, yüzde 25'i Rusya’nın yüzde 30'u Avrupa ülkelerinin elindedir. Hem para kazanıp ekonomik olarak güçlenirler hem de silah sattıkları ülkelerin politikalarını belirleme gücünü elde ederler. Sadece silah satmakta değil. Almanya’nın ürettiği Leopar tankını almak için Alman çiftçisinin ürünlerini de almak zorundasınızdır. Tarımını bu şekilde ayağa kaldırır, seninkini yok eder…

Silah üretimine o zamandan devam etseydik, ekonomik ve askeri anlamda hangi noktada olurduk? İşte bu zihniyet bizim o noktada olmamızı istemeyen zihniyettir.

Sadece savunma sanayiini boğmadı bu vatan düşmanları.

Meselâ 70 sene önce araba üretmişti bu ülke. Uyduruk gerekçeyle üretimi durduran, bugün her sene milyarlarca doları yurt dışından araç almak için veren ülke haline gelmemizi sebep olan bu zihniyettir. O dönem üretim devam etse bugün sadece araba satarak zengin olurdu bu ülke.

Uçak meselâ?

Hani "adamlar uzaya kamp kuracak, biz ise nelerle uğraşıyoruz" diyenler var ya, işte onu diyenler, yakın zamanda planlayıp adım attığı Türkiye'nin uzay programını yerden yere vuran aynı kişi veya aynı zihniyettir.

Çünkü bu zihniyet, fabrika kurup uçak üreten insanları hapse atmak dahil her zulmü yaptı, uçak fabrikasını kapatıp soba fabrikasına çevirdi, üretilmiş uçakları bile çürüttü.

Bu zihniyetin ülkemizi ve milletimizi Batı'ya bağımlı-muhtaç etmekten başka vazifesi de ideali de yoktur. Çünkü onun için yetiştirildiler, onun için desteklendiler ve bu yüzden alkış alıyorlar Batı tarafından...

***

Önceki gün TİHA- Taarruzi insansız hava araçlarının TSK’ya teslim töreni yapıldı. İHA-SİHA üretiminde dünyada ilk üç sıraya giren, uçak gemisine inip kalkabilen İHA-SİHA ve insansız savaş uçağı yapmayı hedefleyen ülke olmak için ne bedeller ödendi bu ülkede?

Kendi sınırları içinde terörle mücadelesine bile izin verilmeyen ülke iken, coğrafyamızda oyun kurucu haline gelen güçlü bir ülke olmak için kaç canımız kurban verildi biliyor musunuz?

Bağımsızlık zihinde başlar önce… En önemlisi inançlı, vatanını seven, zihnini emperyalizme kiralamayan vatan sevdalısı insanlar yetiştirmektir.

Darbeler, yargısız infazlar, üretim yapanların yok edilmesi, vatan düşmanlarıyla dost olurken Anadolu insanını ezen, küçümseyenlerin yıllarca baskıyla millete efendilik yapmaları. Rabbim bu zihniyete fırsat vermesin.

Emperyalistlerin içimizden devşirdiği, zihniyle ve bedeniyle Batıya hizmet eden bu zihniyetin bu ülkeye zarar vermesine fırsat vermesin.

TİHA- Taarruzi insansız hava araçları hayırlı olsun.

Rabbim vatanımızı milletimizi muhafaza etsin, birliğimizi bozmasın.