Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.93
Gram Altın
2323.55
BIST 100
9122.54
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

12 Temmuz 2021

​Vanlılar ve Büyükşehir Belediyesi çalışmaları

Öncelikle maillerle bize ulaşan Vanlı kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Mardin’i yazdığımızda belirttiğim gibi bu konu ile alakalı olarak 1046 mail aldık.

1046 mailden 138’ini eledik, kalan mailleri tasnif ederek önce illere, sonra konularına göre ayırdık ve Van’dan bize ulaşan 303 maili değerlendirmeye aldık. Tabi, hemen belirtelim ki bir mailde bazen 10-15 maddeyi bulan talep ve görüşler vardı.

Şimdi değerlendirmemize geçebiliriz.

2019 seçimlerinde Van’da HDP, Büyükşehir Belediyesi ve 3 Merkez İlçe dahil toplamda 10 Belediye kazanmıştı. Gevaş, Bahçesaray, Çatak ve Gürpınar İlçelerini ise Ak Parti Adayları büyük farkla kazanmışlardı. Daha sonra Edremit veTuşba Merkez ilçe ile Çaldıran İlçesinde HDP’li adayların cezai durumlarından dolayı seçilenler görevden alındılar.Onların yerine, seçim kurulu tarafından seçimde ikinci olan Ak Parti adayları atandı. Bilahare Van Büyükşehir Belediyesi ve HDP’nin Van’da aldığı diğer belediyelere de kayyum atandı.

Maillerde en sorunsuz görünen Van oldu. Vanlıların gönül enginliği midir nedir bilinmez, çok mütevazı taleplerde bulundular.

Aslında insanımız “Devleti” istiyor. Yanında devlet gibi duran devlet istiyor. Vatandaşı düşman belleyen bir anlayışın bu ülkede nelere yol açtığını bilmeyenimiz yoktur.

Vali Mehmet Emin Bilmez,

Vanlıların çok methettikleri Valileri hakkında düşünceleri şöyle:

Van’ı, Vanlıyı devletleri ile essahtan buluşturdu. Kışın ortasında, Van Bahçesaray’ın ya da Gürpınar’ın, Çatak’ın en ücra köşesinde yaşayan bir teyze devlete ihtiyaç duyduğu anda devleti yanıbaşında buluyorsa bunu Mehmet Emin Bilmez Vali’nin sorumluluk bilinciyle açıklayabiliriz, diyorönemlibirSTKBaşkanı. Hatta gönderdiği mailde, “Riyakârlık olmasın diye ismimi yazmayınçünkü sadece Allah için doğruya şahitlik etmek istedim.” diyor bu değerli başkan.

Serbest çalıştığını, geçen hafta İstanbul’a yerleştiğini belirten Asiye Çalık (ismini yazmamı ısrarla istedi), “M.Emin Valimiz pandemi falan dinlemedi. Önlemlerini alarak kimin ne eksiği, ihtiyacı varsa koşturdu…” diye mail göndermiş.

Diğer bir mail de,

“Bir yıllık süre zarfında yapılan çalışmalara baktığımızda, seçimle iş başına gelen Belediye Başkanlarının yaptıkları ile Başkan Vekili olarak atananların Belediye çalışmalarında önemli farklılıklar görüyoruz.

Mesela kayyumun yönettiği belediyelerde gözle görülen hizmetler, çok sayıda park, asfaltlama çalışması yapıldı ki böyle kaliteli hizmetler HDP’li belediyelerin aklına bile gelmezdi…”

Bir diğeri:

Alt yapı olarak yapılan park ve asfaltlama çalışmaları ile şehrin rengi değişti. HDP’nin umurunda olmayan hizmetler Vali Bey tarafından hayata geçirildi hem de bir yılda. Ancak bu çalışmaları, gençlerimizi işsizlikten kurtaracak projeler izlemeli, diye ekliyor.

Gelen mailler arasında en çok (%27) iş talebi vardı:

Biliyoruz, bu iş sadece Belediye çalışmaları ile olmaz ama gençlerin işsizlik sorunu kangrene dönüşüyor…

Bir diğeri:Büyükşehir Belediyesine vekalet eden ValimizSayın Mehmet Emin Bilmezçok kıymetli,hakikaten derdi olan bir devlet büyüğümüzdür. Şehrin güzelleşmesi için büyük çabalar sarf etmektedir.Umuyoruz ki bu hizmetlerden sonragençlerimizidevletimize kazandıralım çünkü boş kalan alanı malum çevreler dolduruyor...”

Bir diğer mail’de ise, “Yıllardırsırtımızda kambur olan arıtma tesisleri çevre yolu gibi projelergecikmeden sonuçlandırılmalıdır.”

Bir de kaldırımlarla ilgili sorunu içeren mailler vardı.

Gelen maillerin % 11’i, “Şehir merkezinde kaldırımları işgal eden esnafı uyarmak ve gerekli tedbirleri sağlamakzabıtanın işi olsa gerek. Bukaldırımlarıesnafın eşyaları işgal etmiş ve buna şu ana kadar çözüm bulunamamış.”meyanındaydı.

Sözün Özü:

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı M. Emin Bilmez’in bir yıllık çalışmalarından memnuniyet duyan Vanlıların oranı çok yüksek. Ayrıca Vanlılara, geleceğe mutla bakmalarını sağlayan Vali Sayın Mehmet Emin Bilmez’in bir yıl sonra yapacağı hizmetleri merakla takip edeceğiz.

 
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan