Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.72
Gram Altın
2489.76
BIST 100
9524.59
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

27 Mart 2012

'Ülkene dön, seni terörist!'


[email protected]

Yoğun gündem içinde kamuoyunun biraz Fransız kaldığı bir olay yaşandı Fransa'da.

10 gün içinde 7 kişiyi öldüren Cezayir asıllı 23 yaşındaki Muhammed Merah'ı polis, kıstırdığı evde "ölü" ele geçirmek için 32 saat ter döktü ve başardı.

Arkasında küresel veya ulusal bir gücün olduğu benzer komplo teorilerine müsait "operasyonlarda" sonuç bildiktir. Ya olayın faili meçhul kalır ya da "ölü" ele geçirilir.

Olayın yapılış şekliyle benzerlik göstermese de bizde de çok sayıda derin suikastlar yaşandığı için bu tür olaylara yabancı değiliz.

***

Türkiye'de, Ergenekon operasyonları sürecine kadar ortalama her 500 günde bir önemli bir isme suikast yapılması maalesef neredeyse rutindendi. Birçok gazeteci, siyasetçi, aydın ve bilim adamı belki de yaratacakları sansasyonel gürültü adına vahşice işlenen suikastlara kurban gittiler. Bu suikastlar zincirinin son halkası da Agos gazetesinin sahibi Hrant Dink olmuştu.

***

Faillerin sağ yakalandığı olayların sayısı neredeyse bir elin parmağını geçmez. Sabancı, Danıştay ve Dink suikastları, faillerin "sağ" ele geçirildiği ender olaylar arasındadır. Onlarda da bilindiği gibi ya failler "içeride" yok ediliyor, ya hedef saptıran, "emri vereni" saklayan ifadelerle "arıza"ya bağlıyor.

Birçok olayda "intihar fedaisi" süsü verilerek faillerin belki de haberleri dahi olmadan uzaktan kumandayla olaya dahil edildiğini de düşünmek mümkün. Mesela Sinagog baskınları, HSBC ve İngiliz Konsolosluğuna yapılan "intihar" saldırılarında bu şekilde düşünmemizi gerektiren çok ipucu vardı.

***

Neyse uzatmadan Fransa'ya dönelim. Yahudi çocukları ve 3 Müslüman'ı katleden bir isim var karşımızda. Hem Cezayir asıllı, hem Müslüman, hem Sarkozy'nin İslamofobi üzerine kurguladığı bir seçim kampanyası süreci var hem de Muhammed Merah 32 saatlik bir "operasyon" sonucu "ölü" ele geçirildi.

Fransa'da kaportacı olarak çalışan Merah, iki defa asker olarak Fransız ordusuna girmek istemiş ancak nedense olmamış.

Çoklu kişilik bozukluğuna sahip olduğu iddia edilen Merah Afganistan ve Pakistan'ın yanı sıra Türkiye, Mısır, Suriye, Lübnan, İsrail ve Ürdün'e de gitmiş. Bu ülkelerin verilmiş sadakası varmış. Yoksa bize de bir "El Kaide" saldırısı ihale edilebilirdi.

***

Merah'ın polis tarafından aylardır izlenmesine rağmen yerinin geç tespit edilmesi, Yahudi okuluna yapılan saldırıya kadar cinayetlerin ciddiye alınmaması ve zanlının canlı yakalanamaması Fransız medyasında da eleştirildi.

Göz yaşartıcı bomba ile 5 dakika içinde "sağ" ele geçirilebilecek Merah'la 32 saat boyunca neyin pazarlığının yapıldığı ve bu sırada neden 5 polisin yaralandığı da yüksek sesle soruluyor.

***

Operasyonun hemen ardından basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Sarkozy, cumhuriyet değerlerine daha sıkı yapışacaklarını, cezaevlerinde radikal İslam'ın yayılmasını engelleyeceklerini ve internet siteleri için yeni çalışma başlatacaklarını duyurdu.

Zaten CSA araştırma şirketinin yaptığı ankete göre geçen haftaya kadar rakiplerinden geride olan Sarkozy'nin bu olaydan sonra en yakın rakibi Hollande'ı 2 puan geride bıraktığı ortaya çıktı. Olay buduru2026

***

Bu arada ABD'nin Kaliforniya eyaletinde 5 çocuk annesi Iraklı Müslüman bir kadın, demir levye ile dövülerek öldürüldü. Katiller, öldürdükleri kadının üzerine bir de not bıraktılar. Notta şunlar yazıyordu: "Ülkene dön, seni terörist!"

Evet ya Müslümanlar terörist(!)