Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

21 Haziran 2021

Üçüncü ittifak

Özellikle Millet ittifakı içindeki partilerin birbirine benzemezliği farklı ayrılıkları çıkaracak. Bunu işin uzmanları ilk günden beri söylüyor. Çünkü söylenen planların hiçbirinin temeli yok. Mesela liderler kabinesi gibi. Peki hangi bakanlık kime verilecek? Örneğin İyi Parti’nin dış politikası farklı, Saadet’inki farklı.DP’ninki başka CHP’nin bambaşka…Onun için bu ayrışma yeni ittifakı getirecek gibi.

SAADET PARTİSİ

Belli ki bir sıkıntı var. Ama bunun sonu ne olur hep birlikte göreceğiz. Asiltürk, Saadet’in kurucu değerlerinden uzaklaştığını ifade ediyor.Bir savrulmadan söz ediyor. CHP ise ortağı Temel Bey’in yanında. Ancak şu var ki Temel Bey’in geçen gün Halk Tv’de yaptığı itiraf, o cephede nelerin olduğunu göstermesi bakımından manidar.

NATO ZİRVESİ

Evet, günlerdir konuşulan zirve sona erdi.Her türü algıya rağmen zirvenin tek bir kazananı var: Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.

MÜTERCİM

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bıden ile görüşme esnasındaki tercümanı çok konuşuldu.Kimisi Yeni Türkiye’nin fotoğrafı olduğunu söyledi, kimisi ise yeni bir başlangıcın kırılma noktası. Kimdi o mütercim? Kapatılan Fazilet Partisi’nin başörtülü milletvekili Merve Kavakçı’nın kızı. Hani “şu kadına haddini bildirin!” diye tezvirata uğrayan Kavakçı. Kader işte…Nereden nereye?

ESAS SORU

Parti kapatmaya karşıyız, diyorsunuz ama Ak Parti’ye kapatma davası açıldığında hiç de demokrat değildiniz. Peki o halde şunu soruyorum:

Bir parti başka ne yapmalı ki kapatılsın?

TEŞEKKÜR

Eldeki tek seçenek şu an için aşı. Geçen hafta bu köşede aşı çağrısında bulunmuştum.Pek çok sağlık çalışanı,eczacı,doktor arkadaşlarım da bu çağrımıza destekte bulunarak teşekkür ettiler. Tokat’ta sağlık çalışanı olarak görev yapan değerli arkadaşımız Aslı Güler’e de bu süreçteki emek ve gayretlerinden dolayı apayrı teşekkür ediyorum.

SON SÖZ

Bizim milletimiz projeyi çok sever. Projelere karşı gelen ve hiçbir oyun kuramayanlara da meyletmez.Kim ortaya ürün koyarsa milletimiz onu seçer.Peki şimdi söz sizde: 2023’te kim cumhurbaşkanı olur?