Dolar (USD)
32.52
Euro (EUR)
34.63
Gram Altın
2492.72
BIST 100
9524.59
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Twitter'ın yeni patronu Elon Musk oldu!

Twitter yönetim kurulu, ünlü milyarder ElonMusk'tan 44 milyar dolarlık devralma teklifini sonunda kabul etti. Bu haber tüm dünyada şok etkisi oluşturdu. Zira kamuoyunun bu satış için olumsuz görüşleri söz konusuydu. Ancak ElonMusk’ı tanıyanların da az çok bildiği gibi kendisi bu mecrayı pazarlama aracı olarak kullanmaktaydı. Tüm ürünlerinin reklamını buradan gerçekleştirmekte, böylece ciddi bir kamuoyu desteği bulmaktaydı. Twitter yönetim kurulu Musk’ın bu teklifini başlangıçta kabul etmese de son kertede satış işlemi gerçekleşti ve dijital dünyada büyük dönüşümün fitili ateşlenmiş oldu.

Dünyanın en zengin insanı!

Forbes dergisine göre ElonMusk, çoğunlukla yönettiği elektrikli araç üreticisi Tesla'daki hissesi nedeniyle 273,6 milyar dolarlık tahmini net değerle dünyanın en zengin insanı unvanına sahip. Bununla birlikte havacılık firması SpaceX'e de liderlik ediyor. Dolayısıyla tüm dünya tarafından bilinen, tanınan bir milyarderden bahsediyoruz. Anlaşmayı yine Twitter’dan duyuran Musk, "İfade özgürlüğü işleyen bir demokrasinin temel taşıdır ve Twitter, insanlığın geleceği için hayati önem taşıyan konuların tartışıldığı dijital şehir meydanıdır." açıklamasında bulundu. Bununla da yetinmeyen Musk dikkat çekici açıklamalarına devam etti. "Ayrıca ürünü yeni özelliklerle geliştirerek, güveni artırmak için algoritmaları açık kaynak yaparak, spam botlarını yenerek ve tüm insanların kimliğini doğrulayarak Twitter'ı her zamankinden daha iyi hale getirmek istiyorum" diye eklemelerde bulundu. Bu açıklama kafalarda soru işareti oluşturdu. Sahte hesaplardan kurtarma işlemini yürütebilmek adına bir onay gerekecektir. Bu da geçmişteki vatandaşlık numaralarıyla giriş fikrinin hayata geçmesine imkân teşkil edecek bir beyandır. Tabii şimdilik kesinleşen bir şey yok. Bunu zaman gösterecek.

Satış dünyada geniş yankı buldu!

Beyaz Saray’da ise devralma konusu yankı buldu. Beyaz Saray SözcüsüJenPsaki gazetecilere verdiği demeçte, "Twitter'ın sahibi veya yöneticisi kim olursa olsun, Başkan uzun süredir büyük sosyal medya platformlarının gücü konusunda endişeliydi." açıklamalarında bulundu. Zira Musk, Trump’a bir haksızlık yapıldığı görüşüne sahipti. Şimdi akıllara gelen soru şu? Musk, Trump’u tekrardan Twitter’a geri getirir mi? Hesabını askıdan kurtarır mı? Bu durumun artık ciddi ciddi düşünülmesi gerekiyor. Zira ElonMusk’ın açıklamaları hep bu yöndeydi. Düşünce ve ifade özgürlüğü vurguları dikkat çekiciydi. Bu satın alımla ilgili tüm dünyadan önemli açıklamalar yapılmıştır. İngiltere'nin Dijital, Kültür, Medya ve Spor Komitesi başkanı milletvekili Julian Knight, Twitter'da anlaşmayı "sosyal medya dünyasında olağanüstü bir gelişme" şeklinde değerlendirmiştir.

Şimdi ne olacak?

Aslına bakılırsa Twitter'da 80 milyondan fazla takipçisi bulunan Musk'ın, platformda kendi başına tartışmalı bir geçmişi mevcut. Twitter yönetim kurulu başkanı Bret Taylor, ElonMusk'ın teklifini tam olarak değerlendirdiğini ve bunun "Twitter hissedarları için ileriye dönük en iyi yol" olduğunu belirtmişti. Zira bu satış işlemi hissedarlar için de çok önemli bir gelir kaynağı olmuştur. Bundan sonraki adım ne olacak? ElonMusk nasıl bir politika izleyecek? Bu soruların henüz bir cevabı bulunmuyor. Tek bilinen bu satış sonrası Twitter’ın çehresinin değişeceği… Bakalım ilerleyen günler bizlere neleri gösterecek…