Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

03 Şubat 2023

​Vâ Ümmetaaah!!!

“İbret almak istersen ölüm yeter” diye güzel bir söz var. Kim söylemişse çok doğru ve yerinde söylemiş. Birçok ayetler, hadisler bu gerçeğe işaret eder. Ancak her ders ve ibret vesilesi, ibret almak isteyen kimseler için gereklidir. Eğer ibret konusunda kalpler, gözler ve kulaklar mühürlenmişse, “ört ki ölem…”

Şu kısa ömrümüzde aslında gören gözlere yetecek ne kadar dersler ve ibretler yaşadık. Ama hala akıllanmış değiliz. “Susurluk kazasında” memleketin altını oyan sağcı, solcu, futbolcu denebilecek zıtların kol kola olduğunu gördük. Ondan biraz önce 1980 darbesini hazırlamak için, öğleden önce sağ cenahtan, öğleden sonra da sol cenahtan gençlerin; aynı silahla öldürüldüğünü, yıllar sonraki anılardan vs. öğrendik. Benzer olayları zaman zaman değişik renkleriyle hep yaşayarak görmeye devam ettik.

Haçlı-Siyonist ittifakının “gladyo”su Türkiye’de FETÖ, Irak’ta “Kes Nızâni” ve Pakistan’da “Yakup Kadri” ihanet şebekesini organize etti. Bizdeki versiyonu olan FETÖ deşifre olmasına ve hem de bir darbe kalkışmasına rağmen temizlemek mümkün olmuyor. Yıllarca bu ülkelerin kılcal damarlarına öyle sızdılar ki, onları tamamıyla temizlemek belki de mümkün olmayacak. Son yıllarda DEAŞ, PKK ve FETÖ’nün aynı merkezler tarafından kontrol edildiklerini de dehşetle izledik. Halen de iş birlikleri devam ediyor.

Tüm bu örgütlerin, aslında hak batıl mücadelesinde; batıl cephenin vekalet orduları olduğu, artık gün gibi aşikardır. Ama bu karanlık odaklar, hala ümmetin çocukları bu ihanet şebekelerine devşirmeye devam ediyorlar. İşte birkaç gün önce Pakistan’da patlayan bomba, bu vekalet orduların ne kadar tehlikeli olduğunu bir kez daha gösterdi. Aynı dine mensup olmak, aynı kitaba inanıyor olmak, aynı peygamberin izinden gidiyor olmak, onlar için pek bir şey ifade etmiyor.

Düşman bu ümmetin yumuşak karnını iyi keşfetmiş ki, o da tefrikadır. Tefrikanın da zirve noktası tekfircilik virüsüdür. Bu virüs, bulaştığı bünyeyi tamamen ifsad ediyor. Bu bozuk bünye kendisinden olmayan her kesi öteki görüyor. Asıl düşmanını bıraktırıp kendi kardeşinin en azılı hasmı ve düşmanı yapıyor. Artık her biri “mürted” olarak gördüğü kendi kardeşine, hatta anne babasına kıyacak kadar canileşiyor.

Bu caniler, bir caminin en ön safında aynı kıbleye yöneldikleri kardeşlerinden yüz küsurunu bir bombayla şehit edip yüzlercesini de yaralayabilmektedirler. Bir camiyi harabe edecek güçteki bir bombayla… Neredeyse yarım asırdır yaşadığımız bu vahşetlerin bir tanesi de haber kaynaklarına şöyle düştü:

“Pakistan'ın Hayber Pahtunhva eyaletinde dün öğle namazı sırasında camiye düzenlenen canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 100'e yükseldi.

Pakistan'ın dün Hayber Pahtunhva'ya bağlı Peşaver kentinin Police Lines bölgesinde camiye öğle namazı sırasında düzenlenen canlı bomba saldırısı sonrası başlatılan arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Yetkililer, canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 100'e yükseldiğini, 225 yaralının tedavisinin devam ettiğini aktardı.

Saldırının dün yerel saatle 13.00'te yapıldığını belirten yetkililer, caminin ilk safında bulunan saldırganın bombayı patlattığını açıkladı. Hayber Pahtunhva hükümeti, eyalet genelinde bir günlük yas ilan edildiğini duyurdu.

Peşaver'deki bir hastanenin sözcüsü Muhammed Asim, bugün hayatını kaybedenlerin çoğunluğunun saldırıda ağır yaralanan polisler olduğunu açıkladı. Peşaver Emniyet Müdürü Muhammed İcaz Han, patlamanın ardından caminin çatısının çöktüğünü ve enkaz altında kalanları kurtarmak için çalışmaların devam ettiğini dile getirdi. Han, bölgesel güvenlik ve terörle mücadele birimiyle aynı yerleşkede yer alan camiye bombanın nasıl sokulduğunun araştırıldığını söyledi.” (31 Ocak 2023 Salı 19:35 AA)

Böyle bir vahşeti kim neden yapar? Daha önce Pakistan’a çok operasyonlar çekenler, yeni planların mı peşindedirler. Nükleer güce sahip tek ülke olan ve Türkiye’ye hep yakın duran bu kardeş ülke dağıtılmak mı isteniyor. İlerde Türkiye’nin de nükleer güç olmasının önü şimdiden kesilmek mi isteniyor. Afganistan da burunları sürten; İngiltere, Rusya ve derken ABD Afganistan ve Pakistan’ı kapıştırmak mı istiyor? Keşke tüm İslam ülkeleri bu konuda Pakistan ve Afganistan’ın yanında durup bu ve benzeri derin ve sinsi planları hep beraber bozup bu planları, küresel çetelerin idam fermanı yapabilseler… Böyle bir şey imkansız dediğinizi duyar gibiyim hayır hayır… “Onlar onu uzak görüyorlar; biz ise onu yakın görmekteyiz.” (Mearic 6)